Ucube adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Kilo vermem gerekli (ölüme koşar adım)
57
●2.071
- 12-01-2020, 23:30:42Üyeliği durdurulduhocam aynı sorun bende var 19 yaşındayımve 126 kiloyum bende yemeğe dayanamıyorum ulan yemicem diyorum sonra takyemek söylüyorumdayanamıyorum bir çok kez istedimama yapamadım çözümne bilmiyorum.
- 12-01-2020, 23:30:44diyetisyene niye gitmiyorsun?
saglik problemin varsa doktora önce git akabinde diyetisyene git o bilgilerine göre program yazacak ve zayıflayacaksın.
8 km demek 75 dk yürüyüş mesafesidir oda 500 kalori falan yakarsın kiloya faydası olmaz yani ama nefes açar - 12-01-2020, 23:33:11Hocam öncelikle kesinlikle sağlıklı beslenmeye başlamalısınız. 8 km ağır ve fazla gelebilir bence yavaş yavaş arttırmalısınız. Evde 2 dambılla sabah akşam yaptığınız basit egzersizler bile sizin için güzel bir başlangıç olur. Bence ilk olarak bunları yapın. Ufak egzersizler ve sağlıksız besinleri sağlıklı alternatiflerle değiştirmek. Makarna yerine bulgur pilavı, kahvaltıda patates kızartması yerine patatesli yumurta, çay yerine süt...
- 12-01-2020, 23:34:09Nefsine hakim olamadıktan sonra istediğin kadar soru Sor. Fayda etmez.
Ben 96 kilo iken 3 ay ağzıma çikolata sürmedim.
Sonra 83 e indim. Bu süre zarfında ekmek tüketimi hafta da 3 ekmeği geçmez. Bazen kelekli ekmek tüketirdim.
Velakin sen hele bir 2-3 ay çikolata şeker unlu yiyecekler tüketme bak bakalım nasıl gidiyor.
Yemeklerine dikkat et.
Koşu yap belirli günlerde koşu yapmazsan olmaz. - 12-01-2020, 23:36:25Hocam biraz detaylı bilgi verebilir misiniz?EminCimen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maliyeti nedir, herhangi bir yan etkisi var mıdır? - 12-01-2020, 23:36:40Hocam Konunuzu tekrar ve tekrar okuyun, anliyacaksinizki siz kendinizi bosu bosuna strese sokuyorsunuz.
Baksaniza onu yapsam, bunu yapsam, sunu yapsam seklinde kendinizi niye bosuna yoruyorsunuz. Zaten insan herseyi hizli sekilde istedigi icin, kisa süre sonra Morali bozuluyor.
Yavas yavas ilerleyin, Is yerine 8km diyorsunuz, bunu sabah yürüsem olurmu diyorsunuz. Peki söyle söyliyim, bu 8 km yolu sabahlari yürüyerek gitseniz terlemezmisiniz? Bu durumdan kendiniz rahatsiz olursunuz, ve gidis dönüs (16km) diye hesaplarsak, bu baslangic icin biraz fazla olur. Siz isterseniz simdilik arabayla gitmeye devam edin, ama eve geldikten sonra örnek yemekten sonra disari cikin biraz gezin.
Diyetisyen ile konusmanizi öneririm, utanmadan, tüm gercekleri anlatin. Sabah aksam ne yediginizi anlatin, onlarda zaten size göre birseyler hazirlar.
Yemek yerken sunu düsünerek yemek yiyin: "Sabah kral, öğlen prens, akşam fakir"
Ve Doktordan korkacak bir Durum yok, inaniyorumki bu Kalp Agrinizda Stresden oluyordur.
Siz yinede gidin bir Doktora, ve bir Kan tahlili yaptirin. Cikacak olan Kolestrol ve Triglycerid Degerlerine bakin, yüksekse zaten Doktor size bir Diyetisyene gitmenizi tavsiye eder.
Bu Kilo vermek gibi seylerin hepsi, ilk önce Kafada baslar. Öne kendiniz inanin, sonra gerisi gelir.
Ve Spordan bile daha önemli olan sey, Yemek düzeni. Önce Yemek Düzeninizi düzeltin, düzenli Saatlerde yemek yiyin, ac kalin demiyorum, ama dogru beslenin. Hayvansal Yaglardan uzak durup, Bitkisel Yaglari kullanin.
