iyi adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
-sedo diyor ki: istersen domaini park et, reklamdan kazan. ama ister park et, ister etme, domaini satarsan en az 50 dolar alırım. 3-4 yıl önce parktan kazanılıyordu ve bu 50 dolar bir şekilde çıkartılabiliyordu. şu an ise mümkün değil. parktan para kazanılmıyor.
- alanadlari ise diyor ki: park edersen kesin yüzde 10, etmezsen en az 100 lira. park edersen ben bir iki reklam gösteririm. oradan 10-20 kuruş kazanırım. parktan alanadlari da zaten kazanamaz ama park sayfasında adını geçirerek, kendi reklamını yapar, felan filan.
iki site, dengeleri farklı kurmuş. ben olsam, sedo gibi yaparım. en az 100 lira derim. park olayını da tamamen kaldırırım.
50 dolar çok değil evet. bir türlü hatırlayamıyorum ama zamanında 200 dolara domain sattım sedodan. adamın alma nedeni de, kendi domainine benzemesi. benim bakış açım: "150 dolar kazandım beş para etmez domainden", oldu. 50 doları önemsemedim.
aynı şeyi alanadları da yapıyor işte. gamesof domaininin satılabilme ihtimali sıfır. adam bunu başarmış. ben bu domainin satıcısı olsam, "300 liraya beş para etmez domaini satsım, sağ olsun alanadları", derim. 100 lirayı görmem bile. çünkü alanadları olmasa, bu domain satılamazdı ve ben 300 lira kazanamazdım. 100 lira bu nedenle çok değil. az da değil. değeri önemsiz.
kusura bakma yukarıda "laf sokma" felan dedim. olgunluğun takdire şayan.
Konu sahibi kendine torpil yapılmasını istemiş, 100 TL kesmeyin, %10 unu kesin 40 TL kesin demiş karşısında muhatap okan abiyi zannederek ama öyle bir durum yok yani. sen gittigidiyor a %10 kesiyorsun ama bu satışımdan %5 kes diye mesaj attın mı hiç.? atsan kabul ederler mi.? gidin güldürmeyin kendinizi.