biraz önce uykudan fırlayarak uyandım ve artık ciddi anlamda tedirgin olmaya başladım. Son 1 aydır uyku düzenim tamamen bozuldu. Genelde gece 3 gibi yatıyorum, 5 gibi uyanıyorum, sonra tekrar yatıyorum. 12 saat sonra yine uyanıyorum. Geceleri doğru düzgün uyuyamıyorum. Bu 1 aylık süreçte 3 kere karabasan tarafından rahatsız ediliyorum.
Az önce olanı anlatıyorum:
Uyurken bir anda sanki biri kafamı yastığa sımsıkı bastırdı, kalkmak istiyorum ama kalkamıyorum. Bağırmaya çalışıyorum, ağzımı kapatıyor gibi hissediyorum. 1520 saniye sürdü ama o an kafam patlayacak sandım. Sonra bir anda geçti. Aşırı gerçekçi ve korkutucu oluyor. İşin ilginci tamamen uyanık gibiyim ama vücudum kilitli.
Benimle aynı durumu yaşayan var mı? Çözüm nedir bilen varsa çok uygulayacağım artık uyumaktan korkuyorum acaba tekrar aynı şeyi yaşayacak mıyım diye.
Karabasan tarafından rahatsız ediliyorum..
65
●2.864
- 29-01-2026, 06:59:05Üyeliği durduruldu
- 29-01-2026, 07:06:19Sorunun kaynağı tamamen uykusuz olmanız bu gibi durumlar zamanında aynısını yaşadım uykunuzu düzene sokun çok fazla çalışıyorsanız biraz daha esnek çalışınDijitaGhoost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çalışma saatlerinizi düzenleyin uyku saatinizi düzenleyin herhangi bir sorun kalmayacaktır ve mutlaka odanızı temiz tutun. yattığınız yataktan kullandığınız klavye-maus dahil olmak üzere.
heryeri temizleyin oda düzeninizi değiştirebilirsiniz farklılık olması açısından bu soylediklerimi yaptığınızda tamamen düzelmiş olacaktır herşey. ama mutlaka uykunuzu düzene alın en büyük sebep bu. - 29-01-2026, 07:08:10Tamamen uyku düzeniyle alakalı geçen haftadan beri gece-gündüz bende allak bullak oldu mesela, bugün kuzenim geldi diye erkenden yattım fakat 5-6 saat önce bana da bir rahatsızlık, çökme hissi geldi yine de umursamayıp kafaya takmayıp uyumaya devam ettim. Bugün itibariyle de uyku düzenime dikkat etmeye özen göstereceğim, iş uğruna sağlığı heba etmeye gerek yok.
- 29-01-2026, 07:10:24Üyeliği durdurulduevet uzun zamandır eve tıkılıp kaldık sıkıntı stres mi yapıyor hocam.demiryapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
deeprock2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız, uyku düzeninin etkisi çok büyük. Zaten son 1 aydır tamamen bozuldu, sanırım olaylar da bunun üstüne gelmeye başladı. Asıl korkutan kısmı bu kadar gerçekçi ve baskı hissi olması. Düzen oturtmaya çalışacağım, teşekkürler yorum için.
Parzil07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detaylı yazdığınız için teşekkür ederim. Uykusuzluk ve düzensizlik bende birebir var, dediğiniz çoğu şey uyuyor. Çalışma saatleri + geç yatma + odada sürekli zaman geçirme de etkiliyor olabilir. Oda düzeni ve uyku saatini sabitlemeyi deneyeceğim. Yaşayınca insan ister istemez tedirgin oluyor. - 29-01-2026, 07:24:35Evet Var.kimisi uyku felci der,kimisi dediğin gibi karabasan der.bilimsel açıklamaları olabilir,doğa üstü açıklamalarıda olabilir.kişinin inancına bağlı artık bu olay.Ben karabasana inananan taraftayım.dediğin gibi bendede oluyor yada oluyordu.ama o kadar çok alıştımki kontrol etmesini %90 öğrendimmi diyeyim tam olarak açıklaması mümkün değil bu olayı.ilk bana sana benzer olayın gerçekleştiğinde ilkokul 1 yada 2 deydim 7-8 yaşlarındaydım.o kadar çok korkmuştumki.sırt üstü yatarken göğsüme birşey bastırdı yatağa gömüldüm sanki,gözümü açtım odayı görüyorum ama kımıldayamıyorum Anne diye bağırmaya çalışuyorum ama sesimde çıkmıyor çok korkmuştum.Sonra sonra ayda 2-3 kez olmaya başladı yine korkuyordum ama yaşım küçük olduğu için anlattığımda kim ne derse ona inanıyordum karabasan o dediler mahalledeki büyükler abiler ablalar.sene 1992 filen di.şu an 42 yaşındayım çok nadir evet karabasan diyorum ben buna geliyor ama gitmesi 5-10 saniye sürmüyor ve hareketsiz kalmıyorum sadece tüm vucudumu elektirik çarpmasına benzer bir baskı hissediyorum ve geldiğini yada olayın gerçekleştiğini hissitiğim an o kadar çok inanıyorumki senden güçlü olduğuma deyip yatakta doğruluyorum biraz sanki biri tutuyor gibi oluyor ama kalkabiliyorum sonra tuhaf bir his işte anlatamıyorum atmosfer basınç kulağımda sanki odada bişi var gibi hissediyorum ama hiç korkmuyorum dediğim gibi 42 yaşındayım 7-8 yaşından beri alıştım artık.Ama şunu söyleyenler olabilir sen uyku felci geçiriyorsun evet olabilir yada sana karabasan geliyor diyenler olabilir iki seçenek var hangisi olduğuna inanmak senin elinde.sadece eğerki karabasan ise bu ben ondan güçlü olduğuma inandım lise çağlarında 15 li yaşlara kadar korktum sonra ondan güçlü olduğuma istemsizce inanmaya başladım.önceleri uzun süren bu olay dediğim gibi artık olursa en fazla 5-10 saniye sürüyor en fazla.%100 kanıt yok delil yok ben buna inanıyorum yada psikolojik bir sorun.Yine söylüyorum ne olduğunu tam bilmesemde bi tarafı seç ve kabullen en azından kendini ona karşı soğuk kanlı olmaya alıştır daha rahat edeceksin.
- 29-01-2026, 07:42:55Çoğu insanda görülebilen bir durum ama onu kontrol edebilmek senin elinde. O anı yaşadığında aslında bilincin yerindedir; sadece fiziksel olarak hareket edemezsin. Dini bakış açını bilemem ama o anda Allaha sığınman manevi olarak seni rahatlatabilir.
Bu durum sadece uyku düzeniyle değil, uyku pozisyonuyla da ilgilidir. Yan yatmak yerine daha çok sırtüstü ya da yüzüstü uyumayı deneyebilirsin. Belki fark etmişsindir; özellikle yan pozisyonda ya da omuzların üzerine doğru yatıp uykuya daldığında bu durumu daha sık yaşayabilirsin.
Bunun üstesinden gelmek biraz zaman alabilir. Zamanla durumu kabullenirsin ama o an korkmamak ve manevi olarak huzur bulmak için maneviyatını güçlendirmeni öneririm.