Evet Var.kimisi uyku felci der,kimisi dediğin gibi karabasan der.bilimsel açıklamaları olabilir,doğa üstü açıklamalarıda olabilir.kişinin inancına bağlı artık bu olay.Ben karabasana inananan taraftayım.dediğin gibi bendede oluyor yada oluyordu.ama o kadar çok alıştımki kontrol etmesini %90 öğrendimmi diyeyim tam olarak açıklaması mümkün değil bu olayı.ilk bana sana benzer olayın gerçekleştiğinde ilkokul 1 yada 2 deydim 7-8 yaşlarındaydım.o kadar çok korkmuştumki.sırt üstü yatarken göğsüme birşey bastırdı yatağa gömüldüm sanki,gözümü açtım odayı görüyorum ama kımıldayamıyorum Anne diye bağırmaya çalışuyorum ama sesimde çıkmıyor çok korkmuştum.Sonra sonra ayda 2-3 kez olmaya başladı yine korkuyordum ama yaşım küçük olduğu için anlattığımda kim ne derse ona inanıyordum karabasan o dediler mahalledeki büyükler abiler ablalar.sene 1992 filen di.şu an 42 yaşındayım çok nadir evet karabasan diyorum ben buna geliyor ama gitmesi 5-10 saniye sürmüyor ve hareketsiz kalmıyorum sadece tüm vucudumu elektirik çarpmasına benzer bir baskı hissediyorum ve geldiğini yada olayın gerçekleştiğini hissitiğim an o kadar çok inanıyorumki senden güçlü olduğuma deyip yatakta doğruluyorum biraz sanki biri tutuyor gibi oluyor ama kalkabiliyorum sonra tuhaf bir his işte anlatamıyorum atmosfer basınç kulağımda sanki odada bişi var gibi hissediyorum ama hiç korkmuyorum dediğim gibi 42 yaşındayım 7-8 yaşından beri alıştım artık.Ama şunu söyleyenler olabilir sen uyku felci geçiriyorsun evet olabilir yada sana karabasan geliyor diyenler olabilir iki seçenek var hangisi olduğuna inanmak senin elinde.sadece eğerki karabasan ise bu ben ondan güçlü olduğuma inandım lise çağlarında 15 li yaşlara kadar korktum sonra ondan güçlü olduğuma istemsizce inanmaya başladım.önceleri uzun süren bu olay dediğim gibi artık olursa en fazla 5-10 saniye sürüyor en fazla.%100 kanıt yok delil yok ben buna inanıyorum yada psikolojik bir sorun.Yine söylüyorum ne olduğunu tam bilmesemde bi tarafı seç ve kabullen en azından kendini ona karşı soğuk kanlı olmaya alıştır daha rahat edeceksin.