Nükleer Yasası Onaylandı
103
●5.988
- 02-04-2015, 15:08:22Daha maden işletemeyen bir ülke güneş ve rüzgar santrallerinde yeterli altyapıya sahipken neden pahalı bir nükleer ?
- 02-04-2015, 18:05:47nükleer tehlikeli evet?
peki ya ermenistanın yaptıgıda tehlikeli değil mi?
bulgaristanında yaptığı tehlikeli değil mi ?
bunlarda problem olma ihtimali var mı? car
herhangi bir sızıntıda sınırımızı mecburen geçecek ?
kendi sınırımız da yapınca çok tehlikeli komşu ülkeler yapınca çok mu tehlikesiz oluyor?
Ortada devletin olmadığı rüşvetin her yerde olduğu bulgaristanda sıkıntı yok ama bizde var
- 02-04-2015, 18:50:16Daha 10-15 sene evvel iki günün biri elektrikler kesilirdi yaşamayan bilmez tabii, nükleer olmazsa eminim 10-20 sene sonra yine aynı sorunlar baş gösterecek. Enerji kullanımı ve enerjiye olan ihtiyaç hızla artıyor bunu güvensiz olan alternatif kaynakları ile karşılamaya çalışmak ileride sıkıntılara neden olacaktır. Maliyeti isterse fazla olsun ucuz diye yapılmıyor zaten dışa olan bağımlılığın azalacak sürekli bir enerji üretimi olacak. Bir santralin ürettiği güce denk elektrik üretmek için kaç adet rüzgar gülü kullanmak gerekiyor hiç baktınız mı acaba hiç araştırdınız mı, kulaktan dolma bilgilerle konuşmak kolay. Olmasın gelmesin aman patlarız aman gümleriz demekle olmuyor bu işler. Kıçı kırık Ermenistan da bile vadesi dolmuş santral hala aktif şekilde çalışıyor zaten orada bir kaza çıksa ülkemize ve çevre ülkelere büyük zararları olacaktır. Ona kim ses çıkartıyor hani söylesenize bugüne kadar aklınız neredeydi. Altı üstü sınıra 15 km uzaklıkta zaten.
Ve dahası büyük bir kaza atlatılmış faciadan kıl payı dönülmüş bundan kimin haberi var? Kullanım süresi 10 yıl uzatılmış. Ayrıca Iğdır ilimize verdiği zararları buradan okuyabilirsiniz.
http://www.igdirli.com/haber-1896-me...am-edecek.html
Her şeyi geçtim nükleer güce yani bombaya sahip olmamız için çalışmalar yapılması gerekiyor. İstediğin kadar çevreci yeşilci ol zaten dışa bağımlı kaldıktan sonra buna yaşamak denilirse yaşarsınız. Bir savaş çıksa zaten ilk yiyeceğin kafana bir bomba olacaktır, kıçı kırık bir İsrail'e bile kafa tutamazsın. Petrol sınırsız değil 30 sene ömür biçiyorlar, ileri ki zamanlarda elektrikli araçlara dönünce ne yapacaksın. Milyonlarca araca enerjiyi nasıl sağlayacaksın güneşle mi rüzgarla mı. Emin olduğum tek şey 30 sene sonra keşke zamanında bu enerjiden istifade etseydik diyeceğiz. - 02-04-2015, 20:21:54Yazmıyayım diyorum ama kimi kimin ülkesinden kovuyorsun? Kusura bakma ama herkes her yapılanı sevmek zorunda değil. Adam elektriksiz yaşamak istiyor belki? O sana diyor mu ben elektriksiz yaşamak istiyorum beğenmiyorsan git başka ülkeye diye? Nükleer yapılmamasını isteyen bir kişiye de sen git diyemezsin. Saçma sapan yorum yazıyorsunuz sonra cevap yazdığımız zaman biz suçlu oluyoruz. Bu söylediğini de sadece klavyeden yazabilirsin, gidip sokakta birisine de bakalım beğenmiyorsan başka ülkeye git diye. Çok güzel şekilde cevabını verirler sana.NodeJs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özgürlüklerinizi savunurken başkalarının haklarını ve özgürlüklerini çiğnememeyi öğrenin. - 02-04-2015, 20:28:46nükleer enerjiden vazgeçen ülkerin hepsi NÜKLEER enerji sayesinde dış ülkelere enerji satmıi buradan gelen para ile ülkeyi kalkındırmış ve başka enerji kaynakları için arge çalışmalarına ciddi zaman ve para ayırmıştır. Kaldıki nükleer enerjiyi 2030 yok 2050 gibi yıllara kadar hala aktif tutacaklar. Bence aldıkları kararlarda sadece gündemi yumuşatmak. O yıllar gelincede daha modern nükleer santralleri kuracaklardır.
Bizde kendimizi avutalım zararlı diye sınırımıza 10 km kala nükleer santral var !!!