• 10-06-2020, 10:33:54
    #28
    Sigara hmmmmmmm....

    Evet lanet bir şey. Belki de hayatımızın sınavı bu.

    Şahsen hakiki tütün kullanıyorum.

    Bırakmak gibi girişimlerim oldu ama mükemmel bir tütün içiyorum. malum koronavirüs dolayısıyla çıtayı yükseltiyor olmak lazım sağlık önemli.

    Ballı tütün !!!

    Bu tütünü içiyorum ve ağzımın tadı fln değişti. Sanki sigara içmiyorum.

    Normal paket sigara kullanmıyorum. Özel hakiki Adıyaman tütünü içiyorum. Bal ile terbiye edilmiş tütün. Bu tütün milim zararı olmaz diye düşünüyorum çünkü bende sigara içiyor emareleri yok.

    Aç karnına sigara içen biri olarak bunu aç karnına içiyorum. Kahve içmişim gibi harika.

    Neyse bu kadar reklamdan sonra Ballı tütün için bari zararı olmaz fiyatı biraz tuzlu ama değer.

    İhtiyaçi olan varsa benden tedarik edebilirsiniz. Toptan veya perakende.
    Satışlarımız mevcuttur.
  • 10-06-2020, 10:57:08
    #29
    Yaw hocam sen bunu tabu haline getirmissin bu kadar korkma bundan içsen ne icmesen ne buna muhtaç değilsin ki böyle düşün, ben iki defa bıraktım, canın istediğin zaman yak iki nefes çek , yarım iç koy bir kenara, sadece çay kahveyle iç, emzik gibi her dakka ağzında olmasın, keyfen iç yani böyle düşün bunu illa bırakacam diye kafanda takıntı yapma, istesem içerim de bu rahatlık seni takintidan çıkarır filtre falan kullan zararını da en aza indir,
  • 10-06-2020, 11:26:47
    #30
    Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Dua edin. az kaldı bir gün bitecek.
  • 10-06-2020, 15:52:32
    #31
    Hocam merhaba , inşallah tez zamanda bırakabilirsiniz .

    Rahmetli dedem , ben küçükken çok sigara içermiş . Kahve ortamlarına çok düşkün birisidir kendisi, köyün meydanına gider dostlarıyla oturur hasbihal ederdi . Aile olarak ağır bir imtihandan geçtiğimiz bir dönemde , son 7 yıldır sigarayı bıraktığını sandığımız dedem , gizliden gizliye içiyormuş uzun bir süredir . Bunu bilenler vefatından sonra söylese de , bir zaman canım dedeme sarıldığımda sigara kokusunu almıştım lakin soramadım . Bakkala girip bana bir gripin ver dermiş , (Chesterfield istermiş) şifrelemiş esnafa sigarayı . Eş dost duymasın diye koskoca adam gizlenmeye çalışmış uzun bir süre .

    Neden anlatıyorum ? Hocam yaş kaç olursa olsun insan dert , tasa , kederden kurtulmak için bir şeylere sarılmak istiyor . Sigaraya alışmış biri için en kolay yoldan rahatlamak da haliyle bir sigara yakıp içmekten geçiyor . Rahmetli de çareyi sigarada aramış olsa gerek , tekrardan bırakamadı . Gençken de yaşlıyken de bu olay kafada bitmediği sürece , yani siz sigaraya açık bir kapı bıraktığınız her zaman kendinizi tekrar içerken bulabilirsiniz .
    Sigara çok ciddi bir irade meselesi . Gerçekten çok ciddi bir karşı koyma gücü gerekiyor .
    Rahmetli dedem , vefatından önceki süreçte ilk olarak koridorda yürürken bayıldı , hastaneye götürdüler ,taburcu oldu . Birkaç gün sonra tekrar bayıldı , bu sefer bazı kelimelere dili dönmüyordu ve hafif unutkanlıklar yaşamaya başladı . Sonrasında hastanede kalması kararlaştırıldı .İlerleyen süreçte beynine yeterince oksijen gitmediği için bilinci kapandı . Yoğun bakıma kaldırıldı . Gerçekten çok zor 2 hafta yaşadım . Dedeciğimi günde 5 dakika ziyaret edebildim . Tepki yok , sadece gözleri ve elleri bir şeylere tepki gösterdiğini anlamamızı sağlıyor . Konuşamıyor .

    Ben konuşurken göz yaşları akıttı , defalarca . Elimi sıkı sıkıya tuttu . Söylediklerimi anlıyor ve tepki verebiliyordu başta . Gözlerinin içine 5 dakika baktım her gün . Sonrasında bilinci tamamen kapandı . Çaresizce konuştuk yanında . Bizi tanımadı . (Hocam bir çocuğum var dediniz , Allah bağışlasın . Vatana millete hayırlı bir evlat olsun inşallah . Soruyorum size , ailenize böyle bir yük bırakmak ister miydiniz ? )

    En çok da dedem o haldeyken helallik istemek bana çok ağır geldi . Sigara bunların olmasına tek sebepti !
    Allah ölümün de sıkıntısız , acısız ,dertsiz ve hayırlısını nasip etsin . Çok büyük sıkıntılar çekti hastaneye düşünce rahmetli dedem . 2 hafta yoğun bakımda , Allah bilir nasıl bir hesaplaşma yaşadı kendisiyle .
    Dediğiniz gündelik yaşama etkisini geçiyorum , kimse böyle bir sonu hak etmez hocam .
    Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun . Rahmetliye bir dua da sizden beklerim .
  • 10-06-2020, 18:05:57
    #32
    Ben ailemden hala gizlerim yaşım 23, 10-11 yaş (4.sınıf) civarlarında başladım. Özellikle son 4 senedir şehir dışında okumamla devam etmem daha çok oldu. Kız arkadaşım terk etti, 6-7 ay günde en azından 3-4 paket içtim. (W*nston Slender Mentollü 9₺ ydi o ara) kredi kartına yüklendik atlattık, geçti gitti. Taaa ki fazlasıyla yakın olan bir yakımın koahtan hayatını kaybetmesiyle başladı her şey. Hayatını kaybetmeden önce konuştuğumuz -içtğimi biliyordu, beraber içtiğimiz de olurdu yaşça da çok büyük- tek önerisi sigarayı bırakmaktı. Yanından çıktım dışarda ilk işim sigara yakmaktı, yaktımda. Gel zaman git zaman aklımı kurcaladı. Üstüne pandemi geldi, bünyem zayıftır dışarı da çıkamıyorum aile yanında bırakmış oldum. Özellikle Ramazan da hiç içmedim. İçemedim... En son eşyalarımı toplamak için okuduğum şehir e döndüm arabayla 2 gün içinde içtim içtim şuan hala içemiyorum. İlk zamanlar öyle gelirdi ki içme isteği ... Dayandığın sürece zayıflıyor o istek. Bu içme sebebimde psikolojik desteğimin o olmasıydı
  • 10-06-2020, 18:13:24
    #33
    hocam ne yazık ki bu illetten kurtulmak çok zor. annem bırakamadığı için bypass ve kalp kapakcığı ameliyatı oldu. Olduktan sonra ne olduysa artık sigara içmek değil yanında kokusunu duyunca bile duramıyor.
  • 10-06-2020, 18:15:41
    #34
    Sigara öldürmez süründürür bu laf çok hoşuma gidiyor.
  • 10-06-2020, 18:22:41
    #35
    sigaradan kurtulmak icin farklı bir yöntem olarak her içtiğin sigara için kendini cezalandırmayı denemelisin mesela 1 sigara içtiğinde o gün cebinde kaç para varsa sokakta durumu kötü gördüğün birine ver gibi birşeyler
  • 10-06-2020, 18:44:35
    #36
    Kafada bitirmeyince bırakamıyorsun. Ben 3 - 4 ay içmedim nasıl olsa bitti 1 tane daha içeyim derken öbür gün paket cebime girdi. Sigarayı bırakırken hep artılarını düşün pakete verdiğin parayla kendini ödüllendir.
    Ben o sigarayı bıraktığım sürçte şunu anladım 1 saat içmeyince ne hissediyorsan 3 ay içmeyince de aynı şeyi hissediyorsun. Yani 1 saaten sonra istek daha da çoğalmıyor aslında aynı hemen hemen.Canınız çok sigara isterse dışarı çıkıp yürüyüş yapın. Size sigarayı hatırlatan kahve çay azaltın. Birde ara ara sigarayı bırakınca neler oluyor gibi videolar izleyin.
    Kafada bitirince çok basit aslında ama bende bitiremiyorum kafamdan.