• 06-08-2019, 15:57:49
    #10
    Ogu2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir ara okuduğun bölüm askeriyede ihtiyaç duyulan birşeyse istemesen de alabiliyorlar diye duymuştum ama emin değilim hocam.
    Hayırlısı olsun astsubaylık kötü bir iş değil, normal er olmaktansa uzun dönem rütbeli olunur.
    Aynen hocam bende öyle duydum 😁 ama sonuç ortada,teşekkür ederim hayırlısıyla bir gidelim inşallah 😊



    lionparsde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hayırlı teskereler hocam

    bana da çıkacağını bilsem bende yedek astsubay olarak giderdim.
    emin olamadığım için başvuru yapmıyorum
    Eyvallah teşekkür ederim hocam,valla hiç belli olmuyor er diye seçiyorsun yedek subaylık çıkabiliyor 😁



    MCfrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kesinlikle iyi olmuş hocam 12 ay falan diye takılma maaşlı güzel çalışırsın
    Maaşı güzel hakikaten,arkadaşım batıda 5900 alıyordu.
  • 06-08-2019, 16:03:00
    #11
    Büyük ihtimalle barış gücü askeri olursunuz, afganistan veya lübnan gibi yerlere gönderebilirler.
  • 06-08-2019, 16:06:29
    #12
    karakter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Büyük ihtimalle barış gücü askeri olursunuz, afganistan veya lübnan gibi yerlere gönderebilirler.
    Yapma ya hocam desene ülkemden uzaklara gideceğim.
  • 06-08-2019, 16:13:05
    #13
    hizirplay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapma ya hocam desene ülkemden uzaklara gideceğim.
    benim zamanımda afganistan aylık er maaşı 300 dolar, lübnan aylık er maaşı 1000 dolar maaş veriliyordu.
  • 06-08-2019, 16:14:29
    #14
    yedek subaylık yazıyor niye üzülüyorsun diye baktım. içeride astsubaylık yazıyor , farklı ikisi ama emin ol normal erden daha iyi olur maaşınla çalışırsın. güzel paralar veriyorlar.
  • 06-08-2019, 16:23:43
    #15
    asteğmen olacaksın yani. Gittiğinde normal er olmadığına şükrediceksin
  • 06-08-2019, 16:25:27
    #16
    Yedek astsubaylık var mı? Ben de zamanında subaylık istedim çıkmadı.Arkadaş istemedi ona çıktı.Bu işler isteyip istememenle alakalı değil.Ben yanımdaki arkadaşın hiç bir tane şık işaretlemeyip verdiğini biliyorum ona da çıktı.
  • 06-08-2019, 16:26:08
    #17
    cnazade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yedek subaylık yazıyor niye üzülüyorsun diye baktım. içeride astsubaylık yazıyor , farklı ikisi ama emin ol normal erden daha iyi olur maaşınla çalışırsın. güzel paralar veriyorlar.
    Reis yedek subay ya 😊 ya tanıştığım ettiğim bir kız var kısa dönem istiyordu ama böyle çıktı o yüzden biraz üzüldüm ama maaşı güzel hakikaten napalım yapacak birşey yok kader kısmet.
  • 06-08-2019, 16:26:56
    #18
    ben yedeksubay istemedim yaptılar, komando istemedim onuda yaptılar
    yani istemesende oluyor.
    sonra iyi ki de yedek subay yapmışlar dedim.
    hem maaş alıyorsun, yemek banyo oda her şeyin ayrı, hem komuta kısmındasın, hem subay hakların var vs vs.. İstersen belli saatten sonra freesin.
    Tabii gittiğin yere göre de değişir senin komutanın veya yerin kötüyse burnundan da gelebilir. O şans işi.
    hayırlı olsun