• 09-08-2021, 02:47:45
    #37
    XcomX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. Şili
    2. Uruguay
    3. Kolombiya
    4. Arjantin


    daha detay için yarın telegram üstünden iletişime geçebilirsin konuşuruz.
    Engin bilgi ve tecrübelerinizden kesinlikle yararlanmak isterim. Bana kalsa ben brezilya en iyisi diye bilip onu araştırırdım mesela ama değil galiba listede yok. Telegram hesabınızı özelden iletebilir misiniz
  • 09-08-2021, 03:00:55
    #38
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Çine Gitmek İstiyorum ve Çinden Türkiyeye Ticaret Yapmak İstiyorum İnş. 2 Sene Sonra.
  • 09-08-2021, 03:03:31
    #39
    lostyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çine Gitmek İstiyorum ve Çinden Türkiyeye Ticaret Yapmak İstiyorum İnş. 2 Sene Sonra.
    Çin de hala şirketim var Shenzhen şehirinde. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

    Çin benim en çok sevdiğim ülkedir.

    İnsanları çalışkan ve dürüsttür.
  • 09-08-2021, 03:44:09
    #40
    XcomX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    20 yılım yurtdışında geçti. Amerika Çin ve İngiltere 87 ülkeye gittim şu ana kadar.
    ben bir kaç ay sonra Latin Amerika ya gidiyorum. Daha önce bir kaç kez gittim genç arkadaşlara hatta evli arkadaşlara bile tavsiye ederim.

    Vize istemiyor
    oturum almak kolay

    herkese seve seve yardım etmeye hazırım.

    Hocam bu konularda konuşmak ve bilgi icin PM den yazdim size müsait zamanda dönüş yapar mısınız rica etsem
  • 09-08-2021, 04:09:13
    #41
    Hocam sene sonuna doğru arkadaşlar Amerika planımız var Şuan icin tek çare dil okulu ama masraflar 25 30 k arasi şirketler olmadan gitmekte daha zor arkadasim kanadada oda sirketle gitti okul olarak 50 k civari verdi
  • 09-08-2021, 04:33:01
    #42
    en kötü ev 700bin tl dayı. 7bintl maaş alsan yemesen içmesen 100ayda evi ancak alabiliyorsun. 100 ay dayı. hiç yemicen içmicen eve taksit ödicen.

    eskiden yurt dışına gitmek isteyenlere çok kızardım ama şimdi hak veriyorum adamlara.
  • 09-08-2021, 05:29:00
    #43
    okyanus1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam sene sonuna doğru arkadaşlar Amerika planımız var Şuan icin tek çare dil okulu ama masraflar 25 30 k arasi şirketler olmadan gitmekte daha zor arkadasim kanadada oda sirketle gitti okul olarak 50 k civari verdi
    Dil okulu ile kalamaz ki hocam 6 ay sonra en geç dönmek zorunda sonrası için planı varmı görüşüyor musunuz
  • 09-08-2021, 08:43:43
    #44
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    takip
  • 09-08-2021, 09:15:01
    #45
    20'li yaşlarında olan herkese, imkanlarını zorlayıp treni kaçırmadan gitmelerini tavsiye ederim. Ben ailemle birlikte yıllardır İstanbul'dan kaçma planları yapan biri olarak, ne yazık ki Türkiye dışına bir türlü cesaret edemedim çünkü her şeye rağmen, bu ülke ile ilgili çok sevdiğimiz, vazgeçemeyeceğim değil ama vazgeçmek istemediğim pek çok şey de var bir yandan..ilaveten belirli bir yaştan sonra adapte olmak sanki daha zor ve ayrıca ailece ülke değiştirmek ve yeni bir düzen iyice zor.

    Zamanında gitmiş ve düzenini oralarda kurmuş insanlardan, eşten dosttan genelde hep iyi dönüşler alıyoruz ama bizim için aynı şey geçerli değil bir kere.

    Avrupa ülkelerine, ABD'ye ya da Kanada gibi ülkelere göç edip orada bir şekilde meslek edinebilecek durumda ve yaşta iseniz hiç durmayın. Meslek edinemeyecek durumda vasıfsızsanız ama Türkiye'de de vasıfsızsanız yine hiç durmayın yapabiliyorsanız çünkü kazanç ve gider oranı açısından, birim üstünden hesaplanacak olursa, özellikle burada da asgari ücret ya da bir tık üstüne çalışan kişiler için, bu bahsettiğimiz ülkeler tabi ki çok çok avantajlı. İlaveten de bu ülkede gördüğünüzden daha fazla değer görme ihtimaliniz de var ama tabi ki her yerde değil.

    Ancak şunu da bilmekte fayda var; bu ülkeler de kucağını açıp bizim gençlerimize para akıtmak için beklemiyor maalesef. Buralarda da mücadele bekliyor sizi. Özellikle belirli bir süre kendinizi Türkiye'den finanse edecekseniz bu dönemin çok zorlu geçeceği garanti gibi ama düzen kurduktan sonra ve gideceğiniz ülkenin para birimi ile yaşamaya başladıktan sonra tabi ki stabilite insana huzurlu hissettirecektir.