digiklan adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Bu memleketten gitmek mi lazım?
78
●2.768
- 02-09-2020, 21:49:38Bu forumun ortalaması Türkiye ortalamasından yüksektir. Yani bu forumda copy paste yapanlar bile bu ülke ortalamasının üzerinde sayılabilir. Maalesef forumdaki bir çok arkadaş anadoludaki illeri ve ilçeleri gezmedikleri için hala yüksek katma değerli vasıfları olmayan bir halk olduğumuzu farketmiyorlar.BatuHan00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ki kendini vasıflı sayan arkadaşların bile tüm yaptıkları sosyal medyada iş aşk ticaret yaşayarak vakit öldürmeyi geçmiyor. - 02-09-2020, 21:54:43dediklerinde çok haklısın ama ben şuanda yaptığım işte türkiyenin en büyüğüyüm kazanç desen türkiyedeyiz öyle aylık 600₺ ciro yapıyor 13 yaşımdan beridir internetten para kazanıyorum ve artık sıkıldım bi yerde tıkanmaktan en büyüğü bile olsam yeterli kazancı sağlayamıyorum ben kendimi geliştiriyorum ama kazanmanın bi yolunu bulamıyorumdigiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-09-2020, 21:58:27Üyeliği durdurulduÜlkesini seven dürüst bir kişinin yapması gereken 2 şey vardır. Birincisi onuru ile çalışıp para kazanmak, ikincisi onca emek verip kazandığı para yetmiyorsa nedenini sorgulamaktır. Ülke kötü yönetildikten sonra sen ne kadar çalışırsan çalış bir işe yaramaz. Katma değer oluşturamazsın.
- 02-09-2020, 22:33:35Bazı şeyler deneyimle zamanla geliyor hocam. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama şu anki aklım 20 yaşında olsaydı keşke diyorum )) Ama deneyeme ve kendini geliştirmeye devam et. Bir gün bir yerde bir fırsat yakalarsın.muraatydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-09-2020, 22:38:05Vasıfsız ve verimsiz çalışmak mı? Bu ülkenin verdiği beyin göçünü vasıfsız olmak ya da verimsizlik olarak nitelendirmiyorsunuz umarım. Vasıflı ve verimli çalışabilecek binlerce gencimiz şu üstünkörü değindiğiniz vergilerin acısını ödeyecek güce sahip olmadıkları için terk edip gittiler
- 02-09-2020, 22:38:44Kesinlikle haklısın hocam. Sadece katma değer üretmek yetmez. Ürettiğin katma değerden alınan vergilerin nereye harcadığının da hesabını soran bir toplum lazım.linuxfreak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajlarımda çalışmak kısmı sadece iş ile alakalı çalışmak olarak algılandı sanırım. Çalışmak komple bir eylemdir. Buna iş hayatı, hobiler, kişisel gelişim ve hatta siyaset girer. Çalışanlar maalesef vergi ödediklerinin farkında olmadıkları için verdikleri verginin hesabını sormuyorlar. Verilen verginin hesabını sormak için vergi mükellefi olmak gerekiyor galiba.
Bak otomotive ötv ye zam yaptılar herkes isyan etti. Naylon poşetleri 25 kuruş yaptılar herkes isyan etti. Bizim milletin cebinden para çıktığını hissetmediği sürece tepki göstermiyor. Sen AKP seçmenine tüm elektrik faturalarına 1 lira zam yapıyoruz bu 1 lira ile AKsaray diye 1000 odalı bina yapacağız dersen kabul etmezler. Ama verdiklerin verginin oraya gittiğini de takip etmezler.
Bize çalışmak derken sadece iş hayatını kastetmedim aslında. Hem iş hayatında katma değer üretecek, işini çok iyi yapacak, hem de kendisini geliştirip toplumsal yönetim organizasyonunda yer almaya, etkin olmaya, hesap sormaya çalışacak adam lazım. - 02-09-2020, 22:38:54bu ülkenin vatandaşları vasıfsız değil Alman yada Amerikalı çalışmaktan çok çalıştırmasını biliyor, bu ülkede üreten yüksek vergilerden dolayı kazanamıyor kazanan kesimin kim olduğu belli vergi borçları sıfırlananlar belli, ülkenin para getiren tüm kaynakları yok pahasına yabancılara satılmış 2020 model 320i bmw 1 ayda 100 bin tl fark koymuş ama suçlu çalışmamakla veya vasıfsız olarak nitelendirdiğiniz vatandaş olmuş.
İstetiğin kadar üretmeye çalış her geçen gün paramız eriyor. Altı üstü bir araba bir ayda 100.000 tl fark koyuyorsa burada suçlu olan vasıfsız diye nitelendirdiğinixz vatandaş olamaz kusura bakmayın. - 02-09-2020, 22:59:00Hocam hem kendinle çelişiyorsun hem de yanlış bilgilere sahipsin.Winchester007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle amerikalı ya da alman çalıştırmasını biliyor dediğinde zaten bizim işverenler çalıştırmasını bilmiyor demek istiyorsun yani işverenlerimiz vasıflı değil.
Hayatında hiç merak edip başka ülkelerin vergi oranları ile Türkiye'nin vergi oranlarını karşılaştırdın mı?
Değerli hocam kurumlar vergisi
Türkiye'de 1 milyon lira kazanan şirket için %20
Almanya'da 1 milyon euro kazanan şirket için %30
Fransa'Da 1 milyon euro kazanan şirket için %36,5
Kişisel gelir vergisi de
Türkiye'de 1 milyon lira kazanan için %40
Fransa'da 1 milyon euro kazanan için %45
Almanya'da 1 milyon kazanan için %55
KDV oranları da
Türkiye'de %18
Almanya'da %19
Fransa'da %20
Türkiye'de vergiler yüksek olduğundan üretim yapılamaz tezin tamamen yanlış. Çünkü üretim için Türkiye'de vergiler düşük.
Türkiye'de yüksek vergi var denildiğinde bu üretimle alakalı değil, tüketimle alakalı dolaylı vergiler anlamına geliyor.
Ülkenin tüm kaynakları yabancıalra satılmış diyorsun Amerikan araba firması Almanlara satılıyor.
Amerika'da hiç tüm kaynaklarımız Almanlara satıldı diyen çıkmıyor.
Bizim işletmelerimiz yabancılara satıldığı gibi bizden çıkan bazı sermaye grupları da Bulgaristan'da Güney Amerika'da fabrikalar işletmeler satın alıp orada ticaret yapabiliyorlar.
Suçlunun vatandaş olmadığını düşünmek hoca bana taktı diye düşünmekle aynı şeydir.
Hükümeti kim seçiyor? Vatandaş seçiyor.
4 milyon suriyeli mülteci geldikten sonra hükümete hala kim oy veriyor? Vatandaş veriyor.
Devlet ucuz kredi dağıttığında ihtiyacı olmadığı halde krediyi alıp altın ve döviz alan kim? Vatandaş.
Yani vatandaşın devletin beslediği müteahhitlerden ne farkı var? Hortumu ucu uzatıldı mı herkes hortumluyor bir şekilde.
Bu ülkedeki olan biten herşeyin sorumlusu bu ülke vatandaşıdır.
Bir işadamının vergi borcu silindiğinde vatandaş sen benim borcumu nasıl silersin diye hükümetin kapısına dayanmıyorsa o borç silinir.
Devletin bir kaynağı haketmeyen birine değerinin altında satıldığında vatandaş sandıkta hesabını sormuyorsa devletin tüm kaynakları peşkeş çekilir.
Yani vatandaşın suçu yok suçlu siyasiler ya da iktidar demekle, iktidarın suçu yok ekonominin batmasının nedeni dış mihraklar demek arasında bir fark yok değerli kardeşim.