bu ülkenin vatandaşları vasıfsız değil Alman yada Amerikalı çalışmaktan çok çalıştırmasını biliyor, bu ülkede üreten yüksek vergilerden dolayı kazanamıyor kazanan kesimin kim olduğu belli vergi borçları sıfırlananlar belli, ülkenin para getiren tüm kaynakları yok pahasına yabancılara satılmış 2020 model 320i bmw 1 ayda 100 bin tl fark koymuş ama suçlu çalışmamakla veya vasıfsız olarak nitelendirdiğiniz vatandaş olmuş.
İstetiğin kadar üretmeye çalış her geçen gün paramız eriyor. Altı üstü bir araba bir ayda 100.000 tl fark koyuyorsa burada suçlu olan vasıfsız diye nitelendirdiğinixz vatandaş olamaz kusura bakmayın.
Hocam hem kendinle çelişiyorsun hem de yanlış bilgilere sahipsin.
Öncelikle amerikalı ya da alman çalıştırmasını biliyor dediğinde zaten bizim işverenler çalıştırmasını bilmiyor demek istiyorsun yani işverenlerimiz vasıflı değil.
Hayatında hiç merak edip başka ülkelerin vergi oranları ile Türkiye'nin vergi oranlarını karşılaştırdın mı?
Değerli hocam kurumlar vergisi
Türkiye'de 1 milyon lira kazanan şirket için %20
Almanya'da 1 milyon euro kazanan şirket için %30
Fransa'Da 1 milyon euro kazanan şirket için %36,5
Kişisel gelir vergisi de
Türkiye'de 1 milyon lira kazanan için %40
Fransa'da 1 milyon euro kazanan için %45
Almanya'da 1 milyon kazanan için %55
KDV oranları da
Türkiye'de %18
Almanya'da %19
Fransa'da %20
Türkiye'de vergiler yüksek olduğundan üretim yapılamaz tezin tamamen yanlış. Çünkü üretim için Türkiye'de vergiler düşük.
Türkiye'de yüksek vergi var denildiğinde bu üretimle alakalı değil, tüketimle alakalı dolaylı vergiler anlamına geliyor.
Ülkenin tüm kaynakları yabancıalra satılmış diyorsun Amerikan araba firması Almanlara satılıyor.
Amerika'da hiç tüm kaynaklarımız Almanlara satıldı diyen çıkmıyor.
Bizim işletmelerimiz yabancılara satıldığı gibi bizden çıkan bazı sermaye grupları da Bulgaristan'da Güney Amerika'da fabrikalar işletmeler satın alıp orada ticaret yapabiliyorlar.
Suçlunun vatandaş olmadığını düşünmek hoca bana taktı diye düşünmekle aynı şeydir.
Hükümeti kim seçiyor? Vatandaş seçiyor.
4 milyon suriyeli mülteci geldikten sonra hükümete hala kim oy veriyor? Vatandaş veriyor.
Devlet ucuz kredi dağıttığında ihtiyacı olmadığı halde krediyi alıp altın ve döviz alan kim? Vatandaş.
Yani vatandaşın devletin beslediği müteahhitlerden ne farkı var? Hortumu ucu uzatıldı mı herkes hortumluyor bir şekilde.
Bu ülkedeki olan biten herşeyin sorumlusu bu ülke vatandaşıdır.
Bir işadamının vergi borcu silindiğinde vatandaş sen benim borcumu nasıl silersin diye hükümetin kapısına dayanmıyorsa o borç silinir.
Devletin bir kaynağı haketmeyen birine değerinin altında satıldığında vatandaş sandıkta hesabını sormuyorsa devletin tüm kaynakları peşkeş çekilir.
Yani vatandaşın suçu yok suçlu siyasiler ya da iktidar demekle, iktidarın suçu yok ekonominin batmasının nedeni dış mihraklar demek arasında bir fark yok değerli kardeşim.