Araba fiyatları düşer mi?
59
●1.771
- 09-07-2020, 14:21:06Araba fiyatları kesinlikle ciddi bir düşüş yaşamaz, buna ihtimal vermiyorum. Geçen sene 33.000'e 2011 model bir Fiorino almıştım. Şimdi satsam mı diye fiyatlara bakarken (aklımdan 36-37 geçiyordu) bir de ne göreyim? En kötü 2011 model Fiorino, 50-55 civarında. Yani bu araba kesinlikle 50-60 arası edecek bir araç değil ama piyasa buna zorluyor. E bende neden herkes o fiyatlara satarken 35'e koyayım ki diyorum. Şu an bu arabayı 49-48'e koysam anında gidecek seviyede çünkü. Durum aslında bundan ibaret. Bu da hep devam edeceği için fiyatlar düşmez, sanmıyorum.
- 10-07-2020, 10:30:24Üretime giren araçların çoğu yıl sonuna kadar ön satışlarını kapattı.posterizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece ülkemizde değil ABD'de bile ikinci el otomobil fiyatları artmış durumda.
Eylül-Ekime kadar bu suni artışlar devam eder ve üretilen araçların teslimatı başladıkça %5 ila 10 arasında düşüş olur.
Sonrasında dengeleyerek ekonominin durumuna göre hafif artışlarla devam eder.
Birde şu durum var. Sadece araba değil elektronik, gayrimenkul, gıda ve diğer alanlarda bile ciddi artış var.
100 TL ile mutfağa birkaç parça şey alıyorsun ve yeri geliyor o da yetmiyor. Aylık alışveriş yapıyorsun binlik oluyorsun.
Kiralar almış başını gitmiş.
Ama ne hikmetse tek derdimiz araba olmuş.
Korona sonrası Dünya çapında ağır ekonomik kriz yaşanıyor ve onun sancısını çekiyoruz.
Kısacası araba almak isteyenler beklemesin alsın. - 10-07-2020, 19:34:25yok hocam elinde bulunduğu aracı satsa zaten az bi kredi çekiyor bizim millet boğızına harcamaz alır o arabayı şahsen gördüm yani bende fiyattan şikayetçiyim ama almaktan başka şans yok ötv düzeltir bu işi oda ön siparişle kaparlar deniliyor düşmezTsubaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-07-2020, 19:36:37bu fiyat konusu çok dillendirildi devlet bununla ilgili gerekli adımları atacağına inanıyorum.
haliyle indirim olacak.