• 20-04-2019, 03:24:43
    #37
    Selçuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    E-residency ile kurulan şirketlere maalesef EU bölgesinde potansiyel risk olarak bakıyorlar. Yani Avrupa'da bile 1-0 geriden başlıyoruz. Projelerinizde ihtiyaç duyabileceğiniz sanal pos, sofort gb. aracı sistemleri sağlayan şirketler kurucu türk olunca daha doğrusu EU vatandaşı olmayınca zorluk çıkartıp sizin ile çalışmak istemiyorlar fakat ben 1 aylık araştırmam sonucu kendimi bir tane şirkete kabul ettirebildim. Bu tür konularda da yardımcı olurum keza dediğiniz gibi az önceki söylediklerim gibi bu söylediğimde hiç bir yerde yazmaz. Mesela şirketi kural 3 ay oldu ama halen PayPal business tamamen aktifleştiremedim, sürekli Türkiye'ye kapalıyız diye hesabı limitlendiriyorlar. Adamlara ben Türk olabilirim ama Estonya şirketim üstünden her şeyi yapıcam diyorum, ha tamam o zaman diyorlar ve hesabı tekrar aktif ediyorlar. 2 gün sonra Türkiye'den girince limitlendirme mesajı ulaşıyor. Bunlar gibi sorunlar için iyi bir Ingilizce ve peygamber sabrı gerekiyor keza telefonda PayPal desteğine motherf...ers dememek büyük sabır istiyor.
    Anladım hocam. SaaS proje tamamen hazır olsa bile bu şirket kurma işleriyle uğraşacak kişi sanırım şu özelliklere sahip olmalı diyebiliriz:
    • Karşısına çıkabilecek problemlere karşı sabırlı
    • Karşıdaki kişiyle iletişim kurarken yeteri kadar özgüvenli ve etkileyici
    • İyi derecede ingilizce konuşabilen
    biri olmalı diyebiliriz...

    Son olarak hayatta başarılar dilerim hocam; umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz..
  • 20-04-2019, 18:57:20
    #38
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam selamlar şahıs firmasının standart gideri çok az her ay muhasebeci ve damga vergisi ödeyeceksiniz birde tabi bağ kur ödeyeceksiniz bir yerde çalışmıyorsanız ve en büyük kalemde bu 750 tl civarı şu an. Bunun yanısıra vergi konusunu kafana takma para kazanırsan vergi verirsin. Şahıs firmalarındakazandığın paranın standart olarak %35'ini vergi olarak verirsin.
  • 22-04-2019, 00:01:56
    #39
    mustafa_2727 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam selamlar şahıs firmasının standart gideri çok az her ay muhasebeci ve damga vergisi ödeyeceksiniz birde tabi bağ kur ödeyeceksiniz bir yerde çalışmıyorsanız ve en büyük kalemde bu 750 tl civarı şu an. Bunun yanısıra vergi konusunu kafana takma para kazanırsan vergi verirsin. Şahıs firmalarındakazandığın paranın standart olarak %35'ini vergi olarak verirsin.
    Standart %35 değil. Vergi oranlarını şu kaynaktan görebilirsiniz: Kaynak
  • 22-04-2019, 16:05:09
    #40
    Merhaba, mukellef.co 'yu inceleyebilirsin.
    Kısaca bahsetmem gerekiyorsa şirket kurulumu, e-fatura geçişi, ön muhasebe programı ve mali müşavirlik gibi bir şirketin muhasebesel işlemlerini tek noktada internete taşıyan bir platform. Şirket sahipleri yani mükellefler ile mali müşavirler için 2 ayrı üyelik tipi sunuluyor. Üye oluyorsun sen evden bile çıkmadan sistemdeki sana atanan mali müşavir şirketini kuruyor, e-fatura, e-arşiv ve e-defter gibi e-dönüşüm çözümlerine kaydını yapıyor, ön muhasebe yazılımı Paraşüt üyeliği veriliyor, her ay 100 e-fatura kontörü ücretsiz olarak tanımlanıyor. Şahıs şirketi için bir kurulum ücreti alınmıyor yukarıdaki hizmetlerin hepsi aylık 200 TL+KDV. Eğer faaliyet adresin yoksa aylık 60 TL gibi normal fiyatın çok altında bir fiyata sanal ofis seçeneği de var, böylelikle oturduğun ev kira ise stopaj ödemekten de kurtuluyorsun.
  • 22-04-2019, 16:19:36
    #41
    xx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam benimde şirketim mevcut fakat kişisel şahıs olduğu için yemeği vs gösteremiyorum bu konuda öneriniz nedir
    Yemek giderleri masraf olarak gösterilebiliyor şahıs şirketlerinde de. İşinizi yaparken katlandığınız bütün masraflar gider olarak gösterilebiliyor.
  • 22-04-2019, 16:19:46
    #42
    xx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam benimde şirketim mevcut fakat kişisel şahıs olduğu için yemeği vs gösteremiyorum bu konuda öneriniz nedir
    Yemek derken eve alınan envarter gıdalardan değil örnek veriyorum, bir cafe&bistro da yenilen her yemeği, içilen her şeyi gider olarak gösterebiliyorum. Bunu muhasebecim yapıyor tabiki, bunun yanında arabaya aldığım her yakıt, araba bakımı hepsi şirket gideri sayılıyor. Yani ben gider olarak göstertebiliyorum. Muhasebeciniz ile konuşabilirseniz.