Selçuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-residency ile kurulan şirketlere maalesef EU bölgesinde potansiyel risk olarak bakıyorlar. Yani Avrupa'da bile 1-0 geriden başlıyoruz. Projelerinizde ihtiyaç duyabileceğiniz sanal pos, sofort gb. aracı sistemleri sağlayan şirketler kurucu türk olunca daha doğrusu EU vatandaşı olmayınca zorluk çıkartıp sizin ile çalışmak istemiyorlar fakat ben 1 aylık araştırmam sonucu kendimi bir tane şirkete kabul ettirebildim. Bu tür konularda da yardımcı olurum keza dediğiniz gibi az önceki söylediklerim gibi bu söylediğimde hiç bir yerde yazmaz. Mesela şirketi kural 3 ay oldu ama halen PayPal business tamamen aktifleştiremedim, sürekli Türkiye'ye kapalıyız diye hesabı limitlendiriyorlar. Adamlara ben Türk olabilirim ama Estonya şirketim üstünden her şeyi yapıcam diyorum, ha tamam o zaman diyorlar ve hesabı tekrar aktif ediyorlar. 2 gün sonra Türkiye'den girince limitlendirme mesajı ulaşıyor. Bunlar gibi sorunlar için iyi bir Ingilizce ve peygamber sabrı gerekiyor keza telefonda PayPal desteğine motherf...ers dememek büyük sabır istiyor.
Anladım hocam. SaaS proje tamamen hazır olsa bile bu şirket kurma işleriyle uğraşacak kişi sanırım şu özelliklere sahip olmalı diyebiliriz:
  • Karşısına çıkabilecek problemlere karşı sabırlı
  • Karşıdaki kişiyle iletişim kurarken yeteri kadar özgüvenli ve etkileyici
  • İyi derecede ingilizce konuşabilen
biri olmalı diyebiliriz...

Son olarak hayatta başarılar dilerim hocam; umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz..