• 18-12-2016, 19:12:17
    #1
    Arkadaşlar merhaba bes yani bireysel emeklilik hakkında bir sorum olacak.

    Şimdi ben esnafım yani bağkurluyum, her ay otomatik olarak bağkur primini devlet yatırıyor ilgili yasada her iş yeri açan sigortalı yerine bağkurlu olacaktır ve primide 568 TL civarıdır.

    Bu parayı ortalama 5 ay dır ödemiyorum ve faizi 140 TL civarı oldu. Şimdi bunu artık ödemek istemiyorum uzun bir süre sonunda toplu olarak faizsiz olarak ödemek istiyorum zaten devlet her 5 yılda bir faizleri siliyor bağkur borcunda.

    Demek istediğim her ay ben buraya para vereceğime 568 TL yi her ay bes'e yatırayım ortalama 10 yıl sonunda %25 devlet katkısı var . Ancak korktuğum tek şey var o da devletin bu %25 i için değişikliğe gitmesi.

    Sizce mantıklı olan hangisi ?
    Birde ben 10 yıl boyunca bu bağkuru ödemezsem ne olur ?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:03:44 -->-> Daha önceki mesaj 17:44:23 --

    şurada bir şey dikkatimi çekti
    '' Devlet katkı payına ilk 3 yıl boyunca dokunmak mümkün değil, 3'üncü yılın sonunda yüzde 15'ini, 6'ıncı yılın sonunda yüzde 35‘ini, 10'uncu yılın sonunda yüzde 60'ını alabilirken, ancak emekli olunca bu katkı payının tamamı alınabilecek.
    ''

    Tamamını emekli olunca alıyoruz ölme eşşeğim yaz gelsin

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:12:17 -->-> Daha önceki mesaj 18:03:44 --

    vay anasını araştırınca devlet sokacak enayi arıyor resmen

    http://web2.egm.org.tr/webegm2/yeni_...katki_main.asp
  • 18-12-2016, 19:16:08
    #2
    Bağ-kur borçlarını yatırmazsanız belli bir süre sonra siliniyordu. Ben böyle biliyorum. Ama priminden faydalanmak isterseniz dondurun. Benim tavsiyem bağ-kurla uğraşmayın. Bir yerden kendinizi çalışıyor gösterin ve sigorta parasını yatırın. Bağ-kurdan daha ucuza gelir ve daha avantajlıdır.
  • 18-12-2016, 20:25:16
    #3
    neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bağ-kur borçlarını yatırmazsanız belli bir süre sonra siliniyordu. Ben böyle biliyorum. Ama priminden faydalanmak isterseniz dondurun. Benim tavsiyem bağ-kurla uğraşmayın. Bir yerden kendinizi çalışıyor gösterin ve sigorta parasını yatırın. Bağ-kurdan daha ucuza gelir ve daha avantajlıdır.
    Hocam silinen günler mi oluyor ?
    Yoksa borçlar mı ?
  • 18-12-2016, 20:28:51
    #4
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam silinen günler mi oluyor ?
    Yoksa borçlar mı ?
    Borçlar silinir, doğal olarak günlerde silinir. Eğer yatırırsanız prim olarak geçer. Bağ-kur vergi borcu gibi değil. Siliniyor. Benimde 2 sene bağ-kur vardı. Yatırmadım, sildiler. Ama yatırsam 700 gün primim olurdu. Yeni yasada 60-65 yaşında emekli olacağım için yatırmadım. Gün nasıl olsa dolar, yaşı bekleyeceğiz
  • 18-12-2016, 22:45:53
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Bes eniştemde yapıyordu hatta o düzenli yatıyordu banada önerdi araştırdık düşündük karar verdik, İşe yaramicağına karar verdik aynı gün oda o bes hesabını kapattı içerdeki parayı aldı.
  • 18-12-2016, 23:51:22
    #6
    Bes üzerinden emekli olacaksanız mantıklı bir yatırımdır.
    Şuraya biraz para yatırayım da 2-3 sene sonra %25 fazlasını alır çıkarım hayaliyle sisteme girmeyin.
    Adı üzerinde bu bir emeklilik sistemi.
    Kısa dönem için yatırım düşünüyorsanız altın,döviz,hisse senedine yönelin.
  • 19-12-2016, 01:29:02
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Şunu yapabilirsiniz. Eğer emekli olmuş Anne Babanız varsa ödemeleri onların adı üzerinden yapın. Böylece emeklilik yaşı geçmiş olur. Kesintisiz parayı alırsınız.

    Kesin bilgi değil, yaymayalım. :-P
  • 20-12-2016, 15:40:10
    #8
    SGK çalışan kişi aynı zamanda Bağ-Kurla da olabiliyor. Emeklilik çarpanları farklı daha kârlı olunur. Bireysel Emeklik farklı bir mevzu. Bir nevi fon aldığınızı düşünün. Emeklilik hesabınızda biriken para fonda duruyor devamlı. Örneğin kendi bireysel emeklik hesabımda 15 temmuz öncesi fonu devlet tahliline yatırdım yüzde 5 kaybettim 15 temmuzdan dolayı. Yani takipte olacan o mevzuda.

    Artı bireysel emekliliği ömür billah maaş vermiyor, süre bitince ya toplu para ya da ihtiyaca ayllık para -o da bitine kadar-. B.Emekliliğe uzun vadeli düşünüyorsanız girin, kendi adıma çocuklarım için girdim zamanında.
  • 20-12-2016, 15:58:39
    #9
    GökTuğ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    SGK çalışan kişi aynı zamanda Bağ-Kurla da olabiliyor. Emeklilik çarpanları farklı daha kârlı olunur. Bireysel Emeklik farklı bir mevzu. Bir nevi fon aldığınızı düşünün. Emeklilik hesabınızda biriken para fonda duruyor devamlı. Örneğin kendi bireysel emeklik hesabımda 15 temmuz öncesi fonu devlet tahliline yatırdım yüzde 5 kaybettim 15 temmuzdan dolayı. Yani takipte olacan o mevzuda.

    Artı bireysel emekliliği ömür billah maaş vermiyor, süre bitince ya toplu para ya da ihtiyaca ayllık para -o da bitine kadar-. B.Emekliliğe uzun vadeli düşünüyorsanız girin, kendi adıma çocuklarım için girdim zamanında.
    Yorumunuz için teşekkürler ancak bes hakkında bankaların ve mevzuatın içeriğinin tam olarak kullanıcılara verilmemesinden dolayı çok kişiye anlattığımda adamlar gidip iptal ettiriyor

    Konuyu ilk açtığımda bende bes için gidip hesap açayım dedim sonra mevcuatı okuyunca devletin insanları nasıl da kandırabildiğini fark ettim.

    Çoğu kişiye bankaların çalışanlarının dedikleri '' abi 10 yıl yatır devlette sana %25 veriyor emekli oluyorsun ''

    Mevzuatta şöyle açıklamalar mevcut :


    Minimum 3 yıl yatıracaksın bu süreden önce paranızı çekerseniz banka sizlerden komisyon çeker !
    10 yıl yatırdığınızı düşünelim hemen devlet size %25 katkıyı vermiyor gel buraya kardeşim yaşın 65 mi ? Hayır o zaman 65 yaşını beklersen benden %25 ini alırsın. Yok beklemiyorsun 10 yıl sonunda bana yatırdığın paranın devlet katkısının sadece %65 ini çekebilirsin. Dur hemen sevinmeyin 65 yaşına geldin çok sevinme ben sana demiştim ya %25 veriyorum %5 stopaj vergisini keseceğim bu paradan !!!!!! Yani anlayacağın %20sini veriyor.

    Hemen sevinmeyin yine devlet diyor ki, bizim paramızı fonlara atacaksın veya yatırım araçlarına işte burası da kötü zira açılan fon hesaplarında yine kesinti var.

    Şimdi benim önereceğim ve net olarak açıklayacağım bir durum var. Devletin tek amacı saolsun insanların cebindeki, yatağındaki, hesaplarındaki tüm paraya göz dikmek ! Herkes zannediyor ki ( benim çevremde gördüklerim ) bes'e emeklilik gözü ile bakılıyor yani devlet bana emekli maaşını verecek gibi ! Benim aklımda olan ben bu parayı fonlara vb devlet katkısına yatıracağıma her ay düzenli talimat vererek güvendiğim bir hisseye yatırım yapmak veya altın almak en mantıklı çözüm.