SGK çalışan kişi aynı zamanda Bağ-Kurla da olabiliyor. Emeklilik çarpanları farklı daha kârlı olunur. Bireysel Emeklik farklı bir mevzu. Bir nevi fon aldığınızı düşünün. Emeklilik hesabınızda biriken para fonda duruyor devamlı. Örneğin kendi bireysel emeklik hesabımda 15 temmuz öncesi fonu devlet tahliline yatırdım yüzde 5 kaybettim 15 temmuzdan dolayı. Yani takipte olacan o mevzuda.
Artı bireysel emekliliği ömür billah maaş vermiyor, süre bitince ya toplu para ya da ihtiyaca ayllık para -o da bitine kadar-. B.Emekliliğe uzun vadeli düşünüyorsanız girin, kendi adıma çocuklarım için girdim zamanında.
Yorumunuz için teşekkürler ancak bes hakkında bankaların ve mevzuatın içeriğinin tam olarak kullanıcılara verilmemesinden dolayı çok kişiye anlattığımda adamlar gidip iptal ettiriyor
Konuyu ilk açtığımda bende bes için gidip hesap açayım dedim sonra mevcuatı okuyunca devletin insanları nasıl da kandırabildiğini fark ettim.
Çoğu kişiye bankaların çalışanlarının dedikleri '' abi 10 yıl yatır devlette sana %25 veriyor emekli oluyorsun ''
Mevzuatta şöyle açıklamalar mevcut :
Minimum 3 yıl yatıracaksın bu süreden önce paranızı çekerseniz banka sizlerden komisyon çeker !
10 yıl yatırdığınızı düşünelim hemen devlet size %25 katkıyı vermiyor gel buraya kardeşim yaşın 65 mi ? Hayır o zaman 65 yaşını beklersen benden %25 ini alırsın. Yok beklemiyorsun 10 yıl sonunda bana yatırdığın paranın devlet katkısının sadece %65 ini çekebilirsin. Dur hemen sevinmeyin 65 yaşına geldin çok sevinme ben sana demiştim ya %25 veriyorum %5 stopaj vergisini keseceğim bu paradan !!!!!! Yani anlayacağın %20sini veriyor.
Hemen sevinmeyin yine devlet diyor ki, bizim paramızı fonlara atacaksın veya yatırım araçlarına işte burası da kötü zira açılan fon hesaplarında yine kesinti var.
Şimdi benim önereceğim ve net olarak açıklayacağım bir durum var. Devletin tek amacı saolsun insanların cebindeki, yatağındaki, hesaplarındaki tüm paraya göz dikmek ! Herkes zannediyor ki ( benim çevremde gördüklerim ) bes'e emeklilik gözü ile bakılıyor yani devlet bana emekli maaşını verecek gibi ! Benim aklımda olan ben bu parayı fonlara vb devlet katkısına yatıracağıma her ay düzenli talimat vererek güvendiğim bir hisseye yatırım yapmak veya altın almak en mantıklı çözüm.