• 16-04-2014, 20:34:02
    Kurumsal PLUS
    Nükleer yapma önce fakirin karnını doyur. 3. köprü yapma fakiri doyur, marmaray yapma önce fakiri doyur.

Böyle politika mı olur allah aşkına? Ben çevremde, oturduğum şehirde sanayinin nasıl hızlı geliştiğini işin içinden biri olarak biliyorum. Yeni yatırımlar ile binlerce kişilik istihdam sağlayan fabrikalar kuruldu ve kurulmaya devam ediliyor. Bugün 1 fabrikada yada belediyede iş verdiğimiz adam ertesi gün zor gelip işi bırakıyor. Neymiş beyefendiye zor gelmiş. Masa başı iş yok mu diye soruyor. Bu klasik hikaye değil, benim bizzat yaşadığım olaydır. Baksan akşam eve götürecek ekmek parası yok bu adamın. Neyine güvenerek sen iş beğenmeme lüksüne giriyorsun?

İşçi bulamayan fabrikalar var yahu bu memlekette. Millet iş beğenmiyor denildiğinde inanmazdık, mübala ediyorlar derdik. Maalesef gerçekmiş. Bu millette bu mantık olduğu sürece daha çok cebinde 5 kuruşsuz züğürt gezen insan olur. Adama masabaşı iş versen ne olacak? kaytarmanın yollarını arar, facebookdan okeyden çıkmaz. Önce ülke insanında iş ahlakı olacak arkadaş, ben onu bilir onu söylerim. Elin avrupalısı müslüman değil ama adamlarda İŞ AHLAKI var. Herkes işini düzgün ve dürüstçe yapıyor.

Bizi anlatmaya gerek yok zaten. Diyeceksiniz ki sen kendi milletine mi laf söylüyosun. Ben söylemiyorum. "İşi bilicen işe gitmiycen", "dolgun maaş, masa başı iş olsun", "bugün işten şöyle kaytardık böyle kaytardık", "daya sırtını devlete gitsin" gibi düşünceler zaten bizim ne olduğumuzu ortaya koyuyor. benim bişey söylememe gerek yok.

Velhasıl sen sosyal devlet olarak üstüne düşeni yaparsın. İşkur gibi kurumlar vasıtası ile imkanlar sunarsın. Bunları değerlendirirler yada değerlendiremezler orası ayrı. Fakat onu yapma fakire ver, bunu yapma fakire ver. Böyle bi dünya yok. Amerika'da ki EVSİZLERİN sayısından haberiniz var mı? Hani o ekonomi ve yaşam standartlarına hayran olduğumuz Amerikada evsiz insandan geçilmiyor sokaklar.

Durum bu arkadaşlar ben kendi yorumumu yaptım. Kimsenin fikrine, kararına karışmam, saygı duyarım. Özgür bir şekilde düşüncelerimi dile getirdiğime inanıyorum siyaset yapmadan. Durum analizi diyelim.

Sözlerim kesinlikle öyle fakiri hakir görme gibi algılanmasın. Allah'ın sevdiğini ben nasıl hakir görebilirim? Bu benim inancıma ters bir kere. Allah fakiri sevdiği gibi, ekmeğini taştan çıkarınıda sever. Otur armut piş ağzıma düş yok böyle bi dünya...
  • 16-04-2014, 20:35:50
    Buradan dünyada nükleer santral kullanan ülkelere bakabilirsiniz.
    http://www.elektrikuretimi.org/dunya...lanan-ulkeler/

Tabi nükleer ne kadar zararlı olsada maddi yönden ülkemize büyük rant sağlayabilir.
  • 16-04-2014, 20:38:53
    Üyeliği durduruldu
    TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Nükleer yapma önce fakirin karnını doyur. 3. köprü yapma fakiri doyur, marmaray yapma önce fakiri doyur.

Böyle politika mı olur allah aşkına? Ben çevremde, oturduğum şehirde sanayinin nasıl hızlı geliştiğini işin içinden biri olarak biliyorum. Yeni yatırımlar ile binlerce kişilik istihdam sağlayan fabrikalar kuruldu ve kurulmaya devam ediliyor. Bugün 1 fabrikada yada belediyede iş verdiğimiz adam ertesi gün zor gelip işi bırakıyor. Neymiş beyefendiye zor gelmiş. Masa başı iş yok mu diye soruyor. Bu klasik hikaye değil, benim bizzat yaşadığım olaydır. Baksan akşam eve götürecek ekmek parası yok bu adamın. Neyine güvenerek sen iş beğenmeme lüksüne giriyorsun?

İşçi bulamayan fabrikalar var yahu bu memlekette. Millet iş beğenmiyor denildiğinde inanmazdık, mübala ediyorlar derdik. Maalesef gerçekmiş. Bu millette bu mantık olduğu sürece daha çok cebinde 5 kuruşsuz züğürt gezen insan olur. Adama masabaşı iş versen ne olacak? kaytarmanın yollarını arar, facebookdan okeyden çıkmaz. Önce ülke insanında iş ahlakı olacak arkadaş, ben onu bilir onu söylerim. Elin avrupalısı müslüman değil ama adamlarda İŞ AHLAKI var. Herkes işini düzgün ve dürüstçe yapıyor.

Bizi anlatmaya gerek yok zaten. Diyeceksiniz ki sen kendi milletine mi laf söylüyosun. Ben söylemiyorum. "İşi bilicen işe gitmiycen", "dolgun maaş, masa başı iş olsun", "bugün işten şöyle kaytardık böyle kaytardık", "daya sırtını devlete gitsin" gibi düşünceler zaten bizim ne olduğumuzu ortaya koyuyor. benim bişey söylememe gerek yok.

Velhasıl sen sosyal devlet olarak üstüne düşeni yaparsın. İşkur gibi kurumlar vasıtası ile imkanlar sunarsın. Bunları değerlendirirler yada değerlendiremezler orası ayrı. Fakat onu yapma fakire ver, bunu yapma fakire ver. Böyle bi dünya yok. Amerika'da ki EVSİZLERİN sayısından haberiniz var mı? Hani o ekonomi ve yaşam standartlarına hayran olduğumuz Amerikada evsiz insandan geçilmiyor sokaklar.

Durum bu arkadaşlar ben kendi yorumumu yaptım. Kimsenin fikrine, kararına karışmam, saygı duyarım. Özgür bir şekilde düşüncelerimi dile getirdiğime inanıyorum siyaset yapmadan. Durum analizi diyelim.

Sözlerim kesinlikle öyle fakiri hakir görme gibi algılanmasın. Allah'ın sevdiğini ben nasıl hakir görebilirim? Bu benim inancıma ters bir kere. Allah fakiri sevdiği gibi, ekmeğini taştan çıkarınıda sever. Otur armut piş ağzıma düş yok böyle bi dünya...
    Hocam o evsizlerin dolaştığı Birleşik Devletler'deki en fakir mahallelerden birini bizzat gördüm, benim evden daha iyi evleri var.
  • 16-04-2014, 20:40:20
    TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Keşke fabrikada çalışan işçilerede yetecek düzeyde maaş verseler. siz balıkesirde oturuyorsunuz sanırım orda bilemiyorum işçi maaşlarında durum nedir ama istanbulda ki fabriklarda bir işçi ailesini geçindirebilir ama kıt kanaat yaşamını sürdürüyor. kıyıya köşeye para atıp ilerde hayatını garantileyemiyor. işsiz sayısı ülkemzide çok fazla olduğu için de patrona gidip zam istesen nasıl olsa dışarda senin yerine çalışacak eleman bulurum ben mantığıyla düşünüp zam yapmıyor. bence hükümetin öncelikle özel sektöre el atması gerekiyor.
  • 16-04-2014, 20:47:13
    Kurumsal PLUS
    WapZap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam o evsizlerin dolaştığı Birleşik Devletler'deki en fakir mahallelerden birini bizzat gördüm, benim evden daha iyi evleri var.
    Tamam hocam bende onu diyorum. Ülke zengin olsa ne olacak? Burada işsizlik ve evsiz insan faktörü devlet politikalarından kaynaklı değil, öyle olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde de benzer problem var.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:47:13 -->-> Daha önceki mesaj 20:41:29 --

Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Keşke fabrikada çalışan işçilerede yetecek düzeyde maaş verseler. siz balıkesirde oturuyorsunuz sanırım orda bilemiyorum işçi maaşlarında durum nedir ama istanbulda ki fabriklarda bir işçi ailesini geçindirebilir ama kıt kanaat yaşamını sürdürüyor. kıyıya köşeye para atıp ilerde hayatını garantileyemiyor. işsiz sayısı ülkemzide çok fazla olduğu için de patrona gidip zam istesen nasıl olsa dışarda senin yerine çalışacak eleman bulurum ben mantığıyla düşünüp zam yapmıyor. bence hükümetin öncelikle özel sektöre el atması gerekiyor.
    Yanlış anlaşılmasın ben burda özel sektörü, hükümeti yada herhangi bir unsuru savunmuyorum. Şahit olduğum olayları anlatıyor ve durum analizi yapıyorum. İşin birde bu boyutu var diyorum. Özel sektörde yaşananlarıda çok iyi biliyorum. İşçilere yapılan haksızlarıda görüyorum. Bizzat benim dostluk kurduğum insanlar var 2 aylık maaşını alamayan yada primleri ödenmeyen.

Sorunlar çok. Devlette, iş verende ve işçide hatalar var. Tek suçlu yok! İşverende ahlak yok işçinin hakkını ödemez. İşçi aldığı paranın hakkını vermez. Devlet sorumsuz davranır ve genelde iş verenin yanında olur. Öyle işte arkadaşlar. Dua edelim bu ülkeye, varsa elimizden gelen bişey yapalım. Fakat öyle oturduğumuz yerden siyasi parti eleştirmekle olmaz bu iş. A partisi gelir C partisi gider. Sorunlar devam eder durur. Eğitimde bence temel sorun.
  • 16-04-2014, 22:31:04
    Nükleere evet.
  • 16-04-2014, 23:08:08
    Üyeliği durduruldu
    Doğru yapmayı başarabildiğiniz sürece nükleer enerjinin zararı şuanda kullandığımız enerji kaynaklarından (hidroelektrik, kömür, petrol) çok çok daha az.

Fransa enerjisinin çoğunu nükleer enerji ile üretiyor, Ren nehrinin üzerine bir damla radyoaktif atık düşmüyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya,Bulgaristan,Çek Cumhuriyeti,Çin, Ermenistan, Fransa, Finlandiya, Hollanda,İsveç, İsviçre, İspanya,Kanada, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Ukrayna gibi birçok ülkenin nükleer enerji santralleri var. Biri de çıkıp bana "Ama İsviçre pis, kirli hep" diyemez. Aynı şeyleri yukarıdaki hiçbir ülke için söyleyemeyiz. Her ülkenin kendine göre çevre sorunları var. Bu enerji işi değil, zihniyet işi. İnsanları eğitemezseniz, adam fabrikayı da yakar, evini de yakar, kendini de öldürür, santralde facia da olur, olur da olur. Yapacağınız şey riski en aza indirmek.

Sonsuza dek baraj yapamazsınız.
    Sonsuza dek kömür yakamazsınız.
    Sonsuza dek petrol de kullanamazsınız.

Ayrıntılar için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Ekleme yapayım, şuanda Avrupa Birliği, Hindistan, Rusya, Güney Kore, Japonya ve ABD ortaklığında yürütülen ITER isminde bir proje var. ITER, şuanda kullanılan nükleer enerji santralleri gibi atık üretmiyor, çevreye zararı sıfır. Üstelik ortalama bir nükleer santralden çok çok (2 kat filan değil) daha fazla enerji üretebiliyor. Çünkü füzyon enerjisini kullanıyor. Tam anlamıyla operasyonel duruma geldiği zaman, dünyadaki diğer nükleer santrallerin şimdiye dek depolamış olduğu atıkları da kullanıp nötralize edebilecek. Umut vaad eden bir proje. Türkiye projeye dahil değil. Buldukları zaman "kanka biz 20 milyar dolar para harcadık, 30 yıl çalıştık bunu bulduk, al" demeyeceklerini size garanti ederim.

ITER ile ilgili TED videosu (Altyazısı var, otomatik gelmediyse kenardan seçebilirsiniz.)
    http://www.ted.com/talks/steven_cowl...nergy_s_future

Daha fazlası için
    Tokamak

Diğer enerji kaynaklarını da yabana atmamak gerek. Almanya enerjisinin bir kısmını güneşten elde etmeye başladı bile.
    Danimarka, İsveç (hadi İskandinav ülkeleri diyelim) gibi ülkeler de rüzgar enerjisiyle resmen "akıyor" şuanda.
    Danimarka
    İsveç

Linkler geliyor...

Son olarak ekleyeyim...

Ağaçları kesiyoruz, devamlı baraj yapıyoruz, doğaya müdahale ediyoruz, suyu zehirliyoruz, sonra da yağmur yağmadığı zaman "neden yağmur yağmıyor, sular neden kesiliyor?" diye şaşırıyoruz. Şaşırmayın.

Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer santrale kesinlikle karşı olduğumu belirtmek isterim.
  • 17-04-2014, 00:11:47
    Japonlar kadar disiplinli bir halkın bile ihmalleri sonucu nükleerden sıkıntı çekiyorlarsa, bizde çıkmaması mucize diyebilirim. evet getirisi çok olabilir ama hatayı kabul etmeyen bir sistem.
  • 17-04-2014, 01:08:29
    Nükleere evet. Romantik ve duygusal nedenlerden dolayı enerji ithalatımızın her geçen gün büyümesine göz yumamayız. Ermenistan'ın bile nükleer santrali varken bizim niye olmasın?