TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nükleer yapma önce fakirin karnını doyur. 3. köprü yapma fakiri doyur, marmaray yapma önce fakiri doyur.

Böyle politika mı olur allah aşkına? Ben çevremde, oturduğum şehirde sanayinin nasıl hızlı geliştiğini işin içinden biri olarak biliyorum. Yeni yatırımlar ile binlerce kişilik istihdam sağlayan fabrikalar kuruldu ve kurulmaya devam ediliyor. Bugün 1 fabrikada yada belediyede iş verdiğimiz adam ertesi gün zor gelip işi bırakıyor. Neymiş beyefendiye zor gelmiş. Masa başı iş yok mu diye soruyor. Bu klasik hikaye değil, benim bizzat yaşadığım olaydır. Baksan akşam eve götürecek ekmek parası yok bu adamın. Neyine güvenerek sen iş beğenmeme lüksüne giriyorsun?

İşçi bulamayan fabrikalar var yahu bu memlekette. Millet iş beğenmiyor denildiğinde inanmazdık, mübala ediyorlar derdik. Maalesef gerçekmiş. Bu millette bu mantık olduğu sürece daha çok cebinde 5 kuruşsuz züğürt gezen insan olur. Adama masabaşı iş versen ne olacak? kaytarmanın yollarını arar, facebookdan okeyden çıkmaz. Önce ülke insanında iş ahlakı olacak arkadaş, ben onu bilir onu söylerim. Elin avrupalısı müslüman değil ama adamlarda İŞ AHLAKI var. Herkes işini düzgün ve dürüstçe yapıyor.

Bizi anlatmaya gerek yok zaten. Diyeceksiniz ki sen kendi milletine mi laf söylüyosun. Ben söylemiyorum. "İşi bilicen işe gitmiycen", "dolgun maaş, masa başı iş olsun", "bugün işten şöyle kaytardık böyle kaytardık", "daya sırtını devlete gitsin" gibi düşünceler zaten bizim ne olduğumuzu ortaya koyuyor. benim bişey söylememe gerek yok.

Velhasıl sen sosyal devlet olarak üstüne düşeni yaparsın. İşkur gibi kurumlar vasıtası ile imkanlar sunarsın. Bunları değerlendirirler yada değerlendiremezler orası ayrı. Fakat onu yapma fakire ver, bunu yapma fakire ver. Böyle bi dünya yok. Amerika'da ki EVSİZLERİN sayısından haberiniz var mı? Hani o ekonomi ve yaşam standartlarına hayran olduğumuz Amerikada evsiz insandan geçilmiyor sokaklar.

Durum bu arkadaşlar ben kendi yorumumu yaptım. Kimsenin fikrine, kararına karışmam, saygı duyarım. Özgür bir şekilde düşüncelerimi dile getirdiğime inanıyorum siyaset yapmadan. Durum analizi diyelim.

Sözlerim kesinlikle öyle fakiri hakir görme gibi algılanmasın. Allah'ın sevdiğini ben nasıl hakir görebilirim? Bu benim inancıma ters bir kere. Allah fakiri sevdiği gibi, ekmeğini taştan çıkarınıda sever. Otur armut piş ağzıma düş yok böyle bi dünya...
Hocam o evsizlerin dolaştığı Birleşik Devletler'deki en fakir mahallelerden birini bizzat gördüm, benim evden daha iyi evleri var.