WapZap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o evsizlerin dolaştığı Birleşik Devletler'deki en fakir mahallelerden birini bizzat gördüm, benim evden daha iyi evleri var.
Tamam hocam bende onu diyorum. Ülke zengin olsa ne olacak? Burada işsizlik ve evsiz insan faktörü devlet politikalarından kaynaklı değil, öyle olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde de benzer problem var.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:47:13 -->-> Daha önceki mesaj 20:41:29 --

Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keşke fabrikada çalışan işçilerede yetecek düzeyde maaş verseler. siz balıkesirde oturuyorsunuz sanırım orda bilemiyorum işçi maaşlarında durum nedir ama istanbulda ki fabriklarda bir işçi ailesini geçindirebilir ama kıt kanaat yaşamını sürdürüyor. kıyıya köşeye para atıp ilerde hayatını garantileyemiyor. işsiz sayısı ülkemzide çok fazla olduğu için de patrona gidip zam istesen nasıl olsa dışarda senin yerine çalışacak eleman bulurum ben mantığıyla düşünüp zam yapmıyor. bence hükümetin öncelikle özel sektöre el atması gerekiyor.
Yanlış anlaşılmasın ben burda özel sektörü, hükümeti yada herhangi bir unsuru savunmuyorum. Şahit olduğum olayları anlatıyor ve durum analizi yapıyorum. İşin birde bu boyutu var diyorum. Özel sektörde yaşananlarıda çok iyi biliyorum. İşçilere yapılan haksızlarıda görüyorum. Bizzat benim dostluk kurduğum insanlar var 2 aylık maaşını alamayan yada primleri ödenmeyen.

Sorunlar çok. Devlette, iş verende ve işçide hatalar var. Tek suçlu yok! İşverende ahlak yok işçinin hakkını ödemez. İşçi aldığı paranın hakkını vermez. Devlet sorumsuz davranır ve genelde iş verenin yanında olur. Öyle işte arkadaşlar. Dua edelim bu ülkeye, varsa elimizden gelen bişey yapalım. Fakat öyle oturduğumuz yerden siyasi parti eleştirmekle olmaz bu iş. A partisi gelir C partisi gider. Sorunlar devam eder durur. Eğitimde bence temel sorun.