Hocam temel olarak yazdıklarınıza karşı değilim. Lakin matematik asla yalan söylemez. Gençken 1 ekmek yeyip kilo almamanız ile şimdi yarım ekmek ile kilo almanız dünya tarihinde görülmemiş bir şeydir.
Bu tamamen enerji yakmanız veya yakmamanız ile alakalıdır. Eğer uzaylı değilseniz bu söyledikleriniz olma ihtimalı bakın %0,0001 bile ihtimal yok. Tüm bu söyledikleriniz aslında alıştığınız veya evrildiğiniz hayatla alakalı.
Gençken X Kalori alıyordunuz Y yakıyorunuz.
Şimdi X kalori alıyorsunuz ama y kalori yakmıyorsunuz. Size bunun garantisi verebilirim. Hatta ister doktora isterseniz de bilim insanlarına gidin matematik yalan söylemez. Tek yaptığınız yaş ilerledikçe daha az hareket etmenizden kaynaklıdır.
TLC doktorlarını ve onların tezlerini okuyabilirsiniz. TARTI YALAN SÖYLEMEZ. Eğer kilo vermiyorsanız FAZLA YİYORSUNUZ DEMEKTİR. BU bu kadar basittir. Dedemler derdi ki " BOĞAZINI TUTAN KİLO ALMAZ".
Bugün size az gelen bir öğün belki fit 2 kişinin 1 öğününe eşittir. Buna emin olabilirsiniz. Bunlar tamamen yeme alışkanlıkları.
Ek olarak bu konularda eğitim almadığımı nereden biliyorsunuz ? Tezleriniz tamamen düz mantık üzerine kurulu ve yanıt niteliği taşımıyor. Biz burada pantolon veya telefondan bahsetmedik. Bunları konudan uzak şeylerdir. Hiç olmayan konuya konuşulmamış şeyler eklemek bilgili olmak demek değildir.
Bu Yeşil çayın sperm azalttığı gerçeğini değiştirmez. Verdiğiniz örnek tamamen cahilcedir. Mantığa bakar mısınız ya ? Bağışıklık denen bir şey var acaba biliyor musunuz ?
Bugün Afrikada içmek ve yemek yapmak içilen kuyu suyunu siz içebilir misiniz ? HAYIR ! direk rahatsızlanırsınız.
Hocam yaşın kaç bilmiyorum ama ben 40 yaşındayım.
20 lu yaÅŸlardaki aktivitem ve kilom,
30 lu yaÅŸlardaki aktivietm ve kilom
ve 40 lı yaşlardaki kilomnu karşılaştırabiliyorum.
Senin vücudunda enerji üretenler hücre içindeki mitokondrilerdir.
Yaşın ilerledikçe mitokondrileri oksitide oluyorlar, daha az enerji üretiyorlar.
Daha az enerji da daha fazla depolanıyor demek.
Kilo kalori hesabında bazal metabolizma hızını alırlar. Yaş ilerledikçe bazal metabolizma hızın düşer.
Bu işin evrildiğin hayatla falan alakası yok, gençken insanlar yaşlanmanın etkilerinden ve yaşlanma hissinden bihaber oluyorlar.
Diğer taraftan yeşil çayın sperm sayısı azalttığına ilişkin hiç bir şey duymadım.
Daha sonra arattım internette, hem
scholar.google.com da hem de normal internette.
Tam tersina yeşilçay içindeki antioksidanların oksitlenme karşıtı etkileriyle ilgili milyon tane kaynak var.
Hatta tam tersini sperm kalitesine katkısını söyleyen araştırma sonuçları var.
Yeşil çay kahveden kat kat fazla kafein içerir ve fazla kafein zararlıdır ve çok yeşil çay tüketilmemelidir.
Ama Yeşil çay sperm azaltır diyorsan saygın bir üniversiteden saygın bir araştırma sonucuna atıf yapman lazım.
Eğer ciddi bir bilimsel çalışmaya atıf yapmadan bir laf söylüyorsan asıl cahillik budur.
BoÄŸaz tutarak kilo verme felsefen de iÅŸe yaramaz.
Şu andaki kilolarımın asıl sebebi boğazımı tutarak kilo vermemdir.
Boğazınızı tuttuğunuzda leptin döngünüzü bozuyorsunuz.
Ömür boyu boğazı tutmak demek alternatif bir hayat şekli sürmek demektir, o boğaz tutmak değildir.
Yani değerli kardeşim ömrüm boyunca 5 kere 20 kilodan fazla kilo verdim
3 kere 30 kilodan fazla kilo verdim.
Dönüp geldiğim yer gösteriyor ki aslolan kilo vermek değil, doğru şekilde kilo vermek.
Yanlış şekilde kilo verdiğinizde eskisinden daha fazla kilo alıyorsunuz sonunda...