Hocam dünyanın en çok yeşil çay içen ülkeleri dünyanın en kalabalık nüfuslarına sahipler, üreme ve sperm problemleri yok. )))
Dizüstünde Wifi, cepte taşınan telefonlar ve dar pantolonlar sperm sayısını azaltır, yeşil çay değil ))
Ama bol yeşil çay aşırı kafein demektir sağlıklı değildir.
Konuyu açan arkadaşın diyeti tamamen yanlış.
Bir sürü yanlış bilgi paylaşılmış.
Maalesef internet bilginin değil yanlışın paylaşıldığı bir mekan haline geliyor.
İnsanlar eğitim almadıkları ve yetkinlikleri olmadığı alanda büyük sözler söylüyorlar.
Diğer insanlar da bilginin referansını araştırmayacak kadar tembel olduğu için yalan yanlış tüm bilgileri alıp yeniden aktarmaya devam ediyorlar.
Hayatım boyunca hep yanlış diyetler yaptığım için 4-5 kere 20 kilodan fazla kilo verdim.
Ama bugün 140 kiloyum.
Doğru diyet yapın. Bu konuyu açan arkadaş hep genç kalacağını zannediyor.
30 ve 40 ı aştığınızda vücudunuzun enerji üretme kabiliyetinin azaldığını ve depolamaya yatkın hale geldiğinizi göreceksiniz.
Ergenlikte günde 4 ekmek yerdim. Bir öğün 1-1,5 ekmek demekti benim için. Ve çok fit bir adamdım
Bugün yarım ekmek yiyorum ve kilo alıyorum.
Herkesi vücut yapısı farklı, kilo alma nedenleri farklı.
O nedenle böyle kendi yaptığınız ve hiç bir bilimsel temeli olmayan sağlıksız şeyleri önermeyin.
Hocam temel olarak yazdıklarınıza karşı değilim. Lakin matematik asla yalan söylemez. Gençken 1 ekmek yeyip kilo almamanız ile şimdi yarım ekmek ile kilo almanız dünya tarihinde görülmemiş bir şeydir.
Bu tamamen enerji yakmanız veya yakmamanız ile alakalıdır. Eğer uzaylı değilseniz bu söyledikleriniz olma ihtimalı bakın %0,0001 bile ihtimal yok. Tüm bu söyledikleriniz aslında alıştığınız veya evrildiğiniz hayatla alakalı.
Gençken X Kalori alıyordunuz Y yakıyorunuz.
Şimdi X kalori alıyorsunuz ama y kalori
yakmıyorsunuz. Size bunun garantisi verebilirim. Hatta ister doktora isterseniz de bilim insanlarına gidin matematik yalan söylemez. Tek yaptığınız yaş ilerledikçe daha az hareket etmenizden kaynaklıdır.
TLC doktorlarını ve onların tezlerini okuyabilirsiniz. TARTI YALAN SÖYLEMEZ. Eğer kilo vermiyorsanız FAZLA YİYORSUNUZ DEMEKTİR. BU bu kadar basittir. Dedemler derdi ki " BOĞAZINI TUTAN KİLO ALMAZ".
Bugün size az gelen bir öğün belki fit 2 kişinin 1 öğününe eşittir. Buna emin olabilirsiniz. Bunlar tamamen yeme alışkanlıkları.
Ek olarak bu konularda eğitim almadığımı nereden biliyorsunuz ? Tezleriniz tamamen düz mantık üzerine kurulu ve yanıt niteliği taşımıyor. Biz burada pantolon veya telefondan bahsetmedik. Bunları konudan uzak şeylerdir. Hiç olmayan konuya konuşulmamış şeyler eklemek bilgili olmak demek değildir.
Bu Yeşil çayın sperm azalttığı gerçeğini değiştirmez. Verdiğiniz örnek tamamen cahilcedir. Mantığa bakar mısınız ya ? Bağışıklık denen bir şey var acaba biliyor musunuz ?
Bugün Afrikada içmek ve yemek yapmak içilen kuyu suyunu siz içebilir misiniz ? HAYIR ! direk rahatsızlanırsınız.