İş Yerimde çıktı girildi yapılmış !!
31
●1.689
- 31-01-2019, 00:30:06İSTİFA edersenizAlkolikRap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşsizlik Maaşı Alamazsınız
Kıdem Tazminatı Alamazsınız
İhbar Tazminatı Alamazsınız
Tarafınıza uygulanan Bedensel veya Psikolojik bir baskı ve şiddet varsa bu durumda bunu belgeleyerek firmaya dava açabilirsiniz. Haklı olarak iş aktinizi feshedebilirsiniz.
Ama yasaların pek çalışandan yana olmadığını, Şuan Türk Telekom şirketlerinin Devlet tarafından yönetildiğini, sürecin pek de istediğiniz gibi sonuçlanmayacağını da belirtmem gerek. - 31-01-2019, 00:46:28Hocam yeni gelen yasada alıyorsunuz lakin şartları var bu şartlar 1999 yılı öncesi 3500 gün pirim 1999 ve 2008 arası 4500 gün 2008 sonrası 7000 bin gün
Onun haricinde bu prim günlerinden hiçbiri sizde yoksa malesef ya çıkartılacaksınız yada size yapılan bir haksızlık varsa yaslara uygun değişse ispatlama şansınız varsa mahkemeye vereceksiniz
Başkada malesef durumlar ortada herkes aynı sıkıntıda iyileştirilmeler yapılıyor ama yetersiz kalıyor zamanla bu şartlar dahada düşer - 31-01-2019, 00:52:18Allah aşkına arkadaşlar ben size neden kendimi anlatamıyorum !!
Tekrar belirtiyorum anlamınızı ve dikkatinizi çekmek istiyorum
31.12.2018 tarihinde 18 kodu ile çıkarıldım, çıkarıldım,çıkarıldım,çıkarıldım,çık arıldım......
18 kodu : işin sona ermesi
ve ben bu tarihe kadar hiç bir sözleşme imzalamadım bilgim yok hiç kımse gelipte bana böyle birşey yaptık demedi. Hepsi gizli saklı yapılan işler.
01.01.2019 işe tekrar girşim yapıldı. Örneğin ben 02.02.2019 da istifa ettiğimde ben neden yararlanamıyormusum bana bir açıklamasını yaparmısınız ????
Ben yasaları okudugumda anladıgım benım haklarımı almam gerekıyor ama başkalarına sordugumda alamazsınız dıyorlar. Doğal olarakda ortalık karışıyor kafam çorba oldu 1 haftadır. Hiç kimsede neden alamayacagımı açıklamıyor. bulundugum yerde bir iş hukuku avukatı olsa soracagım zaten ama ne yazık ki yok doğru bilgiye ulaşamıyorum.
SGK İşten Çıkış Kodları

alıntıdır;
4857 sayılı İş Kanunu sözleşmenin feshinde usul yükümlülüklerini bildiren madde 19da aktarıldığı üzere;
Madde 19 İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi, o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez. Ancak, işverenin 25 inci maddenin (II) numaralı bendi şartlarına uygun fesih hakkı saklıdır.
İşçinin hangi nedenlerle işten çıkartıldığı kendisine yazılı olarak ve açıklayıcı şekilde bildirildikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna işten çıkışının tarihi ve nedeni ile birlikte bildirilmesi gerekmektedir. Bu bildirim elektronik ortamda SGKnın kendi sayfasından yapılmaktadır. İşten çıkış nedeni bildirimi için SGK tarafından belirlenmiş çıkış kodlarının kullanılması gerekmektedir. Çıkışta seçilen kod ile personele yapmış olduğumuz çıkış ödemelerinin de uyumlu olması gerekmektedir. Personelin çıkış nedenine göre işsizlik ödeneği alıp alamayacağının ilgili Kurumca belirlenebilmesi için dikkate alınan şey yine işten çıkış kodları olacaktır. - 31-01-2019, 01:07:02
- 31-01-2019, 01:28:24Hocam öncelikle istifa eden kişi zaten hiçbir tazminat vs alamaz. 10 yılı doldurup da istifa edenler kıdem alabilir ayrı konu.
İkinci olarak SGK dökümünde çıkışınız verilen ve şuan çalıştığınız görünen işyerinin kodları arasında benzerlik var mı? Genelde aynı firmanın farklı işleri için benzer kodlar verirler.
mesela siz nedense silmişsiniz ama .08 ile biten kodlu firmadan çıkışınız verilmiş. yeni firma kodunun .08'den önceki kısmı benzer mi?
örnek vermek gerekirse a inşaat firması bir yerde inşaat yapıyor. o inşaat için işyeri kodu farklıdır. o inşaat bitip de başka yerde başladığı inşaat için kodu farklıdır. farklıdır derken tamamı farklıdır anlamında değil.
siz bu gibi durumda giriş çıkış yapılmış gibi düşünürsünüz ama aslında aynı adama çalışıyorsunuzdur. haklarınızdan bir kayıp olmaz...
sizin çalıştığınız firma da daha önce çalıştığınız işi bir proje gibi göstermiş olabilir çeşitli teşvikler vs. için. sonra da yeni proje yeni istihdam sağlıyorum diyerek teşvik almaya devam etmek için böyle bir yol izlemiştir.
bu durumda haklarınız saklı kalır. - 31-01-2019, 01:50:51Genel olarak herkes yorum yapmış ama ben doğrusunu yönelteyim sana. İş yerinin el değiştirmesi ile birlikte şu şekilde tazminat hakkı kazanabilirsin. Eski işverenin çalışanlara bir duyuru yapmadıysa, yani el değiştireceğini bildirmediyse ve yeni iş veren eski çalışanların tazminatını ödemeyecek durumdaysa, işçiye bildirilmesi ve tebliği tarihinden itibaren 6 iş gün içerisinde talep edersen tazminat hakkı kazanabilirdin.AlkolikRap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakat, şirket Anonim Şirketi ise KIDEM TAZMİNATI kazanamazsın. Ne yazık ki işten çıkarılıp alınmanızla, kıdem tazminatı hakkına sahip olamıyorsunuz. A.ş ve limited şirketlerde, sermaye ile yönetildiği için bu hak size tanınmıyor.
