Allah aşkına arkadaşlar ben size neden kendimi anlatamıyorum !!
Tekrar belirtiyorum anlamınızı ve dikkatinizi çekmek istiyorum
31.12.2018 tarihinde 18 kodu ile çıkarıldım, çıkarıldım,çıkarıldım,çıkarıldım,çık arıldım......
18 kodu : işin sona ermesi
ve ben bu tarihe kadar hiç bir sözleşme imzalamadım bilgim yok hiç kımse gelipte bana böyle birşey yaptık demedi. Hepsi gizli saklı yapılan işler.
01.01.2019 işe tekrar girşim yapıldı. Örneğin ben 02.02.2019 da istifa ettiğimde ben neden yararlanamıyormusum bana bir açıklamasını yaparmısınız ????
Ben yasaları okudugumda anladıgım benım haklarımı almam gerekıyor ama başkalarına sordugumda alamazsınız dıyorlar. Doğal olarakda ortalık karışıyor kafam çorba oldu 1 haftadır. Hiç kimsede neden alamayacagımı açıklamıyor. bulundugum yerde bir iş hukuku avukatı olsa soracagım zaten ama ne yazık ki yok doğru bilgiye ulaşamıyorum.
SGK İşten Çıkış Kodları
alıntıdır;
4857 sayılı İş Kanunu sözleşmenin feshinde usul yükümlülüklerini bildiren madde 19da aktarıldığı üzere;
Madde 19 İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi, o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez. Ancak, işverenin 25 inci maddenin (II) numaralı bendi şartlarına uygun fesih hakkı saklıdır.
İşçinin hangi nedenlerle işten çıkartıldığı kendisine yazılı olarak ve açıklayıcı şekilde bildirildikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna işten çıkışının tarihi ve nedeni ile birlikte bildirilmesi gerekmektedir. Bu bildirim elektronik ortamda SGKnın kendi sayfasından yapılmaktadır. İşten çıkış nedeni bildirimi için SGK tarafından belirlenmiş çıkış kodlarının kullanılması gerekmektedir. Çıkışta seçilen kod ile personele yapmış olduğumuz çıkış ödemelerinin de uyumlu olması gerekmektedir. Personelin çıkış nedenine göre işsizlik ödeneği alıp alamayacağının ilgili Kurumca belirlenebilmesi için dikkate alınan şey yine işten çıkış kodları olacaktır.