• 26-12-2007, 01:11:23
    #55
    Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşin garip tarafı, bu problemle ilgili olarak Telekom'dan kiminle görüşebiliriz onu bile bilmiyoruz. Görüşsek bile ne farkeder, o da ayrı mesele...
    Türk telekom, ptt bunlar ciddiyetsiz kurumlar, bugün interaktif posta çekiyle ilgili bir sorun için ptt ankara genel müdürlüğünü aradım bi kadın çıktı telefona ( bayan demiyorum ), alo diyor bana dedim yanlış numara galiba kazayla bir evimi aradım ne, kimi aradınız diyor, ptt il müdürlüğü buyrun diyeceğine bu varan 1, beni bir yere aktardı o bir yere o bir yere derken 4. kişi açtı telefonu interaktifle ilgili sorunum var dedim alla alla öldürecem bunları dedi ( yanlış aktarıldı ki aklı sıra espri yapıyor bana karşı ) oda bir yere aktardı 5. kişi bir telefon verdi, telefonu arıyorum saat 11.00 çalıyor çalıyor açan yok mesai saatleri içinde ve düşünün ankara genel müdürlüğü, dedim lanet olsun şikayet mail i attım bakalım cevap gelcekmi, demem o ki işimiz zor bu kurumlarla.
  • 26-12-2007, 01:36:24
    #56
    RAMBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türk telekom, ptt bunlar ciddiyetsiz kurumlar, bugün interaktif posta çekiyle ilgili bir sorun için ptt ankara genel müdürlüğünü aradım bi kadın çıktı telefona ( bayan demiyorum ), alo diyor bana dedim yanlış numara galiba kazayla bir evimi aradım ne, kimi aradınız diyor, ptt il müdürlüğü buyrun diyeceğine bu varan 1, beni bir yere aktardı o bir yere o bir yere derken 4. kişi açtı telefonu interaktifle ilgili sorunum var dedim alla alla öldürecem bunları dedi ( yanlış aktarıldı ki aklı sıra espri yapıyor bana karşı ) oda bir yere aktardı 5. kişi bir telefon verdi, telefonu arıyorum saat 11.00 çalıyor çalıyor açan yok mesai saatleri içinde ve düşünün ankara genel müdürlüğü, dedim lanet olsun şikayet mail i attım bakalım cevap gelcekmi, demem o ki işimiz zor bu kurumlarla.
    Katılıyorum ptt interaktif bölümü çok ciddiyetsiz. aksam 5ten sonra 444lü hatlar mesai yapmıyor. gece 10da şifreniz calınsa yaapcak hiçbirşey yok hesabınızı boşaltırlar.

    Geçen gün elektronik posta bildirimi için aradım. şu şu evrakları faxlayın dedi. ya dedim bizim başka bir hesapta var onda böyle bir evrak falan istenmedi. kaç hesap numaranız dedi verdim he şifren de bu dedi(şifre falanda sormamıştım). şifremi görmesine mi yanayım, daha kim oldugumu bile teyit etmeden şifremi söylemesine mi Ama şu bir gerçek havale ücretleri çok düşük olduğu için (1ytlden başlıyor) çok tercih ediliyor ve mecburen kullanıyoruz.

    konuya gelirsek: sorun bildiğim kadarıyla birden bire oluştu. yani pingler zamanla düşmüş değil herşey bir anda bozuldu. dolayısıyla yıgılma olma ihtimali düşük görünüyor. ya telekomun farklı noktalara giden cıkışlarından biri arızalı oldugu için almanya üzerinden gidiyor ya da başka bir sorun var.

    çözüm merci olarak tek başına türk telekomun gösterilmesi ise haksızlık gibime geliyor. hep türkiyemi yurtdısına hat sağlamak zorunda, almanya neden trye hat sağlamak zorunda hissetmiyor kendini. onca müşteriye dedicated satmıssın, milyona yakın gurbetçi ülkenden sürekli tr sitelere bağlanıyor.

    bence almanyanın da bu sorunun çözümü için kafa yorması gerekiyor. yada birilerinin bunu alman telekom şirketlerine hatırlatması gerekiyor. sonucta biz almayadaki sitelere girişte zorlanıyorsak almanyadaki turk vatandaşarı da türkiyedeki sitelere girişte zorlanıyordur.
  • 26-12-2007, 01:46:49
    #57
    aslında teknoas semih beyin bu konu hakkında türk telekomdan geniş çaplı bilgi alıp bize duyurması hem bizim, hem onun devamlılığı açısından çok iyi olucak :S
  • 26-12-2007, 02:17:02
    #58
    arkadaşlar ben dayanamayıp geçtim TR sunucusuna. Artık müşteri kaybetmeye başlıyordum.

    şu an nixcon dc den hizmet aldım hattım çok geniş. gayet iyi hizmet veriyorlar pinglerde güzel. Bana kalırsa herkes almanyadan ayrılacak gibi görülüyor. çünkü 1 ay oldu tam kesinti başlamadan 2 / 3 gün önce geçtim bende pişmn oldum doğrusu..
    neyse almanyada sunucusu olan arkadaşlara Allah kolaylık versin ne diyelim
  • 26-12-2007, 10:03:53
    #59
    1 ay mı? Yanlışınız var, bu sıkıntı yaklaşık 1 haftadır var. 1 ay olsa zaten bu başlık çok daha önce açılırdı.

    Bakalım ne olacak durumumuz...
  • 26-12-2007, 11:36:11
    #60
    Şu anda pingler normal seviyeye dönmüş durumda, uzak masaüstü bağlantısını da gayet hızlı bir şekilde kullanabiliyorum. İnşallah düzelmiştir problem her neydi ise... (söylenen Frankfurt pop noktasındaki aşırı yoğunluk. Peki ya gerçek bu muydu acaba? diye insanın aklına takılmıyor değil...)
  • 26-12-2007, 13:56:55
    #61
    ben hiç bir siteme ulaşamıyorum shh sorunsuz gibiydi apache resetledim yok şimdide reboot ettim yine yok :S
  • 26-12-2007, 14:31:07
    #62
    yine gitti
    ben böyle işin ....
  • 26-12-2007, 16:15:22
    #63
    Üyeliği durduruldu
    onemli bir soru sormak istiyorum!

    ben dahil herkes bu durumdan $ikayetci, suclu da telekom olarak gosteriliyor.

    peki hic du$undunuz mu telekomun pop noktalarindaki ciki$lar zaten belliyken ne diye teknoserver bu ciki$in kaldiramayacagi kadar sunucu satiyor? suc teknoserverda degil mi?? tamam super bir firma ancak insan hesaplamaz mi ciki$/100mbit kadar sunucu kaldirabilecegini sistemin. (minimum olarak)

    sonucta turktelekoma birakilamayacagini biliyoruz sorunlarin, birakilsa da seneler sonra cozulecektir. eger ba$tan dogru hesaplarla gidilseydi, belli bir sunucu limiti konulsaydi elbet boyle olmayacakti. ama $unu biliyorum teknoserver zaten belli limiti var (mu$teri isteklerine yeti$ememe korkusu), ne zaman ki resellarlara dagitti bu i$i, o zaman sorunlar ba$ladi.

    teknoserver bu i$e acil cozum bulmazsa sorun devam edecektir. ve rica ediyorum turk telekom ciki$lari arttirmadikca sunucu sattirmasinlar, yoksa kendileri kaybedecektir.