• 05-09-2025, 02:18:20
    #10
    Hayırlı geceler, iyi forumlar hocam;

    Gazeteci olarak şu fikirleri söyleyebilirim;

    Eğer sokakta olay yerini gören bir işyeri kamerası vb ev güvenlik kamerası varsa eğer bunları isteyebilirsiniz, nazik ve kibar konuşmalar yaparak...

    Bölgenizde İHA 'İhlas Haber Ajansı' veya DHA 'Demirören Haber Ajansı' varsa elde ettiğiniz görüntülerle beraber ofislerine giderek olayı haberleştirmelerini isteyebilirsiniz 'para ödemenize gerek yok' haber değeri yüksek sizin olayınızda.

    Gelirsek ana konumuza eğer ki ajanslar kabul etmedi ise, yaşadığınız yerde bulunan haber kuruluşların bölgede hangi parti etkili ile illa muhalif olan bir kuruluşta vardır, haberi yaralanma görüntüleri ve raporları bu şekilde iletip haber yaptırabilirsiniz muhalif medyaya ise belediyeye yüklenmek için fırsat yaratacaktır bu konu.
  • 05-09-2025, 02:18:47
    #11
    Kurumsal PLUS
    Geçmiş olsun.
  • 05-09-2025, 02:36:21
    #12
    KSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Oğlum, hamile eşim ile birlikte köpeğimi de yanıma alip İzmir Seferihisar Akarca civarında 4 eylül saat 20 civarinda akşam yürüyüşüne çıktık. Bir tane evin önünde sokak köpekleri için bırakılmış su vardi köpeğimde ordan su içmek istedi.

    Tam o sirada evden çıkan 5 tane kangal tarafindan saldırıya uğradık. Köpeğim ve ben yaralandım. Eşim ve oğlum cok korktular ve ağladılar. Eşim 3 aylik hamile. Onlara kacmalarini söyledim ve ben köpeğimle birlikte 5 tane azmanla resmen boğuşmak zorunda kaldım. Elimden yaralandım.

    Yarın karakola ve belediyeye gidip şikayetçi olmak istiyorum ama bu işin prosedürü nedir? Köpeklere evinde bakan kişi Seferihisar hayvanlari koruma derneğinde üye oldugunu hatanın bizde oldugunu o sokaktan gecmememiz gerektiğini falan söyledi. Bende hayvan severim tabiki evimde 2 köpek bir kedi var. Ama yaşadığımız olay inanılmaz derecede bize zarar verdi. Oğlum 9 yaşında ve köpeğin yanından ayrılmıyor. Uyumaya zor ikna ettim. Eşim düşük yapar diye ödüm koptu. Köpeğim ise bacağından ve boğazından yaralandi. Bende dediğim gibi elimden yaralandim. Kuduz ve tetanoz aşıları oldum.

    Ancak hayvan severlik bu değil. O an etrafımızı sardıklarında Eşim ve Çocuğum yanımda olabilirdi. 10 metre uzakta olmaları cok büyük şanstı.

    Ne yapmam gerekiyor şuanda bilmiyorum. Mahalleli üstümüze yürüdü bizi suçladılar. Ben direnmeseydim köpeğimi orda parcalayacaklardi. Ayağımla kafalarına tekme ata ata zorla ayırdım. Sahipleri araya girmediler bile. Gerçekten hala etkisinden çıkamıyorum.
    Hemen en yakın karakola gidip şikayetçi oluyorsunuz karakol sizi hastaneye yönlendirecek rapor almanız için bu arada olay yerini gören kamera görüntülerinin alımasını talep edin şikayetinizde.
  • 05-09-2025, 02:57:59
    #13
    serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selam olsun,

    Bende 4 köpeği + 1 kedisi olan biri olarak itseverimdir lakin yaşadığınız olay için samimi olarak üzüntü duyduğumu yazmak isterim.
    Hayvanları sevmek ve onlarla birlikte yaşamak ile bunu yaparken insanlara ya da diğer hayvanlara zarar vermelerini engellememe kültürsüzlüktür yazmak isterim.
    Elbette o saldıran köpeklerin bir suçu olmadığını siz benden daha iyi biliyorsunuz bir köpek sahibi olarak zira insanlar nasıl eğitirse köpek o şekilde davranış sergiler.

    Şikayet ettiğinizde o kişiye hiçbir zarar veremeyeceksiniz en fazla o köpeklere zarar verebilirsiniz ki o konuda yorum yapmayacağım.
    Yani eşiniz, çocuklarınız, köpeğiniz ve siz bu konuda mağdursunuz.
    Bilsem ki köpeklere değil sahiplerine ceza verilecek şikayette bulunun yazacağım da olan o köpeklere olacak.
    Tek suçları ise sahiplerinin insan olmayışı.
    Elbette sizin mağduriyetiniz kıymetli ama keşke çözüm olsa bu şikayetler.

    Lütfen yanlış anlamayın neden şikayet ediyorsunuz gibi bir şey demiyorum yaşadığınız ve sizden öte değerli ailenizin yaşadıkları çok kötü şeyler.
    Size pek acımam samimi olarak yazarsam gidin kuduz aşısı olun derim sonuçta köpek sahibisiniz tolore edersiniz derim lakin çocuk ve hamile olan eşiniz konu olunca durumlar değişir.

    Ne yaparsanız hakkınızdır ama çözüm mü derseniz maalesef çözüm değil.
    Tüm köpekleri toplamak gibi akla aykırı işler yerine sadece sahipleri tarafından saldırganlıkla eğitilen köpekleri bir merkezde toplasalar.

    Sizin içinde zor bir durum sonuçta kendiniz köpek sahiplenmişsiniz elbette bir köpeğin zarar görmesini istemezsiniz ama yaşadığınız olay öyle kötü bir olay ki zor durum yani.

    En azından değerli aileniz zarar görmemiş diye sevindim.
    Hayvan severim adı altında hayvanlara kötülük yapan o insanları hiç sevmedim.
    Bakın o köpeklerin insan içinde o ya da bu sebeple yaşaması çok normal değil. 5 tane ortalama 80 kg ağırlığında köpekten bahsediyorum. Hayvanların zarar görmesini tabiki istemiyorum ama bu hayvanların olduğu yerde baska canlılara bir yaşam hakkı olmayacaktır.

    SeripoSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gerçekten size, eşinize ve çocuğunuza çok geçmiş olsun. Köpekler sahipsiz ise belediyeye, sahipli ise polise bildiriyorsunuz. Polisin sahipsiz köpek için yapabileceği maalesef bir şey yok.
    Yarın 2 kuruma da gidip ilgili şikayetimi hastane raporları ile bildiricem ve süreci takip edicem.

    ardabasar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun hocam sırf bir derneğe üye diye kendilerini güçlü vs sanmasınlar direkt gidip suç duyurusunda bulunun en iyisi.

    Mama lobisi şaşırtmıyor.
    Mahalleli tarafindan tehdit edilip türlü hakaretlere maruz kaldık. Saldırıya uğrayan taraf biz degilmişiz gibiydi. Yanımda eşim ve çocuğum olmasa polisin gerçekten ilgilenmek zorunda kalacagi bir vakaya dönüşecekti konu.


    Merdivencioglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Mahallelinin ayıp büyük. Yaralanan köpeğinize de dikkat edin boğazından yaralanması kötü. Çoğu hayvanım sokak köpeği, sokak kedisi tarafından boğazından yaralanıp öldü. Dikkat etmekte fayda var.
    Veteriner ile görüntülü konuştum. Yazlık bölgede olduğum ve ona cok uzak olduğum için böyle yaptik. Kendimde muayene ettim. Boğaz bölgesinde ciddi bir yaralanma yok. Ancak kalçadan sanırım bir operasyon geçirecek. Şuan cok sakın bir sekilde yatıyor. Ama 5 köpeğin birde saldırdığı ani unutamıyorum.

    KaranlikLord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayırlı geceler, iyi forumlar hocam;

    Gazeteci olarak şu fikirleri söyleyebilirim;

    Eğer sokakta olay yerini gören bir işyeri kamerası vb ev güvenlik kamerası varsa eğer bunları isteyebilirsiniz, nazik ve kibar konuşmalar yaparak...

    Bölgenizde İHA 'İhlas Haber Ajansı' veya DHA 'Demirören Haber Ajansı' varsa elde ettiğiniz görüntülerle beraber ofislerine giderek olayı haberleştirmelerini isteyebilirsiniz 'para ödemenize gerek yok' haber değeri yüksek sizin olayınızda.

    Gelirsek ana konumuza eğer ki ajanslar kabul etmedi ise, yaşadığınız yerde bulunan haber kuruluşların bölgede hangi parti etkili ile illa muhalif olan bir kuruluşta vardır, haberi yaralanma görüntüleri ve raporları bu şekilde iletip haber yaptırabilirsiniz muhalif medyaya ise belediyeye yüklenmek için fırsat yaratacaktır bu konu.
    Mahalleli kesinlikle bir kamera görüntüsü paylaşmayacaktir ama yinede gidip sansimi deneyeceğim. En azindan gören bir kamera tespit edebilirsem sikayetime ekleyip polisten görüntüleri talep edicem.

    Ultigvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hemen en yakın karakola gidip şikayetçi oluyorsunuz karakol sizi hastaneye yönlendirecek rapor almanız için bu arada olay yerini gören kamera görüntülerinin alımasını talep edin şikayetinizde.
    Hastaneye gidip rapor aldim. Yarın sabah ilk işim bunlar olacak. Evin kapısı ve duvarı 50 cm bile yok. Köpekler üstünden atlayıp bize saldırdı. Yarin cok büyük ihtimal kaciracaklar köpekleri ordan.
  • 05-09-2025, 04:34:26
    #14
    1. Çözüm;

    10 tane sağlam, eğitimli rott veya corso bulabilirsen birlikte oraya tekrar git, sabahtan akşama kadar sokakta kal bi allahın kulunu çıkartma evinden, evden apartmandan çıkanın üstüne sal. madem sen geçemiyorsun sokaktan o zaman kimse geçemesin

    2. Çözüm;

    çevre ilçelerdeki başıboş köpekleri günde en az 5 tane olmak şartıyla 1 hafta boyunca her gün topla götür o mahalleye sal, madem çok hayvanseverler onlara da baksınlar sevap işlesinler

    madem cezası, yaptırımı yok o zaman orman kanunlarını uygula. Ne de olsa sana da ceza ve yaptırım yok

    Üstüne yürümüşler bide hey allahım.
  • 05-09-2025, 09:54:09
    #15
    Olur mu neden o; 4 mü 5 mi ite bu kadar ağır konuşuyorsunuz, insanlara saldırmak en doğal hakları , yoksa nasıl özgür özgür dolaşacak sahipleri olan it itseverleriyle birlikte , üzüldüm şimdi o 4 5 itcagız kuzuları bulup hemen mama vermemiz lazım . Li daha çok saldırabilsinler insanlara özgürce
  • 05-09-2025, 09:57:08
    #16
    Kontrolsüz şekilde köpekleri kendi hallerine mi bırakmışlar onu anlamadım. Eğer öyleyse gerçekten anormal bir durum. Yoksa bağlı fakat ipleri mi uzundu acaba?
  • 05-09-2025, 09:58:10
    #17
    Egemircey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Olur mu neden o; 4 mü 5 mi ite bu kadar ağır konuşuyorsunuz, insanlara saldırmak en doğal hakları , yoksa nasıl özgür özgür dolaşacak sahipleri olan it itseverleriyle birlikte , üzüldüm şimdi o 4 5 itcagız kuzuları bulup hemen mama vermemiz lazım . Li daha çok saldırabilsinler insanlara özgürce
    İt dedin mutlu mu oldun. Bu da doğru değil. Birçok insan bu köpeklerden daha fazla İT sıfatını hakediyor. O köpeklerin suçu yok doğası gereği yapabilir, sorun burada bu köpekleri kontrolsüz bırakan sahipleri. Sizin gibi hayvan düşmanlarına devlet teşviği ile psikolog zorunlu olması lazım.
  • 05-09-2025, 10:25:26
    #18
    Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İt dedin mutlu mu oldun. Bu da doğru değil. Birçok insan bu köpeklerden daha fazla İT sıfatını hakediyor. O köpeklerin suçu yok doğası gereği yapabilir, sorun burada bu köpekleri kontrolsüz bırakan sahipleri. Sizin gibi hayvan düşmanlarına devlet teşviği ile psikolog zorunlu olması lazım.
    Hocamızın başına gelen olaya bak, senin yazdığın yoruma bak, 11 yıldır forumdasın hiç mi öğrenemedin düzgün üslupla yazı yazmayı