• 10-01-2024, 19:01:57
    #1
    Merhabalar Bionlukta Freelancerlar ödemeyi Bionluk üzerinden alıyor. Fakat bionluk Freelancer dan fatura istemiyor ödemeyi yaparken. Bu durumda sanki Bionluk %100 kar etmiş gibi gözüküyor. Bu durumda bionluk %100 kar etmeği halde vergisini vermek zorunda. Bu süreci nasıl ayarlıyorlar bilgisi olan var mı?
  • 10-01-2024, 19:05:21
    #2
    Gold üye
    Ödeme yaptığı kullanıcılara gider faturası düzenleyerek
  • 10-01-2024, 19:06:40
    #3
    Kaymoneth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ödeme yaptığı kullanıcılara gider faturası düzenleyerek
    Bunun bir anlamı var mı? Karşı taraftan fatura almadan bu gider olarak gösterilebiliyor mu?
  • 10-01-2024, 19:10:08
    #4
    Gold üye
    Aslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bunun bir anlamı var mı? Karşı taraftan fatura almadan bu gider olarak gösterilebiliyor mu?
    Evet anlamı mevcut.

    Farklı bir versiyonda üretici kadınlar evde kendileri yaptıkları ürünleri bizim işletmemize getiriyorlar ve biz ürünlerin satışını yapıyoruz . 100 TL ye aldığımız ürünü 140 + KDV satışımız mevcut . +KDV kısmını alış KDV 'miz olmadığı için biz ödeüyoruz 140-100=40 TL için kurumlar verigisi ödüyoruz. Yıllık olarak 10 milyon üzerinde bir ciro mevcut ve alışlarımızı gider pusulası ile sağlıyoruz.

    arızı gelir olarak telafuz edilir bu işi sürekli bir gelir olarak yapmayanlar kapı kapı dolaşıp satış yapanlar telif hakkı ödemeleri çeşitli versiyonları mevcuttur . Bazı durumlarda %17-20 arasında gelir vergisi siz hesaplayıp ödemeden düşerek vergiyi devlete iletmeniz gerekmektedir.
  • 10-01-2024, 19:17:17
    #5
    Bionluk %20 komisyon kesiyor, vergide zaten %20 nasıl kar ediyor anlamadım . Hatta akbank kullanıcılarından %18 kesiyormuş.
  • 10-01-2024, 19:23:45
    #6
    Gold üye
    tlgsari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bionluk %20 komisyon kesiyor, vergide zaten %20 nasıl kar ediyor anlamadım . Hatta akbank kullanıcılarından %18 kesiyormuş.
    Kardan yüzde 20 vergi öder bionluk ve kardan kismina gelene kadar kime ne ücretler ve giderler gösteriliyor kısmına bakmiyorum bile

    Bana sadece hesaplara yuklenen bakiyelerin hizmet verenlere ödenen süre boyunca işletme hakkını versinler o bile bana yeter .

    İşletmelerin nasıl para kazandıklarını tek açıdan bakıp anlayamazsiniz
  • 10-01-2024, 19:29:20
    #7
    Bionluk sadece komisyona KDV siz fatura kesiyor bilgim bu yönde. Muhasebecim kdv siz kesildiğini söylemişti.
    • Aslan
    Aslan bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.