Merhabalar
Bmw e92 coupe araba sahibiyim fakat şehiriçinde pek tercih etmiyorum etmek istemiyorum. 4 kapılı orta halli 30-40 bin tl lik aile arabası almak istiyorum şehiriçi kullanımı için.
Türkiye'de bu fiyatlara pek araba almak mümkün değil şuanda.
Öncelikle sorularım daha önce kıbrıstan araba getiren veya bu prosedür hakkında tecrübeli olan arkadaşlara
Türk vatandaşlarının kıbrıstan normalde araba getirme hakları yok araştırdığım kadarıyla. Çalışma veya oturma izini dahilinde 180 gün orada kalmanız gerekiyormuş.
Arayıp bulamadığım soru ise eşim kıbrıs vatandaşı (fakat kıbrısta yaşamıyoruz), eşimin Türkiye'ye araba getirme hakkı var mı?
Eşimin üzerinden araba getiremiyorsam eşimin kıbrısta yaşayan ailesinin üzerine araba alarak o şekilde getirtebilir miyim?
Örnek veriyorum; Eşimin dedesinin üzerine arabayı aldık. Bu arabayı Türkiye'ye sorunsuz şekilde ben getirip kullanabilir miyim? Ruhsatta felan başka isim yazacağından çevirmede vs bir sıkıntı olur mu veya getirme aşamasında problem yaşarmıyız?
Cevap yazıp yardımcı olmaya çalışacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Kıbrıstan Araba getirmek Hk.?
10
●404
- 24-09-2020, 19:39:41Benim bildiğim eşinizin üstüne olan aracı eşiniz getirebilir. 1. dereceden yakınları kullanabilir. Aracın Türkiyede 2 yıl kullanım süresi olur.
- 24-09-2020, 19:41:17Hocam kıbrıs üzerinden bilmem ama memleketim bulgaristan üzerinden çok araştırdım. Kıbrıs vatandaşı ise eşiniz son 1 sene içinde 180 günü Türkiye sınırları dışında zaman geçirmiş olması gerekir. Bu sayede aracın 2 sene Türkiye'de kalma hakkı doğacaktır. Sonrasında yine aracı sınır dışı yapmanız gerekir.
Eşinizin ailesi getirip size bırakabilir. Fakat aracı vekalet bile verseler kullanma hakkınız yoktur. İlk çevirmede aracı bağlatır ceza ödersiniz ve aracınız sınır dışı edilir. Eşinizin ailesi aracı bırakıp Kıbrıs'a dönerken aracı park halinde bıraktım kimse kullanamaz kağıdı imzalayıp bırakmaları gerekir gümrüğe. Bu kağıdı bırakmazsalar daha sonradan yine ceza yerler. - 24-09-2020, 19:41:47Daha önce Gürcistan'dan araç getirme konusunu çok araştırmıştım.Olayı sadece turistlerin araçlarıyla gelebileceği şekilde kısıtlamışlar.medyamio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
180 gün minumum yurt dışında duran bir vatandaş kendi aracıyla (180 günlük) kendisi sürerek geçebiliyor.
Çevirmelerde de aracı başkası kullanırsa cezai işlem uygulanıyor diye biliyorum (Memurla ikili ilişkiye bağlı ufak yerde belki bişey yapmazlar). Mümkünse Eşin vasıtasıyla kıbrısın diğer yarısına göç et hem daha kolay olur hemde böyle şeyleri dert etmezsin.
- 24-09-2020, 20:44:212 yıl olayı hala askıda diye biliyorum ancak getirseniz bile aracı eşiniz kullanabilir siz kullanamiyorsunuz.
Niye 82 plaka mı var Kıbrıs'ta? Ayrı ülke yavru vatan olarak görmeyi bırakmanız gerekiyor Kıbrıs'ı. 3 aydan fazla çalışma iznin yoksa yaşayamıyorsun araba getirememenin neresi saçmaHwarang adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-09-2020, 21:39:02Ona istinaden diyorum ya hocam yavru mavru diyorlar ama herşey yurt dışı gibi. 82 plaka değil ama herşey tr 'ye bağlı zaten yavru da benim gördüğüm yok hocam🤗GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-09-2020, 21:51:20Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Kibrista araclarda direksiyon sağda degilmi yaw.Burda kactane kibris plaka arac gordumse hepsi tersti
- 24-09-2020, 22:09:34Eşiniz kullanarak gelebilir ama ondada aracı en az 6 ay önce almış olacak..
6 ay ya da 2 sene de Türkiyede binebilir..
aile adına araç olmaz..sadece o ülke vatandaşı Türkiyede öğrenci ya da çalışan olacak tabi bu da belgelerle ispatlanabilir şekilde..ve 6 aydır türkiyeye giriş yapmamış olacak..yani yıllarca türkiyede yaşayan bir yabancı araç getiremez..