bu konularda ilk olarak yapacağın şey işe devam etmektir. devamsızlık ve hata yapmadan işe devam edin. iş yerinde bulunup iş tanımınım gerektiği şeyleri düzgünce yapmaya devam edin.
imzalı kağıt kaşeli bile olsa imzalamayın noter kanalı ile isteyin her şeyi. noterden kağıt gelince de yazana göre hareket edin.
bu durumda yapacağınız dava açmaktan başka bir şey değildir. davanın sonucunda 29 kodunu yaptıgınızı ispat edemezlerse 29 kodu silinir. bu durumda söylemen her şeyi ispat etmek yükümlülüğü karşı taraftafır. ancak bu durum şahitler vs ile ispat edilirse sizin açınızdan daha kotu olur.
dava süresi en iyi ihtimal 2 yıl sürer. ama sonucta haklı çıkacağınıza inanıyorsanız bu sürenim sonunda tazminatları ile birlikte alırsınız paranızı.
ama bu şirketin mali durumu nasıl. 2sene sonra ne olur. vs vs bunları dusunum tabi.
eger bu durumlarda haksızsanız anlaşın derim. birde izin aldığınızı söylediğiniz günlerde çok önenli. ne soylediniz ne yaptınız bunlar ispat edilebilir mi. atıyorum vefat fln olduyda ispat ediliyorsa gitmemiş olmanız durumunda istedikleri kadar tutanak tutsunlar hiç birley olmaz. ama bu biraz keyfi ise dava sonucunda sizi de etkileyebilir.
dopru olan her konuyu siz biliyorsunuz o nedenle kendi mahkemenizi kendiniz yapım ve hangi yolu izleyeceğinize karar verin.
bana yarın istifa mı yoksa 29. kod mu hangisini seçiyorsan onun için imza atmaya gelirsin dediler.
Bana hiç bir kağıt filan gelmedi.
29 kod doğru oluyor sanırım. 1 ay içinde 3-4 devamsızlık oldu ama devamsızlık yaptığım gün içinde şeflerime bildirdim.Üstteki mesajımda içeriği yazıyor mesajların tarihleriyle.
Gelmediğimi doğrulayan şahıslar var şeflerim vs gibi. Parmak iziyle çalışıyoruz zaten. Bu ayın dökümanını da aldım. 4 gün devamsızlık söz konusu 1 ay içinde.
Avukat değilim ama bence işyerine ihtar çek noterden, kendini savun. De ki böyle böyle uyuyakaldım, mesaj attım, herhangi bir dönüş olmadı, işe gidemedim. Halsizlik ve hastalığımdan dolayı da iki gün gidemedim, bunları da bildirdim buna da dönüş gelmedi. Burası ilk işyerim olduğundan, mecbur kaldığım devamsızlığın bu kadar olumsuz sonuç doğurabileceğini de öngöremedim. Benden hiçbir savunma da alınmadı. Herhangi bir geribildirim yapılmaması da sizin süreci iyiniyetli yönetmeyi tercih etmediğinizi gösteriyor.
Belki tutar...
üstteki mesajda gelmediğim günler tarihleriyle attığım wp mesajları vardır hocam