Haklı gerekçen var mı? Yoksa işten çıkarılman hakkaniyete uygun. Hele işten çıkarma yasak diyerek bunu yaptıysan hak da etmişsin. İşten çıkarma yasağı niye geldi? Doğrudan virüs yüzünden sıkıntı yaşayan şirketlere, bu sebeple işçi çıkarma hakkı verilmesi gerekiyordu. Mücbir sebep... Devlet bu sebeple kimse işten çıkarılmasın diye bu gerekçeyle işten çıkarmayı yasakladı. İşçinin artniyeti sonucu işten çıkarma mümkün.
Hocam 1 ay içinde 2 gün uyuyakaldığım için gitmedim. Öğle uyandım ikisinde de. İş yerim şehir dışında olduğu için bu tarafa araç gelicek mi sormuştum bir tanesinde. Cevap bile vermediler. Mecbur gidemedim. Diğer uyuya kaldığımda söyledim işte dün oldu bu da.
Ama geriye kadan 1-2 Gün de halsizliğimden ve hastalığımdan gelemeyeceğimi gelmediğim gün içinde şefime wp'den söyledim. Cevap vermedi.
Bunların hepsinin devamında ertesi gün işe gittiğimde kimse bir şey demedi bana. İlk işim olduğu içinde bu konuları bilmiyorum. Wp'den haber verdim haberleri var diye de sıkıntı yapmadım.
Yasak var diye de yapmadım hocam tamamiyle insanlık hali. Sadece bu aya denk geldi. O kadar