• 04-03-2013, 13:57:56
    Arkadaşlar kalori hesabı yaparak tekrardan diyete başlayacağım fakat merak ettiğim konu; bir insan spor yapmadan günde ortalama kaç kalori yakar?
  • 04-03-2013, 14:27:40
    100 200 kalori yakar belki ama spor yapmayan biri normal beslenmeyle diyet bile yapsa en az 400 500 kalori alır zaten
  • 04-03-2013, 14:44:06
    HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    100 200 kalori yakar belki ama spor yapmayan biri normal beslenmeyle diyet bile yapsa en az 400 500 kalori alır zaten
    Hocam bilerek mi söylediniz bilmiyorum ama yanlış yönlendiriyorsunuz...

Hayır arkadaşım, 100-200 kalori yakmaz.
    Bunu güzel bir spor salonuna gidip ölçtürtebilirsiniz.
    Metobolizma yaşınızı ve kaç kalori yaktığınızı öğrenebilirsiniz.
    Ben bütün gün hiç bir şey yapmazsam 2000 kalori civarında yakıyorum.
    Yetişkin bir insansanız ve metobolizmanızda bir sıkıntı yoksa sizde tahminim bu kadar yakıyorsunuzdur.
    Ama tam sonucu dediğim gibi bir spor salonunda alabilirsiniz.
    Ben 4-5 ayda 14 kilo verdim. Darısı başınıza...
  • 04-03-2013, 14:47:36
    şöyle. Bazı taktikler var. Kesinlikle diyetisyen veya bu işin ustası biri değilim. Belirteyim !
    Gece biraz acılı ezme yedim. Su da içip yattım. Yatarken biliyorsunuz vücudun çalışması yavaşlıyor. Ben ise yatarken de "metabolizma" denilen oluşumu açık tuttum.(Doğruluğunu bilmiyorum, bilenler açıklarsa sevinirim)

Ayrıca şunu mutlaka unutma : Vücutta kilo yapan asıl şey yağlı yemekler değil şeker ve ekmek'tir.

Bir ekmeği şeker dağı olarak gör. Çünkü vücuduna gelecek olan o ekmek vücudunda şekere dönüşecektir. Daha sonrasında ise yağ olarak vücudunda stoklanacaktır.

Sık sık ve az olarak ye. Aç kalmak kilo vermek değildir, bunu sakın unutma !

Mümkünse internetten bir yemeğin porsiyonu için kalori değerine bak.
    "Mesela evinizde kuru fasulye var, 1 kepçe=1 porsiyon. İnternette google aracılığı ile 1 porsiyon fasulye kaç kaloridir, yağını vs. herşeyini bak" Zaten çıkacak olan değerler aşağı-yukarı aynı olacaktır.

Benim taktiğim bu. Böyle hesaplıyorum ve spor yapmıyorum. Unutma ekmeği hayatından çıkarman lazım.
  • 04-03-2013, 14:52:04
    GrafiKod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    şöyle. Bazı taktikler var. Kesinlikle diyetisyen veya bu işin ustası biri değilim. Belirteyim !
    Gece biraz acılı ezme yedim. Su da içip yattım. Yatarken biliyorsunuz vücudun çalışması yavaşlıyor. Ben ise yatarken de "metabolizma" denilen oluşumu açık tuttum.(Doğruluğunu bilmiyorum, bilenler açıklarsa sevinirim)

Ayrıca şunu mutlaka unutma : Vücutta kilo yapan asıl şey yağlı yemekler değil şeker ve ekmek'tir.

Bir ekmeği şeker dağı olarak gör. Çünkü vücuduna gelecek olan o ekmek vücudunda şekere dönüşecektir. Daha sonrasında ise yağ olarak vücudunda stoklanacaktır.

Sık sık ve az olarak ye. Aç kalmak kilo vermek değildir, bunu sakın unutma !

Mümkünse internetten bir yemeğin porsiyonu için kalori değerine bak.
    "Mesela evinizde kuru fasulye var, 1 kepçe=1 porsiyon. İnternette google aracılığı ile 1 porsiyon fasulye kaç kaloridir, yağını vs. herşeyini bak" Zaten çıkacak olan değerler aşağı-yukarı aynı olacaktır.

Benim taktiğim bu. Böyle hesaplıyorum ve spor yapmıyorum. Unutma ekmeği hayatından çıkarman lazım.
    Arkadaşın dediklerine ek olarak belirteyim...

Besin maddelerinin vücuda kazandırdığı enerji değerleri protein ve karbonhidratlarda 1 gramları için 4 kalori iken yağlarda 9 kaloridir . 1 kilo verebilmek için 7700 kalorilik ekstra harcama yapmak gerekir, çünkü vücut yağı anlamında 1 kg 7716,17 kaloridir.

Yani diyelim siz 3000 kalorilik yakım yaptınız 1 günde
    2500 kalorilik yemek yediniz. (tamamen örnek veriyorum)
    2 hafta gibi bir sürede 1 kilo vereceksiniz.
    Ama bu kilo vermenin mutlak yağdan olması lazım.
    Günlük 3 litre suyu en az kesinlikle ihmal etmeyin özellikle yaz günlerinde
    Proteinizi sakın eksik etmeyin, kastan kaybeder halsiz ve güçsüz kalırsınız.
    Değerlerinizi aylık düzenli olarak salonda ölçtürün. Nerenizden ne gitmiş mutlaka bilin...
    Sporsuz bu iş çok zordur hocam bilginiz olsun. En azından günlük yarım saat 1 saat yürüyüşünüzü yapmanız lazım.

Benim kilo verme yöntemlerimi isterseniz mesaj atın oradan anlatayım hocam...
  • 04-03-2013, 15:35:35
    Ben sabah kahvaltım pek iyi değil bir adet patatesli poğaça yiyorum. Öğlen ekmeksiz ev yemeği yiyorum akşam da zaten evdeyim yine ekmeksiz yiyorum pilav yememeye çalışıyorum arada az yiyorum. 2 günde bir spora gitmeye çalışıyorum. Yarım saat hızlı koşu- yavaş yürüyüş tarzında yürüyorum. 1 saatte ağırlık hareketlerinde takılıp yarım saatte yüzüp çıkıyorum. Kola vs zaten yok. Bu şekilde haftada 1,5 kilo verebiliyorum. Sizce burada hatalı bişey var mı? Kilom 70 hedef 62,63 Boy : 1,66.
  • 04-03-2013, 16:04:34
    Yorumlar icin tesekkur ederim,

Benim boyum 1,86 kilom ise 91 ve 1,5 ay sonra biladerin dugunu var, gecen hafta l-carnitine aldim eve de bol miktarda et-balik stokladim yani benim sorunum 1,5 ay gibi kisa surede 10 kilo vermek istemem bu nasil olcak bilmiyorum zaten suan spor salonuna gidiyorum ve 2 gun once de yuzmeye basladim fakat benim en buyuk sorunum en fazla 10 dakika kosabilmem cunku eklem yerlerimde sorun var.benim de gidik bolgemde ve gobekte yaglanma var
  • 04-03-2013, 16:17:11
    utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşın dediklerine ek olarak belirteyim...

Besin maddelerinin vücuda kazandırdığı enerji değerleri protein ve karbonhidratlarda 1 gramları için 4 kalori iken yağlarda 9 kaloridir . 1 kilo verebilmek için 7700 kalorilik ekstra harcama yapmak gerekir, çünkü vücut yağı anlamında 1 kg 7716,17 kaloridir.

Yani diyelim siz 3000 kalorilik yakım yaptınız 1 günde
    2500 kalorilik yemek yediniz. (tamamen örnek veriyorum)
    2 hafta gibi bir sürede 1 kilo vereceksiniz.
    Ama bu kilo vermenin mutlak yağdan olması lazım.
    Günlük 3 litre suyu en az kesinlikle ihmal etmeyin özellikle yaz günlerinde
    Proteinizi sakın eksik etmeyin, kastan kaybeder halsiz ve güçsüz kalırsınız.
    Değerlerinizi aylık düzenli olarak salonda ölçtürün. Nerenizden ne gitmiş mutlaka bilin...
    Sporsuz bu iş çok zordur hocam bilginiz olsun. En azından günlük yarım saat 1 saat yürüyüşünüzü yapmanız lazım.

Benim kilo verme yöntemlerimi isterseniz mesaj atın oradan anlatayım hocam...
    Merhaba kilo verme tecrübelerinizi pm ile alabilir miyim?
  • 04-03-2013, 18:48:04
    utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bilerek mi söylediniz bilmiyorum ama yanlış yönlendiriyorsunuz...

Hayır arkadaşım, 100-200 kalori yakmaz.
    Bunu güzel bir spor salonuna gidip ölçtürtebilirsiniz.
    Metobolizma yaşınızı ve kaç kalori yaktığınızı öğrenebilirsiniz.
    Ben bütün gün hiç bir şey yapmazsam 2000 kalori civarında yakıyorum.
    Yetişkin bir insansanız ve metobolizmanızda bir sıkıntı yoksa sizde tahminim bu kadar yakıyorsunuzdur.
    Ama tam sonucu dediğim gibi bir spor salonunda alabilirsiniz.
    Ben 4-5 ayda 14 kilo verdim. Darısı başınıza...
    Sadece diyetle mi, yoksa diyet+spor ile mi verdiniz hocam?