şöyle. Bazı taktikler var. Kesinlikle diyetisyen veya bu işin ustası biri değilim. Belirteyim !
Gece biraz acılı ezme yedim. Su da içip yattım. Yatarken biliyorsunuz vücudun çalışması yavaşlıyor. Ben ise yatarken de "metabolizma" denilen oluşumu açık tuttum.(Doğruluğunu bilmiyorum, bilenler açıklarsa sevinirim)
Ayrıca şunu mutlaka unutma : Vücutta kilo yapan asıl şey yağlı yemekler değil şeker ve ekmek'tir.
Bir ekmeği şeker dağı olarak gör. Çünkü vücuduna gelecek olan o ekmek vücudunda şekere dönüşecektir. Daha sonrasında ise yağ olarak vücudunda stoklanacaktır.
Sık sık ve az olarak ye. Aç kalmak kilo vermek değildir, bunu sakın unutma !
Mümkünse internetten bir yemeğin porsiyonu için kalori değerine bak.
"Mesela evinizde kuru fasulye var, 1 kepçe=1 porsiyon. İnternette google aracılığı ile 1 porsiyon fasulye kaç kaloridir, yağını vs. herşeyini bak" Zaten çıkacak olan değerler aşağı-yukarı aynı olacaktır.
Benim taktiğim bu. Böyle hesaplıyorum ve spor yapmıyorum. Unutma ekmeği hayatından çıkarman lazım.
Arkadaşın dediklerine ek olarak belirteyim...
Besin maddelerinin vücuda kazandırdığı enerji değerleri protein ve karbonhidratlarda 1 gramları için 4 kalori iken yağlarda 9 kaloridir . 1 kilo verebilmek için 7700 kalorilik ekstra harcama yapmak gerekir, çünkü vücut yağı anlamında 1 kg 7716,17 kaloridir.
Yani diyelim siz 3000 kalorilik yakım yaptınız 1 günde
2500 kalorilik yemek yediniz. (tamamen örnek veriyorum)
2 hafta gibi bir sürede 1 kilo vereceksiniz.
Ama bu kilo vermenin mutlak yağdan olması lazım.
Günlük 3 litre suyu en az kesinlikle ihmal etmeyin özellikle yaz günlerinde
Proteinizi sakın eksik etmeyin, kastan kaybeder halsiz ve güçsüz kalırsınız.
Değerlerinizi aylık düzenli olarak salonda ölçtürün. Nerenizden ne gitmiş mutlaka bilin...
Sporsuz bu iş çok zordur hocam bilginiz olsun. En azından günlük yarım saat 1 saat yürüyüşünüzü yapmanız lazım.
Benim kilo verme yöntemlerimi isterseniz mesaj atın oradan anlatayım hocam...