yanlışım varsa düzeltin lütfen
benim efendim olarak gördüğüm hazreti muhammed(sav) demiş ki
Allahım bana bir köyde yaşayan işi ile ilginenen ve sana iman eden kişinin imanından nasip et
YANİ ÇOK BU KONU HAKKINDA DÜŞÜNMEYİN DİYOR ALLAHA İNANIN HAYATINIZI (onun söylediği bizim faydamıza olacak olan şeylerle yaşayıp vicdanı rahat bir şekilde ölün diyor
Belki de ölünce yok olup gideceğiz
108
●5.162
- 09-12-2023, 20:52:37
- 09-12-2023, 21:03:01Başka bir arkadaş da yazmış yaratıldık diye.netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz yaratılmadık. Biz doğduk.
Biz annemizin yumurtasını dölleyen babamızın spermi ile ortaya çıkan hücre büyümesi ve metabolik sürecin sonunda dünyada varolan atomları bu yeni metabolizmanın içerisine alınması ile oluştuk.
Şahsiyet zeka ve karakter de içinde bulunduğumuz toplumda görüp taklit ettiğimiz şeyler, ruh diye bir şey olsaydı hayatında hiç insan görmemiş bir insan da insan olabilirdi.
Gelişimde kritik dönemler vardır, bizi insan yapan bazı yetenekleri belirli yaşlara kadar kazanabiliriz, o yaştan sonra o yetenekleri kazanamaz ve özürlü oluruz.
Yani hayatında hiç insan görmeyen bir çocuğun zekasının asla gelişemediğini ve bir orangutan seviyesinde kaldığını biliyoruz.
Biz metabolik, psikolojik ve sosyolojik süreçler sonunda ortaya çıkan şuurumuzu ilahi bir ruha bağlıyoruz.
Ama böyle bir ruh olsaydı sosyalleşmeyen ya da yanlış sosyalleşen, eksik beslenen ya da bazı özel kimyasalları alan insanların davranışı ve karakteri değişmezdi yaratılan ruhtan standart gelirdi.
Ruh olsaydı alkol haram olmazdı. Demek ki bedeni ruh değil madde ile etkileşime giren ve kendisi de maddenin elektro kimyasal reaksiyonları ile çalışan beyin yönetiyor.
Yani insan 2 hücreden ortaya çıkan bir tekamül ile insan haline gelir.
Yaratılma yoktan var etmektir tekamül ile ortaya çıkmak değildir.
İnsanlar yoktan varolmadılar. Dinler de insanların yaratıldığını değil Adem ile Havva nın yaratıldığını söylüyor.
Diğer insanlar yaratılmadı doğdular.
Ve sen eğer İsrail'de Yahudi bir ailede doğsaydın aynı bugün islamı savunduğun gibi yahudiliği savunacaktın.
Yani bugün tüm dinleri ayrıntılı araştırmış da en doğru dini bulmuş gibi konuşan bir çok arkadaş sahip oldukları imanın piyangodan çıktığının farkında değiller.
Brezilya'da doğsaydı koyu katolik olacak insanlar ortadoğuda doğdukları için cennete gideceklerini Brezilya'daki katoliklerin ise araştırıp doğru dini bulmaları gerektiğini düşünüyorlar.
İmanın ve dinlerin bu kadar yaygın olmasının sebebi bile evrimsel olarak avantaj sağlaması.
Bir dine sahip insanlar daha iyi organize olurlar, daha çok ürerler, sosyal düzenlerinin devamı için hayatlarını vermeye daha isteklidirler ve ölüm stresi ile daha iyi başa çıkarlar.
Bu da soylarını dava verimli devam ettirerek çoğalma ve çoğaldıkça dinlerini yaymak için yeni bölgeleri fethetme için güç sağlar. - 09-12-2023, 21:07:09Hocam vucuda girdiğimiz falan yoknetadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Sorduğun soruların zaten bilimsel olarak açıklaması var.
Sen muhtemelen insanlardaki bilinç meselesini ruh ile bağdaştırıyorsun.
Bilinç 100 sene önce var olmadı milyonlarca yıllık evrim süreci vardır.
insanların bugünkü zeka seviyesi ile ile 50 bin yıl önceki aynı değil.
Aynı şekilde bundan 1000 yıl sonrada bugün ile kıyaslanamayacak.
Keza DNA'lara müdahele başladı bile 100-200 yıla kadar insanların fiziksel görünüşü , gücü dayanıklılığı ve zekasına kadar müdahele edeceklerdir.
Ruhun varlığını ispat edebilecek , etkisi olduğu hiç bir durum yok.
ibrahimgunduz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamda dünyadaki gelip geçen 4000 Dinin hepsi bunu söylüyor , aileden geleni sorgusuz kabul edeceksek ne anlamı kalıyor.
Şüphesiz olarak hepsi doğru olduğunu söylüyor.
Hadi ben islam ülkesindeyim kabul ettim diyelim diğer ülkedeki yüzlerce farklı din var ? İslam varlığını ispat edecek su getirmez bir mucize yada kanıt ortaya sunmayıp sadece inanın diyor ?? Tüm dinlerin söylediği bu , bu mantığıa göre herkes nerede doğarsa oradaki dini kabul eder.
Burada xx dinin diğer dinleri çürütecek bir kanıtı yok. Hepsi kendince bir şeyler sunmuş ve doğru olduğunu iddaa ediyor.
Biri çıkar xx ayet falan atar şimdi , tekrar yazayım aynı şeyler diğer dinlerde'de var. Hepsi insanları kendine çekmek için yüzlerce binlerce şey yazmış söylemiş. - 09-12-2023, 21:31:11Rahat ol hocam, doğmadan önce ne isen yine o olacaksın. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz.
Burada sanki gidip de geri gelmiş gibi öteki dünya anlatan çıkar, kendi hurafelerini sana gerçekmiş gibi anlatan çıkar. Sen onlara kulak asma. Koskoca evrende bir toz tanesi kadar yer kaplamıyoruz. Kendimizi bu kadar önemli görmeyelim, diğer canlılardan ne farkımız var. - 09-12-2023, 21:34:00ölümden sonrası hayat var mi yok mu bilmem ama
in heaven there is no beer
that's why we drink it here - 09-12-2023, 22:04:40Üyeliği durdurulduRuhun bilgisi Allah katındadır. Onun verdiği dışında bilgimiz yoktur.netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim algılarımız sınırlı olduğu için, sadece belli aralıktaki sisnyalleri 5 duyu ile algılıyabiliyoruz. Algılayamadığımız çok farklı madde ve enerji boyutları olabilir.
