O zaman şu soruyu sorayım. Bundan 100 yıl önce hiç bir şekilde yoktuk. Nasıl bu dönemde var olabildik? Ne oldu da nasıl oldu da biz bu vücuda girebildik. Nasıl kendimizi yöneterek hareket edebiliyoruz? İçimizdeki bizi yöneten şey ne?
Hocam vucuda girdiğimiz falan yok

Sorduğun soruların zaten bilimsel olarak açıklaması var.
Sen muhtemelen insanlardaki bilinç meselesini ruh ile bağdaştırıyorsun.
Bilinç 100 sene önce var olmadı milyonlarca yıllık evrim süreci vardır.
insanların bugünkü zeka seviyesi ile ile 50 bin yıl önceki aynı değil.
Aynı şekilde bundan 1000 yıl sonrada bugün ile kıyaslanamayacak.
Keza DNA'lara müdahele başladı bile 100-200 yıla kadar insanların fiziksel görünüşü , gücü dayanıklılığı ve zekasına kadar müdahele edeceklerdir.
Ruhun varlığını ispat edebilecek , etkisi olduğu hiç bir durum yok.
yanlışım varsa düzeltin lütfen
benim efendim olarak gördüğüm hazreti muhammed(sav) demiş ki
Allahım bana bir köyde yaşayan işi ile ilginenen ve sana iman eden kişinin imanından nasip et
YANİ ÇOK BU KONU HAKKINDA DÜŞÜNMEYİN DİYOR ALLAHA İNANIN HAYATINIZI (onun söylediği bizim faydamıza olacak olan şeylerle yaşayıp vicdanı rahat bir şekilde ölün diyor
Tamamda dünyadaki gelip geçen 4000 Dinin hepsi bunu söylüyor , aileden geleni sorgusuz kabul edeceksek ne anlamı kalıyor.
Şüphesiz olarak hepsi doğru olduğunu söylüyor.
Hadi ben islam ülkesindeyim kabul ettim diyelim diğer ülkedeki yüzlerce farklı din var ? İslam varlığını ispat edecek su getirmez bir mucize yada kanıt ortaya sunmayıp sadece inanın diyor ?? Tüm dinlerin söylediği bu , bu mantığıa göre herkes nerede doğarsa oradaki dini kabul eder.
Burada xx dinin diğer dinleri çürütecek bir kanıtı yok. Hepsi kendince bir şeyler sunmuş ve doğru olduğunu iddaa ediyor.
Biri çıkar xx ayet falan atar şimdi , tekrar yazayım aynı şeyler diğer dinlerde'de var. Hepsi insanları kendine çekmek için yüzlerce binlerce şey yazmış söylemiş.