siyahh adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Trendyol ilk müşteri kazığını yedik hayırlı olsun :D
74
●10.272
- 17-06-2022, 13:54:52Böyle müşterilere anlayacağı şekilde cevap vermek lazım..
Aynı şekilde müşteri aynı üründen 2 adet almış. Normal de desi adet başı 10 tutuyorken biz kargo firması tanıdık diye iki ürüne 10 desi yazdırmışız.
Neyse müşteri ürünü iade göndermiş (2 adet olarak açarak) mağaza da ben yokken paketi açmışlar paketten bir ürün cıkmış.
İade talebini reddettim açıklamaya " Müşteri ürünü 2 adet olarak sipariş vermiş, iade talebi 2 adet olarak açılmış fakat gelen ürün 1 adettir paket açışına ait gerekli kamera kayıtları vardır diye."
Sonra trendyol yetkilisi aradı işte ürün desi sizin gönderdiğiniz ile aynı ispatlamanız gerekiyor bir adet geldiğine dair diye. eğer ispatlayamazsanız müşteri lehine olur diyor
(uyanık müşteri aynı deside göndermiş paketi)
Ben de paketi tekrar açılmamış gibi kamera kaydına aldım. Video cekerken tarihi kargo tarihini saatini işte paketten şüphelendiğim için video kaydına alıyorum vs diye cümleler kurdum.
Trendyol yetkilisinin söylediği şeklinde videoyu gönderdim.
Ondan belirli bir süre sonra müşterinin talebini reddetmiştler.
Müşteri bir daha ardını aramadı. Gerçekten böyle bir durum olsaydı müşteri bu olayın peşini bırakmazdı.
Trendyol kendinden karşılasaydı yine bana yansıtırlardı ücreti. Yani art niyetli müşteri olsa dahi ispat olayı size düşüyor.
- 17-06-2022, 13:57:24Hocam burada müşterinin yaptığı uyanıklık ve ahlaksızlık var. İade yapmasında değiliz son dakikalarda alay eder gibi yapması sorunkaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-06-2022, 14:08:42haklısınız bende sizinle aynı düşüncedeyim 2 yıldır trendyolda satış yapıyoruz nadirde olsa bu ve benzeri problemlerle karşılaştık.Disturbed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-06-2022, 14:32:176 yıldır e-ticaretin içinde biri olarak yazıyorum.
Konu ile alakalı olarak video çekerek paket açılırsa kanıt oldugundan trendyol sizi haklı buluyor sorunsuz halledebiliyorsunuz.
Diğer bir konu ise 42-43 2 tane ayakkabı alan yada s-m 2 tane tişört alan sonra uymayanı iade edenler, inş ticaretle uğraşırsınız birgün.tek isteğim budur.
Adam normal mağazayla online mağazayı kıyaslıyor. Biraz yorumları okusa zaten ayakkabının kalıbı hakkında fikir edinir ona göre sipariş verir. Yinede uymadıysa tamam iade et ama yok satıcıyı zarara ugratacak illaki. 2 tane kargo maliyetini ayakkabıya yansıtmalarını da normal buluyor alıcı çok garip
fazla para ödemeyi kabullenmişler.
- 17-06-2022, 17:01:105 desiye kadar itiraz edebiyoruz hocam harici edemiyoruz.enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
umutaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleAz önce kontrol ettiğimde 1 adet iade onaylanmış ve diğer iade de müşteriye gitmiş kısaca müşteriden ürünüm istenmiş eğer yollamazlarsa ücret benim hesabıma geçecek. Ya ürünü alacağım ya da paramıemrahisler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bi mutlu oldum
AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleGlobalciuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleeyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülesanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleOziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleEvet şuan ürünün bana yollanması için karar çıktı. Mal bana gelecek ya da ücret hesabıma yatırılacak. Bundan sonra full videoya alacağım tüm siparişleriOxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-06-2022, 17:04:05yapılacak iş belli kardeşim , zamlayın geçin. 75 tl den inim inim inlerken 150 tl ye çıkardım . Müşteri kitlesi bir anda değişti. pahalı ürünün pahalı müşterisi olur. örnek veriyorum ocak ayında 237 kargo ile 28 bin tl ciro çekerken mayıs ayında 186 kargo ile aynı ciroyu çektim . Bu müşterilere çok yüz veriyorlar. mal bende satılmasın gerekirse . her gün değer kazanıyor. Eskiden şehirimizde ki eski esnaflara kızardık. Müşteriye çok kötü davranıyor hiç memnuniyet yok diye . Adamlar haklıymış . müşteriye gerekirse köpek çekeceksiniz. Arkadaşımı bir müşteri aynı şekilde tokatlamaya çalıştı. Aradı gerekirse şehirine geleceğini tüm sülalesinede haber vermesini söyledi. İbana fazla para gönderdi. Yukarıda dediğim gibi. pazzaryeri siteleri. Müşteriye böyle bir olanacak sağladıysa. benim zararımı da müşteri ödeyecek.Zamlayın geçin . Zamdan gelen karla zararını kapatın. 70 bin adet satıcının 4 ayda çıktığını biliyorum millet bıktı. xxx.xxx bin tl ciro çeken adamın mağazasını kapatacak babayiğit yoktur. Siz güçlüsünüz. bunun daha farkında değilsiniz. üretici iseniz korkmayın. bebek elbisesi üzerine satış yapan arkadaş vardı . bir günde 56 bin tl para harcadı reklama 1 milyon 100 bin tl ciro çekti . hemde kendi sitesinde. 3 aylık firma. mağaza ismiyle site ismi aynı olsun. millet gelip buluyor sizi. yatırımınızı siteye yapın . sosyal medyada aktif olun. ben 15 tane pazaryerinde varım. her yerden trafik geliyor. Siteyede geliyor. Dengeyi koruyun. Pazaryeri sitelerinde çeşit olmazsa bir hiçtir. 220 çeşit ürün var bende hepsi kendi üretimim. Tıpası yiyen kapatsın. Müşteriye bile gerekirse s..r çekerim . Sizin kredinizi ve borçlarınızı bildiği için satışa zorluyorlar. ondan sonra düşük fiyat beklentisi olan fakirde böyle iade ediyor.
- 18-06-2022, 21:07:42Merhabalar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet mağaza ismim web site adresim hepsi her yerde aynı bu şekilde ilerliyorum. Müşteri konusunda da 3-4 aylık firmayım nasıl davranılması gerektiğini yavaş yavaş anladım vallaproject42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(uyanık müşteri aynı deside göndermiş paketi)