eslao adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Bu Ayetleri nasıl açıklarsiniz?
65
●3.794
- 01-05-2022, 12:07:39aynen kardeşim %100000 haklısın. çevrem de böyle düşünen tipler çok ayar oluyorum hepsine.
- 01-05-2022, 16:19:51Klasik tepkiler. "Bilmeden yorum yapmayın, dinden çıkarsınız bir bilene sormak lazım" falan. Siz bu dinin inananları değil misiniz? Siz inandığınız şeyleri bilmiyorsanız tam olarak neye inanıyorsunuz? Arapça'nın çok eski bir versiyonu ile gönderildiyse, tam olarak meali oluşamıyorsa veya diğer dillere çevirisi sağlıklı bir şekilde yapılamıyorsa, izana ihtiyaç duyuyorsa, herkes tarafından aynı bir şekilde anlaşılmıyorsa bu kitap sadece Araplara mı gönderildi acaba? Neden herkes tarafından anlaşılabilir değil ve çeviren kişiye göre sağa sola çekilebiliyor? Yorum katmak ne kadar doğru kutsal bir kitaba? Öncesinde gelen ayet ile bağlantılı olduğunu tam olarak nasıl anlıyorsunuz? Bu bir edebi eser mi? Arkadaşlar kutsal bir kitap var ve bu din tüm insanlık için gönderildiyse dünyadaki tüm insanlar herhangi bir aracı kişi/tarikat/çevirmen ihtiyaç duymadan bunu net bir şekilde anlayabilmeli. Anlayamıyorsa bu kitap evrensel değildir benim kutsalımda değildir. Nokta.
- 01-05-2022, 17:08:50Mesele şudur.
İnanmak isteyen adam için tüm çelişkilerin makul bir açıklaması vardır.
O bilmese de kesinlikle başka ilmi yeten insanların onun inancını destekleyecek bir açıklaması vardır.
Şüphe duyan, araştıran insanlar için de her açıklamanın altında şüphe yaratan yeni sorılar vardır.
Bilimsel düşünceyi kendine rehber alan insanlar bilimsel bilgiden bile şüphe duydukları için onu sorgulayıp daha doğrusuna ulaşırlar.
Burada tartışmak manasızdır.
Tarafınızı seçersiniz.
Ya tüm çelişkileri kabul edip dinden çıkarsınız.
Ya da tüm çelişkilerin ispatlanamayacak, kanıtlanamayacak, denenemeyecek açıklamalarına inanır iman etmeye devam edersiniz.
Çünkü inanmak insan beyninin düşünceden daha güçlü bir yeteneğidir.
O yüzden insanlar ellerinde hiç bir delil olmasa da tanrıya inanır, hiç bir delil olmasa da dünyayı 5 ailenin yönettiğine inanır, hiç bir delil olmasa da covid aşılarının komplo teorilerine inanır.
Yani insanın fıtratında inanmak var.
Ateizm- Din tartışmaları saçmadır.
Çünkü tartışma fikirler üzerinden gerçekleşir.
Fikir ile iman tartışamaz, çünkü imanın hiç bir bilgi, belge, delil, ispat öne sürmesi gerekmez.
Çünkü iman başka bir disiplin kullanır, bilim ve ateizm başka bir disiplin kullanır.
Siz bir maraton koşucusu ile bir halterciyi ortak bir yarışa sokamazsınız.
Çünkü ortak bir alan yoktur ikisini yarıştırabileceğiniz, ağırlık kaldırtırsanız halterci kazanır, koşturmaya kalkarsanız maratoncu kazanır. - 01-05-2022, 17:15:53ataistler Kuranı Müslümanlardan daha çok inceliyor ama malesef inanmamak için açık aramak için okuyor,Halbüki Allah Hikmet sahibidir bütün ayetlerinde bir hikmet vardır,ayetin yarımından bir yerinden yazıları alıp bu böyle hadi açıkla diye açık aramak yerine,o neden öyle araştırsa zaten cevabını çok basit olduğunu bulacak yanıldığını anlayacak,internet çağındayız ne bilgisi arasan bir tıkla bulabiliyoruz,
ataistlerin sürekli söylediği şu okudukca dinden uzaklaştık okuduk ca gerçeği gördük gibi laflar ediyorlar ,sen aradığın bilgiyi aklı fikri düşüncesi olmayan atom parcacıklarından meydana geldiğimizi söyleyen sözde boş bilim adamının kitaplarını okursan ataist yazarlardan öğrenirsen dinden çıkarsın tabi,Bir ayetde yada islamda bir konu kafanızı kurcalayabilir bu demek değilki haşa Allah yok yada Kuran hatalı,Allah kendisi istiyor bilinçli sorgulayarak inanmanızı,Herşeyden önce şunu bilmeliyiz Allah hikmet sahibidir her ayetinde bir hikmet vardır - 01-05-2022, 17:27:59Kuran'da o kadar çelişki ve bilimsel hata var ki anlat anlat bitmez.
Kaynaklar:
https://wikiislam.net/wiki/Scientifi...s_in_the_Quran
Turan Dursun: https://turandursun.com/
Yakup Deniz: https://www.youtube.com/c/YakupDeniz
Herkese Bilgi: https://www.youtube.com/channel/UC1Q...7MimX9cv40O-tA
Alamut'un Kuzeyi: https://www.youtube.com/c/ALAMUTUNKUZEY%C4%B0 - 01-05-2022, 17:29:56SiberWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuranda 6236 tane ayet var,hepsinin anlamını bilmemizi ,6236 ayetin içinden 3 tanesini seçip bu niye böyle hadi açıkla diyene, okuma yazmayı bile son 30 yılda öğrenen toplumumuza herkesin cevap verebilmesi gerektiğini mi söylüyorsun,dünya ve gökyüzünde bunca sanat eserini görüp inanmamak ne zor, ama ısrarla inanmamak için bahaneler arayanlar kendini sorgulasın,
herkes tarafından anlaşılmaması gibi bir durum yok,tüm dilerde olduğu gibi arabcada da, bazı sözler birden çok anlamı olabiliyor,böyle zorlandığımız konularda da arapcayı iyi bilen hocalara soruluyor,kaldıki Kuran bir derya deniz 6236 ayetin hepsinin tefsiri ile tüm müslümanların cevap vermesini beklemek akla ziyandır,millet hayatın yorgunluğundan sabah ne yediğini unutuyor,6236 ayetin tefsirini bekleme,o kutsal kitap bana müslümana araba özel inmedi tüm insanlığa indi - 01-05-2022, 18:36:56Teşbihte hata olmasın ,SiberWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basitinden dünyadaki bütün lise 1 öğrencilerine aynı anda matematik dersi online eğitimle verilse ve herkese aynı şey anlatılıp, bir gün sonra da sınav yapıldı diyelim. Sizin mantığa göre herkesin aynı notu alması ve bütün soruları doğru cevaplaması gerekir herhalde 😊(Burada sadece aynı yaştakileri yazdım , sizin yazdığınız şey aslında 7 den 70 e herkese aynı dersin verilip herkesin aynı şekilde cevaplamasinı bekliyorsunuz )
Öyle zor şeyler de değil normal bir anlatım yapılacak ,herkes aynı cevabı verir ve hepsini doğru cevaplar diyebiliyor musunuz ? Matematik problemleri de evrenseldir buyrun, Cevabınızı bekliyorum 😊
. Ne garip düşünüp araştıranda dinden çıkıyor, inanıp ayet eğip bükende