• 13-08-2008, 00:56:15
    #10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    eminn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba arkadaşlar.

    Bu sene öss ye gireceğim.Bir hafta sonra dersanem de başlıyor.ama benim ders başına oturma gibi bir problemim var.Bütün gün kayda değer bişi yapmadan internette takılabiliyorum ama iş ders çalısmaya gelince olmuyor.Ders çalışmaya başlayınca da en fazla 25 dakika çalışıyorum daha sonra dikkatim dağılıyor başka şeylerle uğraşıyorum.

    tecrübeli arkadaşların bu konudaki tavsiyelerini alabilirim.
    Hocam aynı şekilde konsantrasyon eksikliği yüzünden 3 yıldan beri öss de istediğim bölümü bir türlü kazanamıyorum,işin doğrusu ilk 2 yıl pek ciddiye almamıştım(hiç çalışmamıştım) öss ye ama 3. yıl ciddiye almaya başlamama, çalışmama rağmen masaya ders çalışmak için oturduğumda aklıma dersten başka her şey geliyordu,o yüzden 3. yılda da başarısız oldum..
    Çok kilişe bir laf vardır 'hedefini belirle,ona doğru koşmaya başla' diye
    Bu lafın çok doğru olduğuna inandım,çünkü hedef insanı kamçılıyor....
    İlk önce hedefini belirlemelisin,daha sonra vazgeçmeyeceğin bir hedef olmalı bu(gerçekten istediğin sağlam bir hedef olmalı yani)
    Sonra o hedefini, yıl içersinde kopmamak için kendine sürekli hatırlatmalısın;mesela çalışma masanın karşısında duvara bu hedefi unutmamanı sağlayacak yazılar asabilirsin,çok faydalı olacağına inananıyorum(bu yıl bende öyle yapacam)
    Bunun dışında üniversitenin güzel ortamını düşünebilirsin....
    Ama hedefi kesinlikle unutmamalısın....
    Aklıma geldikçe tecrübelerimi buraya yazmaya devam ederim,biraz fazla konuştum yine galiba
  • 13-08-2008, 00:56:40
    #11
    Solano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bilgisayarı kaldırmaya gerek yok.ben yaz tatilinde günde 4 saat çalıştığımı bilirim hatta matematik.iş kendini motive etmekte.derse oturmadan önce bilgisayarla ilgili düşüncelirini sil.dersi çalışmak istediğin için çalış çalışmış olmak için değil bende bu sene öss'ye giricem kendimi böyle motive ederek çalışıyorum.ders çalışırken aklım bilgisayarda filanda olmuyor olsa bile bitirmeden pc'ye geçmek yok diye kural koyuyorum.eğer öss'yi kazanmak istiyorsan iradeli olmalı kendine kurallar koymalı ve bunları uygulamada ödün vermemelisin.
    yaz tatilinde ilk 1 ay bende ders çalıştım ama bölük pörçük.günde 2-3 saati bulmuştur toplamda ama pek bi faydası olduğunu düşünmüyorum bana.
  • 13-08-2008, 00:57:52
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Önce interneti sonra bilgisayarı hayatından 1 sene uzak tutmaya çalış (haftanın bir gününü ayır bir kaç saat nete gir.)

    Ders çalışmana önce konu tekrarıyla başla,konuyu kavra sonra soruları örneklere bakarak çözmeye çalış daha sonra da süre tutarak ayrı bir test çöz.

    Ders çalışma saatini belirli bir süre belirleyerek o süreyi artırmaya çalış (örn: 1 saat çalış, yarım saat mola- 1,5 saat çalış,yarım saat mola[ideali budur denilen])

    Ders çalışırken çok yavaş ilerleme. Çabuk kavrayıp konuları az da olsa soru çözerek geç (daha sonra karma testlerle tekrar yaparsın).

    Daha söylenecek çok şey vardır elbette ama bunları da dinlemeni tavsiye ederim.
  • 13-08-2008, 00:58:46
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    eminn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yaz tatilinde ilk 1 ay bende ders çalıştım ama bölük pörçük.günde 2-3 saati bulmuştur toplamda ama pek bi faydası olduğunu düşünmüyorum bana.
    parça parça yaparsan faydasını görmezsin.ben kitabı açtım ilk 1 ay ilk konuları çalıştım.baktım ben bunları zaten biliyorum 2.ayda bilmediğim konulara geçtim örn:Cumhuriyet dönemi,mantık vs.
  • 13-08-2008, 01:00:13
    #14
    ayrıca sürekli herkes bilgisayarı kaldır yoket filan diyor ama iradeli birisi özellikle öss bilincinde ve gelecek kaygısı taşıyan,sınavı gerçekten kazanmak isteyen birisi için bilgisayar problem olmamalı bknz: ben...
  • 13-08-2008, 01:01:55
    #15
    arkadaşlar çok güzel önerilerde bulundunuz.

    önerileriniz için teşekkür ederim.

    öncelikle bilgisayarı kaldırmakla büyük bir adım atacağımı düşünüyorum.
  • 13-08-2008, 01:02:44
    #16
    Cep telefonunu ve Bilgisayarını Evinden Uzaklaştır mümkünse TV'yide. Yapacak birşey olmayınca insan ders çalışmayı bir ödül gibi anca böyle görebilir bence.


    bu sene deniyeceğim.
  • 13-08-2008, 01:03:02
    #17
    Bilgisayarı kaldırmamanı öneririm.Çünkü kaldırdığın zaman hiç ders çalışamazsın.Aklın bilgisayarda, internette, sitelerde kalır, dikkatin daha çok dağılır. Vazgeçemeyeceğin şeyleri düşün ve onlardan vazgeçmeye çalışma (:

    Arada dikkatinin dağılmasını önle sonra da geleceğini hayal et.Bir çalışarak geldiğin günleri bir de çalışmadan yapamayacağın şeyleri.Az da olsa çalışmak istersin ama içinden gelmez (:

    Son olarak, yazarak çalışmayı dene. Böylece hem daha iyi anlamış olursun hem de başka zaman çalışmak istediğinde çalışabileceğin bir kaynağın olur (:
  • 13-08-2008, 01:03:15
    #18
    Solano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ayrıca sürekli herkes bilgisayarı kaldır yoket filan diyor ama iradeli birisi özellikle öss bilincinde ve gelecek kaygısı taşıyan,sınavı gerçekten kazanmak isteyen birisi için bilgisayar problem olmamalı bknz: ben...
    senin tam tersinim desem yeridir.

    kendimi irade abidesi olarak görürüm ama aslında güçlü bir iradem yoktur.