Merhaba arkadaşlar.
Bu sene öss ye gireceğim.Bir hafta sonra dersanem de başlıyor.ama benim ders başına oturma gibi bir problemim var.Bütün gün kayda değer bişi yapmadan internette takılabiliyorum ama iş ders çalısmaya gelince olmuyor.Ders çalışmaya başlayınca da en fazla 25 dakika çalışıyorum daha sonra dikkatim dağılıyor başka şeylerle uğraşıyorum.
tecrübeli arkadaşların bu konudaki tavsiyelerini alabilirim.
Hocam aynı şekilde konsantrasyon eksikliği yüzünden 3 yıldan beri öss de istediğim bölümü bir türlü kazanamıyorum,işin doğrusu ilk 2 yıl pek ciddiye almamıştım(hiç çalışmamıştım) öss ye ama 3. yıl ciddiye almaya başlamama, çalışmama rağmen masaya ders çalışmak için oturduğumda aklıma dersten başka her şey geliyordu,o yüzden 3. yılda da başarısız oldum..
Çok kilişe bir laf vardır 'hedefini belirle,ona doğru koşmaya başla' diye

Bu lafın çok doğru olduğuna inandım,çünkü hedef insanı kamçılıyor....
İlk önce hedefini belirlemelisin,daha sonra vazgeçmeyeceğin bir hedef olmalı bu(gerçekten istediğin sağlam bir hedef olmalı yani)
Sonra o hedefini, yıl içersinde kopmamak için kendine sürekli hatırlatmalısın;mesela çalışma masanın karşısında duvara bu hedefi unutmamanı sağlayacak yazılar asabilirsin,çok faydalı olacağına inananıyorum(bu yıl bende öyle yapacam

)
Bunun dışında üniversitenin güzel ortamını düşünebilirsin....
Ama hedefi kesinlikle unutmamalısın....
Aklıma geldikçe tecrübelerimi buraya yazmaya devam ederim,biraz fazla konuştum yine galiba