• 10-10-2018, 20:49:42
    #19
    Belinin 1-2 sene sonra yamulacağını bile bile, gönüllü askerlik yapıp, 120 mm havan'ı sabah akşam çevirerek eğitim alanlar vardı bizim zamanımız da....

    Askerliğini yapmayana kız verilmez derlerdi...

    3-5 sene sonra askerlik yeniden eskisi gibi milli bir görev olacaktır.

    Kısaca, durumunuz varsa;
    Görevinizi 21 gün bile olsa yapın.

    Sorunuza gelecek olursak;
    Bu tür sorunlar için daha önceleri ASKERİ HASTANE' ler vardı. Askeri hastaneler, sağlık bakanlığı'na devredildikten sonra, ÇÜRÜK raporu almak daha da kolaylaştı!
  • 10-10-2018, 20:56:54
    #20
    Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende de aynı şekilde. Fakat mantık olarak baktığın zaman 21 gün muaf edilecek rahatsızlığın varsa 365 gün ne yaptıracaklar askerde
    e-devlette askerlik durumu sorguladığımda ki görsel.
    sen şanslıymışsın adam bana bu gözle askerlik yapabilirsin dedi nişan gözüm görmüyor işe bak erteleme verdiler kilodan bu sene yine gireceğim muayneye bakalım.
  • 10-10-2018, 20:59:20
    #21
    Kilodan dolayı abimi almadılar. Bedelli yapacaktı olmadı.
    Askerlik sorunu yok şu an.
  • 10-10-2018, 21:47:30
    #22
    Arkadaşlar benimde yüzümde sağ çekenim yanındaki yanağımda demir 1 liradan biraz büyük girintili ve çıkıntılı renki pembe deri nakli yapıldı. Sakal tıraşı olduğumda yüzümden bağımsız duruyor ve sakal tıraşı olursam düz olmadığı için kesiliyor çok dikkatli kesmem lazım. Bunun askerliğe engeli var mı?

    Bilen cevaplarsa ederse sevinirim.
  • 10-10-2018, 23:14:01
    #23
    Zamanın kısıtlı daha önce böyle bir post açsaydın daha iyi olursu sanki.

    Muyane için Aile Sağlığı Merkezine gidip kontrol oluyorsun. Orada durumunu anlat eğer şüpheli bir durum olursa seni Yetkili Hastaneye sevk edecektir. Oradan direk olarak göz'e muayeneye gir durumunu anlat eğer doktor seni bu durumdan dolayı KURUL'a (Heyet'e) sevk ederse bi ihtimal muafiyet alırsın. Yoksa uğraşma çok uzun işlem. Ben 1 ay'da zor bitirdim heyet işini.
  • 10-10-2018, 23:19:02
    #24
    aile hekimi benide hastaneye sevk etti doktor ne yapak dedi sorun yoktur yazin dedim 21 gun zaten ok dedi
  • 11-10-2018, 00:37:50
    #25
    arkadaşlar bilen bilmeyen herkes yorum yapmış, işin doğrusunu öncelikle googleye bedelli askerlik destek hattı yazarak çıkan askeriye'ye ait numaradan öğrebilirsiniz. Bunun dışında paranızı yatırdınız ve muayenede muaf raporu aldığınız takdirde, o raporlar birlikte askerlik şubesine paranızı iade istediğinize dair bir dilekçe yazarak verdiğiniz takdirde para iadesini 6 ay içerisinde geri yapıyorlar. Eğer Ağustos ayından önce böyle bir raporunuz varsa o zamanda askere gitmeden askerlik yapıldı veriyorlar. Ücretini alıyorlar tabi.

    Prosedür şöyle işliyor, önce aile hekimi muayene oluyorsunuz, Faso bir durum şikayetiniz varsa sizi devlet araştırma hastanesine sevk ediyor. orada heyet raporu dedikleri nöbetçi bir doktor, her hafta değişir bu doktor, küçük bir odada sizi bekliyor, şikayetinize göre muayene bile etmeden tahlil sonuç yaptırıyor bunlarında yapılması sonuç beklenmesi v.s 1 hafta sürüyor. daha sonra sonuçlarını alıp doktora gidiyorsun artık onun bilgisine göre ya muaf yada elverişlidir yazıp gönderiyor sizi, düşük bir ihtimalle bir yıl tecilde verebiliyor.
  • 11-10-2018, 00:55:08
    #26
    Üyeliği durduruldu
    nick entry uyumu. yeşil korku olarak değiştirin
  • 11-10-2018, 09:22:01
    #27
    Hayırlısı bakalım yarın gidiym şu askerlik işlemlerii yapayım artık ne olur ne olmaz bakıcaz. teşekkürler.