• 05-03-2014, 18:39:23
    #55
    Sadece digiturk play değil ligtv.com.tr üzerinden maç özeti ya da bir video izlemeye çalıştığınızda da bu octashape uygulamasını kullanmaya zorluyorlar. Yüklemezseniz çamur gibi izliyorsunuz. Octashape'in ilk maddesi açıkça söylüyor. Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir tabiki ancak kendi iradenizle kabul edip yüklediğiniz için işin ucu Digiturk'e dokunmuyor sanırım. Sonuç ne olacak merak ediyorum. Takipteyim.

    Alıntı
    1. KULLANIM İZNİ
    Bu belge ile Yazılımın bir grid gerçek zamanlı veri akışı teknolojisini kullanmış olduğunu
    anladığınızı onaylıyorsunuz. Grid gerçek zamanlı veri akışı teknolojisi ile seyrettiğiniz
    videoların ve dinlediğiniz müziğin bölümleri sizin bilisayarınıza Yazılımı kullanan başka
    son kullanıcıların bilgisayar sistemleri üzerinden gönderilebilmektedir ve sizin Yazılımı
    kurmuş olduğunuz bilgisayar sisteminizdeki videoların, müziğin ve/veya verilerin bölümleri
    de Yazılımın başka son kullanıcılara gerçek zamanlı veri akışı sağlamak için
    kullanılabilmektedir.
    Böylece bu belge ile Octoshape ve Yazılımın başka son kullanıcılarına sizin bilgisayar
    sisteminizin işlemcisini ve bant genişliğini, Octoshape dahil olmak üzere, sizin ile
    Yazılımın başka son kullanıcılar arasındaki video ile müzik gerçek zamanlı veri akışı için
    sınırlı olmak üzere kullanılmasına izin veriyorsunuz.
    Yazılımın kullanılmasından kaynaklanan her türlü telekomünikasyon veya başka bir
    bağlantı masraflarından siz sorumlusunuz.
  • 05-03-2014, 21:37:14
    #56
    Bende diyorum kota neden tavan yaptı yurtdısındayım 4 ay önce digiturk play aldım internetim 150gb kotalıydı 4 ay boyunca hayatımda ödemediğim faturaları ödedim 400-500 dolar hey ay, neyseki gecen ay internetimi limitsiz yaptım. Eğer böyle birsey var ise ki arkadaş doğrulamış bende Amerikadan dava açacagım
  • 06-03-2014, 01:25:47
    #57
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Turkonet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende diyorum kota neden tavan yaptı yurtdısındayım 4 ay önce digiturk play aldım internetim 150gb kotalıydı 4 ay boyunca hayatımda ödemediğim faturaları ödedim 400-500 dolar hey ay, neyseki gecen ay internetimi limitsiz yaptım. Eğer böyle birsey var ise ki arkadaş doğrulamış bende Amerikadan dava açacagım
    arkadaşın bahsettiği anladığım kadarıyla upload etkiliyor. kota download'a göre diye biliyorum.
  • 06-03-2014, 03:26:29
    #58
    Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaşın bahsettiği anladığım kadarıyla upload etkiliyor. kota download'a göre diye biliyorum.
    Hayir upload da kotaya giriyor burada, ben digiturk play e gecmeden once sabit bi ucret verirken digiturkten sonra aylik 3-4 katini oduyordum ki internet sirketiyle anlasma yapip limitsiz yaptirdik ayni fiyata oyle kurtardim 1 senelik abone olmustum bittiginde kesinlikle birdaha almiyacagim internet hizim 45Mbps olmasina ragmen goruntu surekli donuyor agiz tadiyla lig tv izliyemiyoruz yeminle kacak yayin veren siteler daha kaliteli is yapiyor ekranda donmuyor. Simdi diyeceksiniz bilgisayarinda sorun vardir ama oyle birsey yok digiturk play serverlarinda sorun var bunun sebebide milletin internetini baska birisiyle paylastigi icin sanirim yetisemiyorlar okadar para kazaniyolar kral bi sunucu alamiyolarmiymis ?
  • 07-03-2014, 01:06:21
    #59
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Gelişmeler VOL #2:
    Digiturk'den hala bir ses-seda yok, tahminimizce olayı kulak arkası ediyorlar. Bugün avukatımla uzunca görüştük. Artık durum alternatiflerimizi masaya yatırmaya geldi;
    - Haklı fesih hakkımız bulunuyor ve sözleşmede bu uygulamadan yırtabilecekleri zerre kadar bir açıklama yok. Hakem heyetine başvurarak haklı fesih ile üyelik ücretini geri alabilirsiniz.

    - Manevi tazminat davası açılamıyor, maddi tazminat davalarında da maddi zararın belgelenmesi gerekiyor. Söz konusu maddi zarar ile de en fazla 400-500 TL karşılığında bir maddi tazminat davası açılabilir. Ancak bu konuda avukatımın söylediği önemli bir nokta mevcut; "500 kişiye iade etseler bile hala kazançlı olacakları için bu uygulamayı yapıyorlar ve yapmaya da devam edeceklerdir. Avrupa'da olsa kökünü kazırlardı elbet, o ayrı."

    Biz sırf haklı fesihten üyelik ücretinin iadesi, maddi tazminat davasını açacağız böylikle maddi tazminat davasından doğacak mahkeme ücretlerini de ödemek durumunda kalacaklar.

    Ancak her platforma avukatlarına yollayan, kaçak yayın için milleti kovalayan ve hatta lig tv isim hakkı için bile hukuk mücadelesi veren bir platformun haksız kazanç sağladığı gerekçisiyle bir de kavu davası açma olasılığımızın da olduğu üzerinde duruyoruz.