• 03-03-2014, 15:54:18
    #28
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bende digiturk play kullanıcısıyım ve her maç yayını sırasında internet hızının neden çok düşük olduğunu ve modemin neden sürekli veri alışverişi modunda olduğunu merak etmişimdir demek ki bu yüzdenmiş.

    Eğer bir şey lazım olursa şahit vesaire, ben digiturk play kullanıcısı olarak bir özel mesaj kadar uzağınızdayım.

    Lütfen bu işin peşini bırakmayınız.
  • 03-03-2014, 15:55:35
    #29
    Cavro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bu olayı octoshape denen yazılım ile mi yapıyorlar ? Bu yazılımı digitürk mü kullanıyor yoksa , yayını izlerken biz mi kurmuş oluyoruz.
    Böyle bir yazılım kurduğumu hatırlamıyorum. çünkü.

    Torrent mantığını örnek vermişsiniz ama daha öncede dediğim gibi upload hızları farklı olan farklı bağlantılarda yayını izledim ve görüntü kalitesinde bir değişiklik yoktu , yada ben fark etmedim.
    Ayrıca torrentte bir torrent indirirken upload hızını sınırlarsanız , download hızı düşmez. Sadece upload yapmasına engel olmuş olursunuz.

    Her ne olursa olsun digitürkün bu yaptığı yasal değil. Ancak yükleme yapmayan kişilerin görüntü kalitelerini düşüreceklerini sanmıyorum.p2p üzerinde bunu anlık olarak yapmaları pek mümkün değil gibi duruyor.
    Görüntünün kötüleşmesinin sebebi upload yaparken download hızının düşmesinden kaynaklı. Adsl teknolojisinde bu oluyor sadece. Fiber ve kablo internette böyle bir sıkıntı yok bunlar iki taraflı veri iletişimi yapıyor. Adsl'de upload yaparken download hızı da düştüğü için görüntüyü bozuyor.
  • 03-03-2014, 16:01:40
    #30
    Konu takip.
  • 03-03-2014, 16:05:21
    #31
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Benzer tespitleri uzun zamandır ben de yaptım. Konuyu takipteyim.
  • 03-03-2014, 16:06:02
    #32
    H ı r s ı z l a r
  • 03-03-2014, 16:06:21
    #33
    Söylediğiniz şekilde interneti hızlı alanla yavaş olanı dengelemeye çalışıyor anladığım kadarıyla,benim hızlı internetimi başka kullanıcıya avantaj sağlayacak şekilde kullanıyor,buraya kadar doğru anladıysam,o zaman aklıma şu soru geliyor,bu sistemi neden sözleşmeye yazmazın digitürk? Bir çoğumuz o sözleşmeyi açmamışızdır bile,istese bir iki süslü kelime ile sözleşmeye ekleyemezmiydi?
  • 03-03-2014, 16:29:00
    #34
    Üyeliği durduruldu
    Bu arada digitürk bildiğim kadarıyla tmsfde.

    Bir nevi devlet dolandırıyor bizi
  • 03-03-2014, 17:32:04
    #35
    Devlete ödemiş trilyonlarca TL para. Ne yapsanız boş. Diledikleri gibi at koşturabilirler, kimsede sesini çıkaramaz BTK işlemiyor bunlara malesef. Devlet çok ciddi bedellere bu ihaleleri veriyor fakat verdiği parayı fazlasıyla kazanmalarınada yardımcı oluyor.

    Çok basit örnekleri var. SMS'e cevap vermediği için aboneliği uzayan arkadaşım var Başkası yapsa BTK tepesine biner, ama digiturk'e bişey olmaz. Görmüyormu sanıyorsunuz devletin bunları? Yüzbinlerce şikayet kendilerine gitmiyormu? Ama en ufak bir düzenleme bile yapılmadı bu zamana kadar.
  • 03-03-2014, 19:48:42
    #36
    Üyeliği durduruldu
    sadece bu sitede değil , büyük ölçekli bu tip sitelerde streaming yayınlarda bu teknik uygulanmaktadır, ne itiraz edebilirsiniz nede bir şey kanıtlayabilirsiniz, sistem böyle