Bir iş yapmak için şirket açmıştık. Ve o iş maalesef yasalar yüzünden olmadı. Şirketimizin yaklaşık 2000 YTL lik KDV si vardır. Yani şirketi alırsanız ve müşterilere kestiğiniz faturada %18 lik kdv yi; 2000 ytl ye kadar devlete ödemeyeceksiniz.
Ek olarak şirketimizin İnternet Servis Sağlayıcı lisansı vardır. Bu lisans yaklaşık 2500 YTL+ KDV ye alınıyor. İlk başvuruda, 2 defa bu ücret ödeniyor. Eğer bir datacenter açacak iseniz böyle bir lisansa ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca İnternet Servis Sağlayıcı lisansı olunca Yer Sağlayıcı lisansını ücretsiz olarak çıkartabiliyorsunuz. Teklifler için lütfen p.m atın.
Satılık Şirket(Datacenter açacak olanlara)
17
●7.560
- 25-12-2008, 15:43:45Yeni bir şirket kurarkende ortalama 2000 YTL para harcıyorsunuz ve bu parada gider olarak gözüktüğü için pek bir esprisi yok açıkçası. Bunun dışında ISP lisansı için tercih edilebilir. Ancak 200.000 - 300.000 gibi bir rakamı veri merkezine verecek bir firmada, 2500 YTL için uğraşmaz gibime geliyor. Kaldıki bunun araştırılması, geçmiş borçları v.s. İlgilenen çıkarsa şaşırırım cidden.
- 25-12-2008, 15:57:46Koşanbit e katılıyorum veri merkezi kuracak adam devir almaz zaten yığınla para döküyor ucuza mal etme durumu olmayacaktır.
Ancak yeni şirket kuracaklar alabilir ama ticari unvan değişikliğine giderse ve Limited yada Anonim şirket ise yine 1500-2000 YTL masraf olacak..
Zamanında şirket merkezini değiştirmiştik (1KM ileriye almıştık) 1500YTL masraf çıkmıştı (2007 de) e zaten şirket kurulumu 2000-2500 YTL Ayrıca Aralık ayındayız KDV 2009 da geçersiz olacak ayrıca sadece 5 gün kaldı KDV tutarının yanmasına.. - 25-12-2008, 16:47:18Osman sizi kandırmışlar yaww,
adres değişikliği için, karar alınır noterde karar defteri ile tasdik ettirilir, bir kopyasıda Ticaret Odasına götürülüp tescili sağlanır.
Bunlarda en fazla 300.-YTL tutar (Noter-Ticaret Odası-Yol Ücreti-Yemek Ücreti)
Onların standart ücretleri var kelime başına alınır paralar. Km ile alakalı değil istersen 150km ilerde olsun
Yine ünvan değişikliğinde o kadar tutmaz. Dediğim gibi kelime başına ücret alıyorlar.
Taş çatlasın o da 300 lira.
+ KDV her ay devir eder, ortadan kaybolmaz. Bitene kadar kullanabilirsiniz
Aralık ayının ki 24 Ocak 2009 da tahakkuk ettirilir. 26 sında ödenir 
Yani 191 indirilebilir kdv niz her zaman 391 den büyük ise devir yapabilirsiniz. Yıl geçmesi önemsizdir. - 25-12-2008, 16:50:28Yok burada 1KM derken yani ufak bir değişiklikte bile bukadar para gitti demiştim.. Ayrıntısını bu tür konuları bilmediğim için söyleyemiyorum ama yeni Gazete ilanı bile çıkartılmıştı (Ticari sicil gazetesi) Şahıs şirketlerde farklı bu durumSerkan Özduman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Harcamayı iyi hatırlıyorum çok üzülmüştüm o paraya
- 25-12-2008, 16:54:23Yok hepsinde aynıdır, sadece uygulama yöntemi farklıdır.
Şahıslarda direk dilekçe ile başvurabilirsin.
Limitedlerde 2 yada artık kaç ortak varsa toplanır genel kurul ifadeli dilekçe yazar ortaklar imzalar noterde tasdik ettirilir ticaret sicilde yayımlanması için Ticaret odasına ücreti karşılığı tescil ettirilir.
A.ş. lerdede biraz değişiktir. Yönetim Kurulu toplanır karar alır. vs. diğer yöntemler ile aynı.
Ama ödenilen ücretler aynıdır.
Ben benim Şahıs şirketini kurarken harcadığım paraları şimdi düşünüyorum da senin gibi içim kan ağlıyor. Kartvizitler, faturalar, makbuzlar hepside son kalite kağıtlar vs.
Aralık 2007 den Ağustos 2008 tarihine kadar dünyanın masrafını yapmama rağmen 6 milyar civarı vergi ödedim
Çok şükür çok iyi kazanmıştım ama 
Sevgiler. - 25-12-2008, 23:10:23Şirketin geçmiş borcu yoktur.
Ayrıca ufak çapta belli bir iş için datacenter açanlar oluyor. Örneğin bir holding, bu iş için yeni bir şirket açmak zorunda çünkü şirketin yapabilecekleri listesinde bu yok ve TK bu konuda çok titiz. Bu yüzden yeni bir şirket açmak yerine devir alabilirler.
Ayrıca lisans almak çok zor bir işlem. Nasıl alındığını bilmiyor iseniz ilk başvurunuzu yolladığınız zaman 15 iş günü bekliyorsunuz reddedilirse tekrar hazırlıyorsunuz. Nerdeyse 35-40 iş günü yapar(posta süresini ele alır isek).
LTD.ŞTİ'yiz. - 25-12-2008, 23:14:04Ama burda bir holding sahibi yada yöneticisi var mıdır işte?Kbnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şaka tabi. hayırlı satışlar, umarım istediğiniz gibi olur.

adres değişikliği için, karar alınır noterde karar defteri ile tasdik ettirilir, bir kopyasıda Ticaret Odasına götürülüp tescili sağlanır.
Aralık ayının ki 24 Ocak 2009 da tahakkuk ettirilir. 26 sında ödenir 