• 10-09-2025, 22:10:12
    #1
    Arkadaşlar dostlar merhabalar yaklaşık 4 aydır bel fıtığı ile cebelleşiyorum 4 ay önce hafif hafif olan ağrılarım birden artınca doktor gitti fıtık sağ ayağıma vuruyordu mr girdim 3 seviye l5s1 fıtık çıktı doktor zamanla geçer dedi 1 ay falan geçmeyince başka bir doktora gittim oda ameliyat dedi başka bir doktora gidince oda ameliyat dedi başka bir doktora gidince fizik tedaviye yonlendirdi klasik fizik tedavi 15 seans aldım biraz hafifler gibi oldu daha sonra fizik tedavi doktoru güç kaybın yok dedi ayakların sağlam dedi egzersiz listesi verdi bunları düzenli olarak yap dedi 3 ay sonra falan geçer dedi 3 ay geçti geçmedi kupa çektirdim fayda etmedi ve durmadan da yüzüyorum günde 3 saat bu illetle cebelleşip kazanan arkadaşlar varsa ameliyatsiz tecrübelerini aktarabilirmi
  • 10-09-2025, 22:16:14
    #2
    Ameliyat olma Ağa dayan , Ankara bilkentte şiş gibi şeyler ile fitiga giriyorlar onu arastir fizik tedavi den randevu al
  • 10-09-2025, 22:18:28
    #3
    Hangi ildesiniz?
  • 10-09-2025, 22:26:52
    #4
    Erkekmisin ? Eğer fitiklarin büyük değilse zaten ameliyat olma. Bol bol yürü en iyi ilacı o.
  • 10-09-2025, 22:29:41
    #5
    Sana birinci ağızdan tecrübelerimi aktarayım.

    Zaman zaman belim tutulurdu ertesi gün geçerdi hiç bel fıtığına bağlamadım. 3-4 sene sonra bir gün belime bir ağrı geldi ve geçmemeye başladı.
    İlk zamanlar kremler vs. baktım olmayacak kayropraktik vs. bir çok yol denedim gittikçe şiddetlendi.
    MR sonucu 4. evre bir fıtık olduğunu öğrendim ve sinire baskı yapıyormuş, bir süre sonra ağrıdan yürüyememeye başladım.
    Bu süreçte artık ağrı kesici iğne yaptırmadan ayağa kalkamıyordum ve bir çok şey araştırdım.
    Nokta atışı tedavi yöntemini buldum, fıtığa kadar girip oraya sıvı enjekte ediyorlar. İlk başta iyi gibiydi yanında fizik tedavi de aldım ama bir süre sonra eskiye döndü.
    Yaşın çok genç ameliyat olma diye herkes direttiği için çok fazla zorluk çektim sonunda ameliyat olmaya karar verdim.
    Kapalı ameliyat oldum kesmeden girip aldılar 1 seneye yakın oldu şuan gayet iyiyim.

    Sana önerilerim:

    Asla ağır bir şey taşıma eğer taşırsan da iki tarafın dengeli olsun.
    Öne doğru eğilme diz çökerek bu tarz işlerini hallet.
    Fizik tedavi alabilirsin ve kilo alma yürüyüş yap.
  • 10-09-2025, 22:32:46
    #6
    Yüzmeyi bırak, yüzme daha çok ağrı yapıyor, sırtüstü yüzersen ancak biraz etki alabilirsin.
    Pilates yapabilirsin, onun dışında devletin verdiği fizyo seansları bir işe yaramıyor. Özel bir yere gidebilirsin, maddi durum yok dersen de evde direk olarak bel çukurunu, fasya ve ön karın kaslarını geliştirmeye yönelik hareketler yapaiblirsin, başlangıçta kendini zorlama yavaş yavaş olacak birşey hemen düzelmiyor maalesef. Eğer belediyenin vs sunduğu bir fitness yeri varsa veya durumun varsa macfit gibi yerlere gidersen de bel fıtığının olduğunu belirterek kendine program yazdır ona göre hareket et. Başlangıçta kalça ve bacak hareketlerinden ağır yüklemelerden kaçın. Plank yapabilirsin ama dediğim gibi bunları bilinçli yapman gerek. O şekilde düzelirsin. İğne kortizol vs işe yaramıyor yaptırma. Tek çaresi spor ve güçlendirme. Bacağına kadar inen ağrıların spor yaptıkça azalır. Soğuk pres yapmak biraz ağrıyı dindiriyor ama iyileştirmiyor.
  • 10-09-2025, 22:34:16
    #7
    Ben bu illetin ameliyatını oldum çok küçük yaşta. Geçen gün başka bir sağlık problemim çıktı, tekrar nüksetti diye kaygıya kapıldım. Allah kimseye vermesin bu ağrıyı. Çok geçmiş olsun.
  • 10-09-2025, 22:34:39
    #8
    Geçmiş olsun hocam, alt komşum 1 ay önce ameliyat oldu. Onun da aynı L5S1 idi. Artık ilerlediği için ayaklarında his kaybı oluştu. Doktor olmazsan sinirler zarar görür dedi ve mecbur ameliyat olmak zorunda kaldı. Şuan iyi ayaklandı, işe gidip geliyor fakat keşke son seviyeye gelmeden ameliyatsız çözümleri deneseydim diyor. Fatih Kırar diye bir doktor varmış, bir araştır istersen.
  • 14-09-2025, 21:09:26
    #9
    Ustam çok pahalı bir çok kişi memnun değil adamdan