Evet arkadaşlar 22 yıldır günde en az 1 paket, nadiren 2 paket sigara içen birisiyim. Sağlık açısından sorunum yok ama artık yaş 37 oldu bundan sonra dikkat edelim bari diyoruz. Düzenli spor yapıyorum ama nefes konusunda sorunlar yaşıyor gibiyim. En büyük sorun sigara içmek diye düşündüğüm için bırakayım diyorum ama bir türlü o irade seviyesine ulaşamıyorum. Varsa deneyip uyguladığınız işe yarayan gerçek öneriler verirseniz sevinirim.
Not: Dalga geçececek saçmalayacak çoluk çocuk yazmasın lütfen önemli bir konu bu.
Sigarayı bırakmak istiyorum! Gerçekçi önerilere R10+
36
●1.052
- 20-03-2025, 22:25:55Göğüs hastalıklaeı hastanelerinde Sigara bırakma poliklinikleri var. Oralara git takip edersin. Gerekirse ilaç desteği de alırsın.
- 20-03-2025, 22:28:30Arkadaşımın bir tanesi sigara bırakma pol. ile birlikte hareket ederek bıraktı. Etkili mücadele yöntemleri var.
- 20-03-2025, 22:28:56Türkiyede değilim hocam maalesef buradaki doktorlar da çok ilgisiz ayrıca hastanelerden nefret ediyorumerkancaglar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yine de teşekkür ederim.
- 20-03-2025, 22:31:14o zaman iş sadece azim ile çözülebilir.Punisher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bıraktım deyip ta bırakan tanıdıklarım var. İrade meselesi. - 20-03-2025, 22:32:061.5 ay kadar bıraktım, 1 taneden bir şey olmaz diyerek yakınca devamı geliyor. Bir arkadaşım da 3. ayında aynı şekilde tekrar başladı.
Bırakmak değil de devamını getirmek zor olan kısım, eğer olur da 1-2 hafta içmezseniz devamında asla elinize bile almayın çünkü bırakınca daha içmem demeyin mutlaka aklınıza geliyor.
Ve bu süreçte benim için vakit geçirmek önemli oldu, bir şeyle uğraştığımda hiç aklıma gelmiyordu ama boş zaman olunca direkt aklıma geliyordu. - 20-03-2025, 22:32:13Hocam 7-8 farklı hobim var bu hobileri yaparken bile sigara içmek istiyorum içiyorum da. Keşke birisi kafama vursa da sigarayı unutsam diyorum artık.BMedyaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2008de 1 yıl bıraktım hocam keyfi bir kutlama yüzünden geri başladım hala devam maalesef. 1 yıl bırakmak bile işe yaramadı.Luwexigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yine de teşekkür ederim.