• 20-02-2024, 23:50:12
    #10
    eviL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kardeşim, burada ne yazarsak yazalım. senin metabolizman, burada yazılanlara uymayacak, kendimden biliyorum karaciğer yağlanmasını azaltmak için, hamur işleri ve kızartma türü hiç birşey yememen lazım. en azından normal seviyelere inenene kadar. Basit bir ameliyat olacaktım, karaciğer yağlanmam çok fazla çıktığı için doktor, masa da kalırsın demişti açık açık. o Korkuyla, 2 ay sıkı diyetle(hamur işleri, düzensiz yemeyi bitirme, alkol ve kızartma) karaciğer yağlanmamı azaltmıştım. sonrasın da ameliyat olmuştum. Sana tavsiyem, aslanların içerisinde ürkek bir ceylan gibi hissetsen de, insanlara karış. İmkanın varsa, spor salonuna git. 1 ay boyunca, "burada ki en kilolu benim, bunu aşacağım" dediğin de, yolu aşmış olursun. Azmedersen, herşeyi başarırsın. Sağlıklar diliyorum
    aynen öyle hocam . çok teşekkür ederim. bende masada kalırım ihtimaliyle girdim ameliyata . ama olmadı . önümde 15 günden az var . 15 kilo vermem gerek. 5 kilo verdim ilk on günde . odemden gitmiş. fazlası gerek. daha fazlası.
  • 20-02-2024, 23:52:42
    #11
    dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önce kendini sev , kilolu olmak ayıp değil ,kimin yada kimlerin ne düşündüğü ile ilgilenme , çık yürüyüşlerini yap , terle , yemek yemeyi bırak , açlıktan kimse ölmedi, hele hele glüten den uzak dur ben ona glüten değil Gülten diyorum , Gülten siz yaşamayı öğren alış , Gültensiz yaşamayı öğrendiniz mi emin olun gerisi çok kolay , G
    Çok geçmiş olsun , 🙏👍
    açlıktan kimse ölmedi tabi hocam ama ben aç değilim. aç olmak olmamak umrumda değil . dolapta var olduğunu bilmek bana yetiyor yemem için. ailecek kavgalar tartışmalar ediyoruz ama ertesi gün yine aynı . umarım bunu aşabilirim .
  • 21-02-2024, 00:15:42
    #12
    Hocam, kendinle aynı durumda olan insanlarla tanışmayı deneyebilirsin. Belki onlarda senin gibidir hatta bu karşı cinsten olursa çok daha iyi olabilir senin için. Birbirinize iyi gelebilirsiniz. Sosyal medya araçlarıyla reddit twitter tik tok bir yerlerden doğru kişiyi bulabilirsin.

    Ayrıca bir arkadaş Behzat Ç. Önermiş kesinlikle katılıyorum, benim ilk behzatı izleme sebebim duygusal olarak çok üzgündüm, ama behzatın yaşadıkları benim yaşadıklarımdanda kötüydü o yüzden izlettiriyordu.
  • 21-02-2024, 00:29:28
    #13
    GENÇ hayat hikayemi paylaşmayı sevmem ama şunu diyeyim. hayatımda en az 10 defa ( abartmıyorum ) 130-140-150 kilolara çıkıp 7-8 ayda 70 kilolara düştüm. eğer imkanın varsa PS gigi oyun konsolu al zamanın geçsin.yada dizi film izle yabancı bol bol.mutlaka yürüyüş yap günde 3 km en az.kendine bir hedef belirler.apartmanda bile merdiven çıkıp yürüyebilirsin. gerisidoktorunun verdiği reçeteye bak.
  • 21-02-2024, 00:56:19
    #14
    Hocam hırs yapıp evde telefondan indirdiğin uygulamalar ile spor yapabilirsin canım yemek istediğinde salatalık yiyordum bol bol su içerek ve yürüyerek baya zayıfladım 24 kilo verdim. Hırs yaparsan aşamayacağın bir şey yok kendini zorlamazsan zor
  • 23-02-2024, 19:18:22
    #15
    chiziveren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben 20 yaşındayım. ömrüm boyunca hayatım diyetisyenlerde geçti. hatta birinci sınıfta 5.5 yaşında 39 kiloydum hatırlıyorum. şuan 136 kiloyum . yaklaşık üç hafta önce gastric bypass ameliyatı için Malatyaya gittik . herşey güzel geçti onayları aldım ameliyata girdim. yoğun bakımda annem geldi ve " eren , doktor ameliyati yapamamış, karaciğerin çok yağlanmış çok büyümüş , 1 ay sonra kilo verip tekrar geleceğiz, kilo vermezsen karaciğerin dayanamayıp siroz hastası olacakmissin (bu da son 3 yılım kalmış demekmiş) ."" dedi . şuan evdeyim . ama duygusal açlık ile mücadele ediyorum. terapiler ise yaramıyor, ilaç kullanamıyorum enzimlerin yükseliyor diye. çalışmıyorum. sadece Instagramdan dijital çizim yaparak para kazanıyorum. babamın önerisi ile iş güvenliği bölümü okudum ama sevmiyordum , alttan bir sürü dersim olduğu için de yarım bıraktım. dışarı çık yürü, birşeylerle meşgul ol gibi öneriler ise yaramıyor.bu kilo ile insan içine çıkmak, aslanların arasına karışan bir ceylan misali korkutuyor beni. evde aç değilim ama hep aç hissediyorum. kilo vermezsem ameliyat olamam. zamanım kısıtlı . sizin önerilerinize açığım. aynı durumda olan insanların hayat öykülerini dinlemek bana güç verir eminim.
    Bir psikiyatrdan destek almanız iyi olabilir.
    Geçmiş olsun.