Aynı şeyi bende düşündüm. Şu an evi arabayı satsam 5 milyon yapıyor. İnternette sitelere baktığım kadarıyla aylık 173.000 yapıyor. Buda 6 ayda 6 milyon yılda 7.6 milyon yapıyor.
1 yıl sonra bir kadavan al, dünyayı gez, hayatını yaşa, uzaktan yapabileceğin bi iş edin kendine mümkün olduğunca içerden az para çekerek yaşa. Bi yandan da faizden yattığın yerden para akmaya devam etsin.
karavan istemiyorsan kiraya geç. 15-20k kira olsa ne olur aylık 200 bin gelirken? Kiraların 200 bin olması bile senin ölümünden sonra olur. Sende o sırada paşalar gibi yaşamış olursun zaten. Aylık 200k adamı deli eder görmediğin bilmediğin bi hayat yaşarsın.
Tek handikap var. Uzun vadede ya o evi tekrar almamayı yada daha az özellikli bi evi alma riskini göze almalısın. Bu hayat sana göre değilse eski hayatına dönmen zor olacaktır.
Evi Satıp Faize Yatırmak Mantıklı Mı?
45
●2.848
- 13-11-2023, 13:17:32
- 13-11-2023, 18:31:34Altın ve döviz asla enflasyonun üstünde kazandırmayacaktır.sitekurx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 yıl sonra altındaki paranın değeri 7 milyon olur ise konutun değeri 20 milyon olur.
Benim param yıllardır döviz altında duruyor. Hiç bir faydasını görmedim.
Son 2 yıldır döviz altın kazancı enflasyonun çok çok altında kaldı. - 13-11-2023, 18:42:59İşte sana parlak bir fikir
.
Diyelim evi 2 Milyon TL 'ye sattın.
Hemen 2 Milyon TL'Ye yeni bir ev buldun ve kredi ile satın aldın. Satın alırken cebindeki 1 Milyonu Nakit verdin + 1 Milyon TL içinde bankadan 5 Yıllık kredi çektin.
1 Milyon için aylık 36.000 TL Kredi ödemesi olur.
Kalan 1 Milyon TL 'yi gidip başka bir banka Mevduat faizine yatır. Orada 'da ortalama 36.000 TL gelirin olur.
Yani Mevduat Faizi her ay Kredini öder. 5 Yılın sonunda hem evin hemde banka hesabında 1 Milyon TL paran olur.
Tabi mevduat faizi yükselirse daha çok, düşerse daha az kazanmış olursun. Bu daha az riskli bir tercih. Sonuçta sıkışırsan hesabındaki 1 Milyon Mevduatı çekip krediyi aynı gün kapatabilirsin (Biraz Zararına) - 13-11-2023, 19:41:11Bu yüzden altın diyoruz, 3 yıldır patlamayı bekleyen bomba, birçok uzmanın görüşü bu yöndeA.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.