• 22-05-2022, 12:32:42
    #1
    Merhaba bu sene üniversite sınavına gireceğim. Üniversiteyi hızlı bir şekilde bitirip kariyere atılmak için 2 yıllık bilgisayar programcılığı yazmak istiyorum. Sizce bu mantıklı mı ? 2 yıl boyunca kendimi iyice geliştirip mezun olduktan sonra direkt yazılım sektörüne atılabilir miyim ? Bu bölümü okuyan veya okumuş kişiler önerir mi ? Cevaplarınızı bekliyorum.
  • 22-05-2022, 12:33:46
    #2
    Bende konunun takibindeyim
  • 22-05-2022, 12:35:41
    #3
    Ben okudum eğer kendinizi geliştirmezseniz bölümden pek birşey beklemeyin
  • 22-05-2022, 12:36:08
    #4
    O bölümü örgün olarak okudum, sonra KPSS ile MEB'e atandım, memurluktan şef oldum, sonra da programcı kadrosuna geçtim ama halen dışarıdan işlerime devam ediyorum, önemli olan bölümü okumak değil önemli olan kendini geliştirebilmek. Emin ol üniversitelerde aldığın ders iler bir şey başarman imkansız gibi, mesela ingilizce derslerinde gelecek, geçmiş zaman gösteriyorlar her sene bu sana amerikada bir yaşam vermez kendini geliştirmedikçe sıfırsın.
  • 22-05-2022, 12:36:16
    #5
    Ben bu bölümü okudum. Şuan da Türk Telekom İl Müdürlüğünde tekniker olarak çalışmaktayım. Bu bölüm ve elektrik bölümü mezunlarından işçi alımı yapılıyor. Araştırmanızı öneririm. Bu arada ben sırf Türk Telekom için öneririm, işimden ve şartlarından memnunum 😊
  • 22-05-2022, 12:37:33
    #6
    Tercih edilir.
  • 22-05-2022, 12:39:10
    #7
    Birçok arkadaşın dediği gibi aslında üniversitede gösterilen derslerden öte sizin çaba göstermeniz ve öğrendiklerinizin üzerine koymanız gerekiyor.
  • 22-05-2022, 12:39:45
    #8
    Hocam tamamen kendinize bağlı. Sıcağı sıcağına son 2 seneden bahsediyorum .Bilgisayar programcılığı mezunu olan arkadaşlarım hepsi işsiz ama çabalamadılar sınavdan geçmek için derslere girdiler sadece bilmiyorum belki çabalayan da işsizdir ama işe giren son yıllarda pek denk gelmedim bazı üniversitelerin bilgisayarları bile çalışmıyor bilgisayar sınıfına kendi laptopunu alıp girmek zorunda kalıyorsun bir konuyu internette 1 saatte öğrenecekken 2 bazen 3 hafta konuyu derste işliyorsunuz haliyle çok yavaş ilerlemekten yol katedemiyorsunuz daha birçok şey yazarım çünkü avantajından çok dezavantajı var . Tercih verirken bilgisayarları olan yüksek puanlı bir üniversite tercih edin yoksa giden sadece zamanınız olur . Başarılar dilerim .
    Not : Şunu da eklemek istiyorum kimse bu konudan bahsetmiyor ama eğer tercih veya gittiğiniz yer bir ilçe olursa ortamı liseden farksız oluyor üniversite de olduğunuzu anlamıyorsunuz .2 yıllık universite okuyanlar haftada 12-13 tane derse giriyor buda günde bazen 6 saat derse gireceğiniz anlamına geliyor 4 yıllık okuyanların ise haftada 7 dersi bulunuyor günde bir saat derse giriyorlar bazen en fazla 2 saat giriyorlar . 2 senelik üniversite de dersler fazla sınavlarda orta üstü zorlukta olur 4 yıllıkta ise sınavlar zor ( dersler çok hızlı ilerlediği için hoca vizelerde 200 sayfa sorumlu tutuyor ) ders yorgunluğu daha azdır .
  • 22-05-2022, 12:47:34
    #9
    Yakındoğu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığını tam burslu kazanmıştım. Maddi durumdan dolayı gidemedim. Baya araştırmalarımdan sonra aslında okulun sadece bir belge için okuduğumuzu anladım. Yazılım eğitimi almaya başladım ve açıktan okumaya karar verdim. Bir çok yerde çalışıp kendimi oralarda geliştirmeye çalıştım. Teknokentte çalıştım bir kaç kez yaptığım işlerden dolayı diplomama bakmadılar bile. Şu anda Apple’ın projesinde yer alıyorum ve hala üniversitesi mezunu değilim. Kendini geliştirip işini en iyi şekilde yaparsan diplomana değil işine bakılıyor. Tabi ki diploma önemli ama önceliğin kendini eğitmek olmalı.