Merhaba arkadaşlar,
Araç plakasını yenileyeceğim fakat net bilgi bulamadım bir sitede noter yazıyor diğer sitede emniyet yazıyor yakın zamanda bu işlemi yapan var mı?
Muayene girecek araba bir de şuan muayene süres geçti plaka değişikliği için muayene olması şart mı? eğer şart ise mecbur muayene de kalacak araba okuduğum bilgiye göre delik vs varsa geçmiyormuş.
Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
İyi forumlar
Plaka yenileme hakkında sorum var
6
●675
- 26-03-2019, 14:34:23Hocam plakanın içinde herhangi bir delik (vida deliği) varsa neresinde olduğu önemli değil kabul etmiyorlar bazı yerlerde rakamların okunmasına engelse diye yazıyor fakat plakanın kenarında bile olsa vida deliği kabul etmiyorlar.
Eğer muaneye giderseniz size orada bir kağıt veriyorlar onunla gidip bir Şöförler Esnaf Odası şubesinden o kağıtla plaka bastırıyorsunuz. Ben bu şekilde hallettim muaneye sonradan tekrar gidip işinizi halledebiliyorsunuz.
Ben bu işlemleri motorsiketim için yaptım araçta farklımdır bilemem. - 26-03-2019, 14:54:36Teşekkür ederim hocam bilgilendirmen içinPhYtOnX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-03-2019, 14:55:01en basiti muayeneye sok zaten muayene esnasında kamera okuyor plakanı uygun değilse araç muayeneden kalıyor
diğer husus ise yakınındaki trafik şubeye plakanı eline alarak git ve dilekçe yazsınlar ufak bir kağıt veriyorlar şoförler odasından baskısını yaparlar - 26-03-2019, 16:36:03https://www.tuvturk.com.tr/plaka-yon...-hakkinda.aspx
Tadilatlar sonrası muayeneye giriyoruz diye biliyorum.
Mesela 1 ay önce lpg tank yenilemesi yaptım. Geçen gün takılmış gibi işlem yaptılar, yarın muayene var.
Muayeneden geçmiş olsak bir muayeneye daha sokacaktık arabayı, resmen para tuzağı.
Ayrıca trafil il müdürlüğüne bildirmek zorunlu diyorlar. Bazı yerlerde notere de onaylatılabiliyor diyorlar.
Ben de net bilgi bulamadım. - 28-03-2019, 13:56:54Bugün plaka yenileme işlemini yaptım, yapacak arkadaşlar için sırası ile yazıyorum daha kolay olur sizin için.
İlk öncelikle internette yazıldığı gibi muayene tarihi geçerse plaka yenilenmiyor olayı yalan muayene tarihi geçse bile plaka yenileniyor.
Öncelikle plaklarınızı söküp noter'e gidiyorsunuz plakaları noter'e veriyorsunuz ve 22 lira ücret ödüyorsunuz size bir kağıt veriyor o kağıt ile şöförler cemiyetine gidiyorsunuz orada 42 lira ücret ödeyip plakaların basılmasını bekliyorsunuz ortalama 20 dakika da basılıp teslim edildi.
İşlemler bu kadar farklı bir şey yok onun haricinde ödeme listesini de yazıyorum.
Noter Ücreti : 22 lira
Şöförler Cemiyeti : 42 lira
Plakalık ve takma : 15 lira (İsterseniz kendiniz de takabilirsiniz ben uğraşmadım bu zorunlu değil)
Umarım bilmeyen arkadaşlara yol gösterir, iyi forumlar. - 20-05-2019, 18:55:39Araç plaka yenilemek için gerekli evraklar nelerdir veya araç plaka yenileme ücreti kaç tl gibi sorularının tüm cevaplarının verildiği bir yer buldum. Kendimde burada adımları takım ederek herhangi bir aracıya ücret vermeden rahatlıkla yaptım. Plaka yenileme nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım anlatıyor burada. Linke tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz. Teşekkürler