Yeni isim geregi nfc modüllerle calisiyorum. Aksamlari da kendi capimda Rfid sistemlerini anlamaya yönelik calismalar yapiyorum (biraz hack icerir). Isyeri kapilarini acmak, giris-cikis zamanlarini tutan makineye kayit tutturmak ya da kahve makinesinden kahve almak icin rfid bir badge (türkcesini bilmiyorum) kullaniyoruz.
Ürün de isvicre ürünü oldugu icin kolay kirilabilecek türden bir kart degil. Klon bir tane proxmark3 satin aldim. Yüksek ve alcak frekansli kartlari okuyabiliyor (yüksek frekansli antenler karta gömülüymüs). Zar zor olsa kendi rfid badge'imin tipini buldum. Legic mim 256 olarak geciyor. Suan kayitlarin nasil tutuldugunu anlamaya calisiyorum.
Kahve almak icin hesabimda 12.85 frank vardi ve onun hexedecimal olarak bir karsligi var. 3 kahve aldiktan sonra kartta kalan miktar 11.35 oldu. Onla ilgili de hexedecimal karsiligi var. Ortak olan byte lar var ancak cözemedim henüz. Bir kac sefer daha alip mantigini bulmam lazim. O bilgi disinda her hangi bir sektörde bir yazma isi yok (kapi acma, giris-cikis icin badge i okuttururken vs). Bir tane bos legic kart siparis verdim gelmis, yarin gidip alacagim ve o karta yazmaya calisacagim elimdeki dump verisini.
Biraz karisik görünüyor ve cok yaygin olmadigi icin de legic (alman ürünü) ile ilgili pek kaynak yok. Legic ile olmasa da cesitli rdid kartlariyla ilgilinen arkadaslarla birlikte fikir alisverisi yapmak isterim. Güzel bir projem var onu yaptim sayilir. Badge ile bilgisayari lock-unlock yapma. Tabi arduino kullaniyorum bunun icin. Ancak elimdeki arduino uno oldugu icin hid olarak davranmiyor, o yüzden firmware ini degistirmek zorunda kalip yaptim ama boyutu büyük oldugu icin zaten hid olarak kullanilan arduino pro micro siparisi verdim. Cesitli projeler yapmak istiyorum
Asil amacim esp32 ve daha önemlisi lora üzerine yogunlasmak hatta uzmanlasmak. Ilgilenen varsa yazabilir