hurcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla şifreli kartlar UID üzerinden belirli bir algoritma ile şifreleniyorlar. Şifreli kartların UID ve diğer şifrelenmemiş okunabilir verileri okuyucu tarafından okunabilir. Karttaki bütün veriyi okuyamazsınız diye düşünüyorum. Okumanız için şifreyi bilmeniz gerekir. Siz eğer tüm veriyi okuyabiliyorsanız bu büyük ihtimalle UID ve şifrelenmemiş bilgiler dışında şifrelenmiş veri olacaktır ve sizin için herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.
anladim hocam, ama dedigim gibi kahve satin aldiktan sonra bir kisimdaki veriler degisti. Ben bununla ilgili oldugunu düsünüyorum. Ayrica bahsettigim kisi karta yazabilmis. Ne kadar güvenliklidir bilmiyorum ama ben verileri okudugumda 256 byte lik verinin bir kismini aliyorum diger kisimlari 00000.. O verilerin gösterilmemesi pek mantikli degil bence bos veriler. Cünkü kartta sadece uid ve iki makine icin bakiye var diye düsünüyorum. Bu verileri bos bir karta yazip deneyecegim.. UID yi belki degistiremem ama en azindan kahve makinesinin bakiyesini yazabilirsem onu kullanabilirim. Cünkü o makinenin ID kontrol ettigini düsünmüyorum.