ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cevap icin tesekkürler hocam. Söylediklerinin bir cogu hakkinda fikrim var. Yanlis yapip bir tane legic kart aldim ama muhtemelen id si yazilabilen türden degil. Alternatiflere bakacagim ama en azindan veri yazma olayini ögrenmek icin denerim o karti.

Ben elimdeki badge in verilerini okuyabiiyorum ve dump olarak kaydettim. Yani parayi harcadigimda degisen verileri görüyorum. Giris cikis olayi dedigin gibi uid ile ilgli cünkü badge yazilan bir sey yok zaten saat hesabi tutuluyor vs O yüzden bilgisayara yolluyor bu verileri benim id im üzerinden.

proxmark forumda elemanin biri yapmisti bir seyler. Once kapiyi actirmayi basardi sonra tamamen kopyaladi (%100 emin degilim tamamen kopyalayabidiginden). Ancak baya bir ugrasmis cünkü hic bir kaynak olamadan deneye yanila yapmis. Ben de bir nevi o yola girecegim gibi. Amacim sadece ögrenmek, kendimi gelistirmek, aciklarini bulmak..

Söylediklerin aklimdaki bir soruyu canlandirdi, belki bir fikrin vardir. Simd benim elimde badgedeki 16 blogun verileri var (zaten 256 bytelik bir badge). Bunlari ben tek tek elimde olacak bos karta yazamam mi? cünkü yukarda söyledigim kisi sektör sektör verileri yazdigini söylemisti. Sifreli olmasinin ne avantaji var ki bu durumda? Ben belki uid yi degistiremem ama diger verileri byte olarak bos karta yazamam mi? proxmark in resmi firmware inde write komutu da var. ben iceman in yaptigi forku da deneyecegim onda legic icin daha cok fonskyion var.
Bildiğim kadarıyla şifreli kartlar UID üzerinden belirli bir algoritma ile şifreleniyorlar. Şifreli kartların UID ve diğer şifrelenmemiş okunabilir verileri okuyucu tarafından okunabilir. Karttaki bütün veriyi okuyamazsınız diye düşünüyorum. Okumanız için şifreyi bilmeniz gerekir. Siz eğer tüm veriyi okuyabiliyorsanız bu büyük ihtimalle UID ve şifrelenmemiş bilgiler dışında şifrelenmiş veri olacaktır ve sizin için herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.