F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asansör kartımız var muhtemelen NFC kullanıyor, bu kartı basit bir yoldan klonlama şansımız var mı sizce?
nfc ile rfid ayni sayilirlar aslinda. NFC ler yüksek frekansta calisiyorlar ve daha güvenlidir. Aslinda nfc icin belki benimki gibi kart klonlayici almana gerek yok. Android telefonlarda nfc okuma ve yazma isi yapan uygulamalar var. Youtube da cok videosunu görebilirsin. Bir tane nfc tagi alip ona klonlayabilirsin. Ya da emin olmamakla birlikte, telefonunu nfc tagi olarak kullanabilirsin cünkü nfc iki tarafli calisiyor.

Wtapostar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam eğer kahve makinesi internet ile iletisim kuruyorsa elinizdeki rfid kartın bakiyesini arttıramazsınız.

Parayı nasıl yüklediğinize bağlı biraz da bu, eğer karta internet üzerinden para yükleyebiliyorsanız muhtemelen kahve makinesi internet ile etkileşime geçip API'den sizin kimliğinizi (ID değeri) sorgulayıp ona göre kendi veritabanlarındaki tutarı güncelliyor olabilir. Demek istediğim kart sadece sizin kimliğinizi belirliyor olabilir.
Tabi bu benim gorusum. İyi aksamlar
Parayi bir makineden yüklüyoruz hocam, o makine de eski sistem gibi. Kagit para kabul ediyor sadece.. Simdi iki tane farkli makine var para yatirmak icin birisi kahve makinesi icin birisi de abur cubur almak icin makine. Onlarin satin alma makineleri de para yatirma makineleri de farkli.

Zaten karti okudugumda birden fazla alan görüyorum ve bir alandaki sondaki 00 seklinde byte dizisi dikkatimi cekti (cünkü abur cubur makinesi icin para yüklemedim muhtemelen onundur).

Senin bahsettigin internet olayi aklima geldi ama yaptiklarini sanmiyorum. Zaten o makineyi koyan da calistigim firmanin kendisi. Yani kahveyi vs firma kendisi dolduruyor, görevli bir arkadas geliyor icini dolduruyor makineyi ve gidiyor ki kendisi de zaten sirkette calisiyor. Yani internetten takip edilecek bir sistemi yok. Ama ona sorarim bilgi almak adina..

Ben yine de kendi kartimi klonlayip farkli kartlarla giris cikis yapmak istiyorum. Yani amacim kahve makinesini hackleyip bedava bir seyler icmek degil (inancima göre haram). Maksadim sadece anlamak ve cözmek.